Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Vasks: "Ozoliņa šosezon kamaniņu sporta sacensībās nestartēs"

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Vasks: "Ozoliņa šosezon kamaniņu sporta sacensībās nestartēs"
LKSF prezidents Klāvs Vasks. Foto: Latvijas Kamaniņu sporta federācija

LETA. Sanija Ozoliņa, kura sezonas sākumā guva traumu, šosezon kamaniņu sporta sacensībās vairs nestartēs, preses konferencē pirms sezonas pēdējā Pasaules kausa posma Siguldā atzina Latvijas Kamaniņu sporta federācijas (LKSF) prezidents Klāvs Vasks.

Ozoliņa, kura duetā ar Andu Upīti pirmajā Pasaules kausa posmā izcīnīja septīto vietu divnieku sacensībās, bet otrajā posmā Kanādas trasē Vistlerā Upīte/ Ozoliņa treniņā piedzīvoja kritienu.

"Lielākās pārmaiņas šosezon ir skārušas sieviešu ekipāžas. Upīte ir startējusi ar trim pāriniecēm," atgādināja Vasks.

"Sezonas sākumā traumu guva Ozoliņa, kura šosezon vairs nestartēs. Vēl ir jautājums, vai viņa varēs atgriezties šajā sporta veidā," savas bažas izteica LKSF prezidents.

Vērtējot sezonas rezultātus, viņš izteica gandarījumu, ka "kamaniņu sports ir dzīvs" un līdz šim ir aizvadīta panākumiem bagāta sezona.

"Panākumiem bagāts bija arī pasaules čempionāts ar septiņām medaļām. Šogad mūsu disciplīna ir sprints, kurā tika izcīnītas piecas medaļas, Upītei ar Zani Kalumu ierindojoties otrajā vietā sieviešu divniekos un Latvijas izlasei izcīnot trešo vietu komandu stafetē," uzskaita Vasks.

Viņš uzskaita, ka Kristers Aparjods šobrīd ir otrajā vietā Pasaules kausa kopvērtējumā, bet Mārtiņš Bots/Roberts Plūme - trešie divnieku konkurencē.

Vasks arī atzina, ka latvietēm sieviešu sacensībās rezultāti bija "mainīgāki", norādot arī uz reizēm piemeklējušo veiksmes trūkumu, taču lieliskā formā visas sezonas gaitā ir bijusi Elīna Ieva Vītola.

Vasks ir gandarīts, ka sezona ir bijusi pietiekami labi tehniski un finansiāli nodrošināta, bet tehnikas sagatavošana Latvijas kamaniņu sporta izlases mehāniķa Mārtiņa "Rubeņa virsvadībā gan trasēs, tai skaitā arī Siguldā, gan sadarbībā ar Rīgas Tehnisko universitāti ir nesusi jaunus atklājumus.

Piektdien Siguldas trasē notiks Nāciju kausa sacensības, kas ir kvalifikācija Pasaules kausa posmam, bet sestdien un svētdien bez sacensībām vīriešu un sieviešu vieniniekos un divniekos notiks arī komandu stafete.

     [+] [-]

, 2024-02-26 21:30, pirms 2 mēnešiem
Oi... Kāda trauma Ozoliņai?

     [+] [-]

, 2024-02-26 22:14, pirms 2 mēnešiem
Smadzenu Kontūzija!

     [+] [-]

, 2024-02-26 22:58, pirms 2 mēnešiem
Smadzenu Kontuzija!