Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Kamaniņu braucēji vēlu vakarā Vistlerā sāks Pasaules kausa otro posmu

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Kamaniņu braucēji vēlu vakarā Vistlerā sāks Pasaules kausa otro posmu
Selīna Elizabete Zvilna un Viktorija Ziediņa. Foto: FIL

LETA. Latvijas kamaniņu braucēji šovakar 2010. gada Vankūveras olimpisko spēļu trasē Vistlerā sāks Pasaules kausa sezonas otro posmu.

Vispirms plkst. 23 pēc Latvijas laika sāksies pirmais brauciens vīriešu vieniniekiem, bet otrais brauciens būs pusstundu pēc pusnakts. Pasaules kausa sacensības tiešraidē translē kanāls TV6.

Gints Bērziņš startēs ar 22. numuru, bet Kristeram Aparjodam būs 25. numurs no 28 sacensību dalībniekiem.

Sezonas pirmajā posmā, kas pagājušajā nedēļas nogalē norisinājās Leikplesida, Aparjods bija sestais gan pamatsacensībās, gan Sprinta kausā. Bērziņš ierindojās 16. pozīcijā.

Iepriekšējā sezonā Vistlerā Aparjods bija ceturtais, bet Bērziņš savā debijā šajā trasē ieņēma astoto pozīciju.

Sacensību pirmajā dienā mačus aizvadīs arī vīriešu divnieku un sieviešu divnieku ekipāžas. Pirmie braucieni sāksies plkst. 2, bet otrie - plkst. 3.45.

Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts startēs ar devīto numuru, bet Mārtiņam Botam/Robertam Plūmem būs 18. numurs no 20 ekipāžām. Pirmajā posmā Bots/Plūme izcīnīja ceturto vietu pamatsacensībās un uzvarēja Sprinta kausā, kamēr otrai Latvijas divnieku ekipāžai bija 19. vieta posmā.

Pērnsezon Bots/Plūme Vistlerā bija sestie, bet Ševics-Mikeļševics/Krasts ierindojās devītajā pozīcijā.

Sieviešu divnieku sacensībās Viktorija Ziediņa/Selīna Zvilna startēs kā pēdējās, 13., bet Anda Upīte/Sanija Ozoliņa šajā posmā nepiedalīsies, lai gan aizvadīja treniņbraucienus.

Ziediņa/Zvilna Vistlerā startēs pirmo reizi karjerā. Sezonas pirmajā posmā Upīte/Ozoliņa un Ziediņa/Zvilna ierindojās septītajā un astotajā pozīcijā, bet Sprinta kausā latvietes apmainījās vietām.

Sestdien notiks sacensības sieviešu vieniniekos, kurās Latviju pārstāvēs Nāciju kausā startējusī Frančeska Bona, kā arī Elīna Ieva Vītola, Kendija Aparjode un Sigita Bērziņa. Posms noslēgsies ar komandu stafeti.

Sacensībās Vistlerā startēt pieteikušies 104 sportisti no 15 valstīm. Šajā trasē tiks aizvadīts 2025.gada pasaules čempionāts.

Nākamais Pasaules kausa posms tiks aizvadīts no 5. līdz 7. janvārim Vācijas trasē Vintenbergā, bet Eiropas čempionāts no 12. līdz 14. janvārim notiks Pasaules kausa ceturtā posma ietvaros Īglsas trasē Austrijā.

Pēc sacensībām Austrijā nākamais no 26. līdz 28. janvārim Vācijas trasē Altenbergā norisināsies pasaules čempionāts, tur pat februāra sākumā tiks aizvadīts Pasaules kausa piektais posms, kam sekos divi posmi Oberhofā, bet pēdējie divi kausa posmi februāra beigās un marta sākumā norisināsies Siguldā.