Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Eiropas čempionātā 500 metros Krūzbergs izcīna sesto vietu

Eiropas čempionātā 500 metros Krūzbergs izcīna sesto vietu
Roberts Krūzbergs. Foto: AP/Scanpix

Otro sacensību dienu Eiropas čempionātā šorttrekā noslēdzies Roberts Krūzbergs. Viņš pēc ceturtās vietas izcīnīšanas 1500 metros uzvarēja B finālā 500 metru distancē un ierindojās sestajā vietā.

• Vakar Roberts Krūzbergs tika tālāk visās trijās distancēs, kamēr Reinis Bērziņš pēc sekmīgām sacensībām 1500 un 500 metros piedzīvoja kritienu 1000 metru distances pirmajā slidojumā. Neilgi pēc tam noskaidrojās, ka kritiena rezultātā Bērziņš guvis savainojumu, kas liegs turpināt dalību Eiropas čempionātā.

• Šodien Krūzbergs jau stājās uz starta 1500 metru distances pusfinālā un vēlāk arī A finālā, paliekot sprīdi no bronzas godalgas un ierindojoties ceturtajā vietā. Nu latvietis centās uzlabot šo rezultātu 500 metru distancē.

• Latvijas šorttrekists ceturtdaļfinālā pēc starta ierindojās trešajā vietā un visu slidojumu meklēja veidus, kā pārspēt 1500 metru fināla neveiksminieku Stijnu Desmetu no Beļģijas. Beļģis ļoti labi spēja noturēt savu pozīciju no visiem latviešu uzbrukumiem, atstājot Krūzbergu trešajā pozīcijā. Latvijas šorttrekists distanci veica 41.674 sekundēs, kas bija labākais laiks starp trešo vietu ieguvējiem un ļāva iekļūt pusfinālā.

• Arī pusfinālu Krūzbergs sāka no trešās pozīcijas, līdz pēdējiem diviem apļiem tajā paliekot. Tad latvieti apsteidza polis Mihals Ņevinskis, kas izrādījās liktenīgi. Latvietis finišēja ceturtais, kamēr polis ar rezultātu tika A finālā. Krūzberga uzrādītais laiks 41.453 sekundes bija labāks nekā otrā pusfināla uzvarētājam un 1500 metru čempionam Pjetro Sīgelam no Itālijas, kas rūgtumu par netikšanu A finālā varēja tikai pastiprināt.

• Līdz ar to Krūzbergam atlika cīnīties par sesto līdz 10. vietu B finālā. Slidojums ieilga, jo īpaši neveikls bija turks Murats Tahtaci, kurš trīsreiz krita pirmajā līkumā, kamdēļ katru reizi bija jāatkārto starts. Trešajā piegājienā gan vainīgs bija itālis Tomass Nadalini, kuru diskvalificēja.

• Krūzbergs B finālā beidzot varēja izbaudīt būšanu līdera godā visu slidojuma laiku un svinot ļoti pārliecinošu uzvaru ar uzstādīto laiku 41.499 sekundes un noslēdzot sacensības sestajā vietā. Tikmēr otro zeltu šodien izcīnīja Sīgels ar rezultātu 41.428 sekundes. Krūzberga uzrādītais rezultāts A finālā dotu otro vietu.

• Rīt Krūzbergs sacentīsies 1000 metru sacensībās. Ceturtdaļfināls sāksies plkst. 14:48 un tam iespējams sekot līdzi ISU YouTube kanālā.

Eiropas čempionāts šorttrekā, 500 metru B fināls

VSportistsRezultāts
1.R. Krūzbergs (LAT)41.499
2.I. de Lāts (NED)42.041
3.O. Handejs (UKR)43.267
4.M. Tahtaci (TUR)57.297
5.T. Nadalini (ITA)PEN

Uldis Šauers. Foto no personīgā arhīva.
1

Latvijas Slidošanas asociācija prezidenta pilnvaras uztic Šaueram

Trešdien, 15. maijā, norisinājās "Latvijas Slidošanas asociācijas" biedru sapulce, kurā uz nākamajiem četriem gadiem par tās prezidentu ievēlēts uzņēmējs un bijušais daiļslidotājs Uldis Šauers. Viceprezidenta pienākumus pildīs sporta jomas speciālists un uzņēmējs Aivars Zeltiņš.
Linards Reinis Laizāns. Foto: Edijs Pālens/LETA

Laizāns un Šternmanis netiek tālāk 1000 metru distancē un noslēdz PČ

Dalību pasaules čempionātā šorttrekā noslēguši Latvijas sportisti Linards Reinis Laizāns un Māris Jānis Šternmanis. Abi aizvadīja gandarījuma sacensības 1000 metru distancē, nepārvarot pirmo kārtu.
Māris Jānis Šternmanis. Foto: Edijs Pālens/LETA

Laizāns un Šternmanis PČ šorttrekā nepārvar gandarījuma slidojumu pirmo kārtu

LETA. Latvijas sportists Linards Reinis Laizāns 500 metros un Māris Jānis Šternmanis 1500 metros sestdien pasaules čempionātā šorttrekā nepārvarēja gandarījuma slidojumu pirmo kārtu.