Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Korkačam 16. vieta pēc īsās programmas, kērlingisti sāk ar uzvaru

Korkačam 16. vieta pēc īsās programmas, kērlingisti sāk ar uzvaru
Kirils Korkačs. Foto: Edijs Pālens, LETA, LOK

Gangvonā, Dienvidkorejā rit astotā sacensību diena Pasaules Jauniešu Ziemas Olimpiskajās spēlēs. Šodien īso programmu daiļslidošanas sacensībās aizvadīja Kirils Korkačs, bet ar pārliecinošu uzvaru jaukto pāru kērlinga turnīru sāka Latvijas duets.

• Šodien sacensības īsajā programmā jauniešiem aizvadīja Latvijas jaunais daiļslidotājs Kirlis Korkačs. Viņš startēja pirmajā grupā, veiksmīgi izpildīja savus lēcienus, nepiedzīvojot kritienus, bet tehniskajā izpildījumā varēja elementus izpildīt precīzāk. Par izpildītajiem elementiem Korkačs saņēma 27.88 punkus, bet par programmas komponentēm 25.48, kas kopā deva 53.36 punktus. Tas nebija īpaši augstvērtīgs rezultāts, Latvijas pārstāvim ierindojoties 16. vietā 18 dalībnieku konkurencē. Pēc īsās programmas vadībā ar 76.38 punktiem ir Džeikobs Sančess no ASV. Pirmdien sportisti aizvadīs izvēles programmu.

Jaukto pāru kērlinga turnīru uzsāka Agate Regža un Kristaps Zass. Latvijas pāris ir C grupā kopā ar Turcijas, Jaunzēlandes, Brazīlijas, Japānas un Ķīnas pāriem. Ceturtdaļfinālā iekļūst divas labākās grupas komandas. Pirmajā spēlē latvieši mērojās spēkiem ar Trucijas pāri. Regža un Zass sekmīgi izmantoja pēdējā akmens tiesības un paņēma punktu pirmajā endā, bet otrajā endā izdevās nosargāt vēl vienu punktu, izvirzoties vadībā ar 2:0.

• Trešajā endā turki vienu punktu atspēlēja, bet latvieši aizvadīja lielisku ceturto endu, gūstot uzreiz četrus punktus un panākot 6:1 pēc pus spēles. Piektajā endā Latvijas pāris paņēma vēl divus punktus, izšķirot spēles likteni. Arī nākamajā endā turki nespēja tikt pie punktiem, atdodot vēl divus Latvijai. Pie rezultāta 10:1 spēles pēdējie divi endi netika spēlēti, mačam noslēdzoties ar latviešu uzvaru. Rīt kērlingistiem priekšā svarīga spēle pret Ķīnas duetu.

Gangvonas Pasaules Jauniešu Ziemas Olimpiskās spēles, kērlings, jauktie pāri, C grupa

VKomandaUZ
1.Latvija10
1.Ķīna10
1.Jaunzēlande10
2.Brazīlija01
2.Japāna01
2.Turcija01

Uldis Šauers. Foto no personīgā arhīva.
1

Latvijas Slidošanas asociācija prezidenta pilnvaras uztic Šaueram

Trešdien, 15. maijā, norisinājās "Latvijas Slidošanas asociācijas" biedru sapulce, kurā uz nākamajiem četriem gadiem par tās prezidentu ievēlēts uzņēmējs un bijušais daiļslidotājs Uldis Šauers. Viceprezidenta pienākumus pildīs sporta jomas speciālists un uzņēmējs Aivars Zeltiņš.
Deniss Vasiļjevs. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
3

Vasiļjevs pasaules daiļslidošanas čempionātu noslēdz septītajā vietā

LETA. Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs sestdien Monreālā pasaules daiļslidošanas čempionātu noslēdza septītajā pozīcijā.
No reisās: medaļnieces Izabo Levito, Kaori Sakamoto un Kima Čejona. Foto: Eric Bolte/USA Today Sports/Scanpix
3

Japānas daiļslidotāja Sakamoto triumfē trešajās pasaules meistarsacīkstēs pēc kārtas

Japānas daiļslidotāja Kaori Sakamoto piektdien Kanādā izcīnīja zelta medaļu pasaules čempionātā, paliekot nepārspēta trešo gadu pēc kārtas, lai gan pirms izvēles programmas viņa bija ārpus līderu trijnieka.