Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

M.Dukura trenētais Vaiats trešais PK otrajā posmā, ar trases rekordu uzvar Grothērs

M.Dukura trenētais Vaiats trešais PK otrajā posmā, ar trases rekordu uzvar Grothērs
Kristofers Grothērs. Foto: Viesturs Lācis/IBSF

ASV Pārksitijas trasē ceturtdien tika aizvadīts Pasaules kausa otrais posms skeletonā. Vīriešiem uzvaru ar trases rekordu izcīnīja vācietis Kristofers Grothērs, bet dāmām arī ar labotu trases rekordu kanādiete Mirela Rahneva. Martina Dukura trenētais Lielbritānijas sportists Markuss Vaiats ierindojās trešais un joprojām ir līderis kopvērtējumā.

Pasaules kausa otrajā posmā skeletonā, kas ceturtdien notika ASV Pārksitijas trasē, vīriešiem uzvaru guva vācietis Kristofers Grothērs, kurš, pie tam, arī laboja trases rekordu. Otrajā braucienā vācietis uzrādīja laiku 48.12 sekundes, kas tādējādi kļuva par jauno trases rekordu.

Otro vietu otrajā posmā pēc kārtas ieņēma Dienvidkorejas sportists Sungi Džuns, kurš no uzvarētāja atpalika par 0.17 sekundēm. Kopvērtējuma līdera statusu noturēja Martina Dukura trenētais Markuss Vaiats, kurš no Grotēra atpalika par 0.37 sekundēm. Tieši Vaiats kļuva par uzvarētāju pirmajā posmā.

Dāmām pirmo uzvaru kopš 2019. gada janvāra izcīnīja Kanādas skeletoniste Mirela Rahneva. Pie reizes viņa, līdzīgi kā Grotērs vīriešiem, uzrādīja jaunu trases rekordu. Kanādiete par 0.10 sekundēm apsteidza pasaules čempioni Tīnu Hermani no Vācijas. Trešo vietu izcīnīja britu sportiste Laura Dīsa, kas no uzvarētājas atpalika par 0.13 sekundēm.

Kopvērtējumā dāmām pirmā joprojām ir Hanna Naize (401 punkts). Otrajā vietā ierindojusies šī posma uzvarētāja Rahneva (393), bet Tīna Hermane ir trešā (386).

Jau ziņots, ka vismaz sezonas sākumā Pasaules kausa posmos Latvijas sportisti nestartēs. Martins Dukurs karjeru noslēdzis, bet viņa brālis Tomass pirmajos posmos nepiedalīsies. Ziemeļamerikā atlicis sacensties vēl vienā trasē - Leikplesidā no 11. līdz 18. decembrim. Vēlāk sportisti dosies uz Eiropu, kur pirmais posms paredzēts no 3. līdz 8. janvārim Vinterbergas trasē Vācijā.

Pasaules kausa posms skeletonā vīriešiem Pārksitijā

V.SportistsValstsLaiks
1.K.GrothērsVācija1:36.26
2.S.DžunsDienvidkoreja+0.17
3.M.VaiatsLielbritānija+0.37
4.F.KeizingersVācija+0.77
5.K.JisoDienvidkoreja+0.79
6.F.OstinsASV+0.93
7.A.JungsVācija+0.98
8.J.VengangsĶīna+1.04
9.Č.VenhaoĶīna+1.07
10.J.ŽengsĶīna+1.14

Pasaules kausa posms skeletonā dāmām Pārksitijā

V.SportistsValstsLaiks
1.M.RahnevaKanāda1:38.42
2.T.HermaneVācija+0.10
3.L.DīsaLielbritānija+0.13
4.S.KreheraVācija+0.15
5.K.KērtisaASV+0.28
6.H.NaizeVācija+0.33
7.K.BosaNīderlande+0.53
8.Ž.DanaĶīna+0.55
9.K.HelijaASV+0.89
10.N.SilveiraBrazīlija+1.02

Izmantotie resursi:
https://www.ibsf.org/en/component/e...
https://www.ibsf.org/en/component/e...


Einars Fogelis kopā ar Zinti Ekmani. Foto: IBSF
5

Fogelis: "Lēmumam par 2026. gada OS ledus trasi jābūt līdz maija beigām"

LETA. Lēmumam par bobsleja, skeletona un kamaniņu sporta sacensību vietu 2026. gada olimpiskajās spēlēs Itālijā jābūt līdz maija beigām, preses konferencē pirms sezonas pēdējā Pasaules kausa posma Siguldā apstiprināja Starptautiskās Kamaniņu sporta federācijas (FIL) prezidents Einars Fogelis.
Foto: ibsf.org
3

Klārka un Grothērs uzvar pasaules čempionātā skeletonā

LETA. Kanādiete Helija Klārka un vācietis Kristofers Grpothērs piektdien Vinterbergā kļuva par uzvarētājiem pasaules skeletona čempionātā.
Foto: LFF
21

Prioritārie sporta veidi: futbols zaudē pirmo vietu, motosports apdzen tenisu

Pirms divām nedēļām Latvijas Nacionālā sporta padome apstiprināja 2024. gada valsts budžeta finansējumu sportam sadalījumu 51 miljona eiro apmērā. Portāla Sportacentrs.com rīcībā nonāca saraksts ar 15 prioritārajiem sporta veidiem, taču pēc datu precizēšanas tabulā redzamas izmaiņas.