Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Pasaules kausa posmā Siguldā startēs 20 kamaniņu braucēji no Latvijas

Pasaules kausa posmā Siguldā startēs 20 kamaniņu braucēji no Latvijas
Kendija Aparjode. Foto: Josef Plaickner

24. un 25. februārī Siguldā norisināsies Pasaules kausa kamaniņu sportā sezonas astotais posms. Šis ir otrais gads, kad Latvijā starptautiska līmeņa sacensības norisināsies divas nedēļas nogales pēc kārtas.

Sacensībās startēt pieteikušies 135 sportisti no 16 valstīm. Latvijas kamaniņu sporta izlasi pārstāvēs 20 sportisti: Elīna Ieva Vītola, Sigita Bērziņa, Kendija Aparjode, Frančeska Bona, Kristers Aparjods, Gints Bērziņš, Kaspars Rinks, Roberts Dreimanis, Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, Eduards ŠevicsMikeļševics/Lūkass Krasts, Raimonds Baltgalvis/Vitālijs Jegorovs, Jānis GruzdulisBorovojs/Ēdens Eduards Čepulis, Anda Upīte/Zane Kaluma un Viktorija Ziediņa/Selīna Elizabete Zvilna.

Piektdien, 23. februārī, Nāciju kausā par vietu pamatsacensībās cīnīsies Gints Bērziņš, Roberts Dreimanis, Zane Klauma, Raimonds Baltgalvis/Vitālijs Jegorovs. Savukārt, Jānis Gruzdulis-Borovojs/ Ēdens Eduards Čepulis un Frančeska Bona Nāciju kausā startēs bez iespējas kvalificēties pamatsacensībām, jo sieviešu konkurencē valstsvienību var pārstāvēt četras dāmas, bet divvietīgo ekipāžu – trīs dueti.

Zintis Šaicāns: "Mājas trasē atgriezties vienmēr rada patīkamas sajūtas. Sigulda ir viena no pasaules sarežģītākajām trasēm. Ar pirmajiem treniņiem sportisti demonstrē labu braukšanas sniegumu un uz doto brīdi tendences ir labas. Nedēļas nogalē gaidāmi siltāki laikapstākļi, centīsimies tiem adaptēties. Sportisti ir motivēti un gatavi parādīt labāko sniegumu. Mājas trases sienas mums palīdzēs, kā arī skatītāju klātbūtne motivēs. Mērķi, kā vienmēr, ir paši augstākie – cīnīties par godalgām visās disciplīnās."

Silto laikapstākļu dēļ starta laiki sacensību dienās var mainīties.

Sestdiena, 24. februāris

10:00 1. brauciens SIEVIETES
11:25 2. brauciens SIEVIETES
12:55 1. brauciens VĪRIEŠU divvietīgās ekipāžas
13:43 1. brauciens SIEVIEŠU divvietīgās ekipāžas
14:40 2. brauciens VĪRIEŠU divvietīgās ekipāžas
15:32 2. brauciens SIEVIEŠU divvietīgās ekipāžas

Svētdiena, 25. februāris

10:27 1. brauciens VĪRIEŠI
12:35 2. brauciens VĪRIEŠI
14:30 BMW Sprinta kauss SIEVIETES
15:15 BMW Sprinta kauss VĪRIEŠU divvietīgās ekipāžas
15:45 BMW Sprinta kauss SIEVIEŠU divvietīgās ekipāžas
16:30 BMW Sprinta kauss VĪRIEŠI

Izmantotie resursi:
Ieva Ose
Latvijas Kamaniņu sporta federācija
Sabiedrisko attiecību speciāliste


, 2024-02-22 17:32, pirms 3 mēnešiem
Kamaniņnieki mājās posmā izmanto iespēju pieteikt staram jaunos, bet skeletonisti jau otro gadu netiek startēt, un jau februāra sākumā spiesti beigt sezonu.
Sigita Bērziņa. Foto: Mareks Gaļinovskis
3

Kamaniņu braucēja Bērziņa noslēdz karjeru

LETA. Latvijas kamaniņu braucēja Sigita Bērziņa nolēmusi likt punktu sportistes karjerai, ceturtdien paziņoja Bērziņa.
Kristers Aparjods. Foto: Josef Plaickner
2

Aparjods un Aparjode uzvar Latvijas čempionātā kamaniņu sportā

LETA. Piektdien bobsleja un kamaniņu trasē "Sigulda" norisinājās Latvijas čempionāts, kas noslēdza 2023./2024.gada kamaniņu sporta sezonu, informē Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF).
Roberts Plūme un Mārtiņš Bots. Foto: AP/Scanpix
8

Latvija Pasaules kausu kamaniņu sportā noslēdz ar sudrabu stafetē

Siguldā šodien noslēdzās Pasaules kauss kamaniņu sportā, kura pēdējā sacīkstē Latvijas komanda izcīnīja sudraba medaļas stafetē.