Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Stolcs kļūst par jaunāko ātrslidošanas daudzcīņas čempionu kopš 1977. gada

Stolcs kļūst par jaunāko ātrslidošanas daudzcīņas čempionu kopš 1977. gada
Džordans Stolcs. Foto: AP/Scanpix

LETA--AP. 19 gadus vecais amerikānis Džordans Stolcs aizvadītajā nedēļas nogalē Vācijā kļuva par jaunāko ātrslidošanas daudzcīņas čempionu kopš 1977. gada.

Pirms 47 gadiem zelta medaļu izcīnīja tobrīd 18 gadus vecais amerikānis Ēriks Heidens.

Stolcs 500, 5000, 1500 un 10 000 metru distancēs kopā iekrāja 144,740 punktus, kas ir jauns pasaules rekords, iepriekšējo, kuru 2019. gadā sasniedza nīderlandietis Patriks Rusts, labojot par 0,821 punktu.

Deviņus gadus vecākais Rusts kļuva par vicečempionu, Stolcam laika izteiksmē zaudējot 20,42 sekundes. Trešais bija norvēģis Halgers Engebrotens.

"Esmu piekāpies izcilniekam," tā par konkurentu teica Rusts. "Viņš ir neticami stiprs, ir spējīgs visās distancēs un pat pārspēja garo distanču speciālistus."

Februārī Stolcs pasaules čempionātā izcīnīja zelta medaļas 500, 1000 un 1500 metru individuālajās distancēs.

Sievietēm visu goda pjedestālu aizņēma nīderlandietes. Par čempioni kļuva Joja Bēne, sudrabu izcīnīja Mareike Grunevauda un bronzu guva Antuanete Repma-de Jonga.


Uldis Šauers. Foto no personīgā arhīva.
1

Latvijas Slidošanas asociācija prezidenta pilnvaras uztic Šaueram

Trešdien, 15. maijā, norisinājās "Latvijas Slidošanas asociācijas" biedru sapulce, kurā uz nākamajiem četriem gadiem par tās prezidentu ievēlēts uzņēmējs un bijušais daiļslidotājs Uldis Šauers. Viceprezidenta pienākumus pildīs sporta jomas speciālists un uzņēmējs Aivars Zeltiņš.
Deniss Vasiļjevs. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
3

Vasiļjevs pasaules daiļslidošanas čempionātu noslēdz septītajā vietā

LETA. Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs sestdien Monreālā pasaules daiļslidošanas čempionātu noslēdza septītajā pozīcijā.
No reisās: medaļnieces Izabo Levito, Kaori Sakamoto un Kima Čejona. Foto: Eric Bolte/USA Today Sports/Scanpix
3

Japānas daiļslidotāja Sakamoto triumfē trešajās pasaules meistarsacīkstēs pēc kārtas

Japānas daiļslidotāja Kaori Sakamoto piektdien Kanādā izcīnīja zelta medaļu pasaules čempionātā, paliekot nepārspēta trešo gadu pēc kārtas, lai gan pirms izvēles programmas viņa bija ārpus līderu trijnieka.