Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Kamaniņnieki izpelnījušies aizrādījumu par Latvijas himnas nedziedāšanu

Kamaniņnieki izpelnījušies aizrādījumu par Latvijas himnas nedziedāšanu
Latvijas kamaniņu braucēju uz augstākā pakāpiena. Foto: Mareks Gaļinovskis / FIL, kamanas.lv

Kamaniņu duets Mārtiņš Bots/Roberts Plūme pagājušajā nedēļā Siguldā notikušajā Pasaules kausa posmā triumfēja divnieku sacensībās, bet uz goda pjedestāla sestdien nedziedāja Latvijas himnu, par ko saņēma aizrādījumu, informē tvnet.lv.

Bots/Plūme sestdien triumfēja divnieku sacensībās, bet svētdien kopā ar komandas biedriem Elīnu Ievu Vītolu un Kristeru Aparjodu bija ātrākie arī stafetē.

Pēc sestdien izcīnītā zelta Bots/Plūme, stāvot uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena, nedziedāja Latvijas himnu, bet svētdien jau to darīja.

Latvijas Kamaniņu sporta federācijas (LKSF) rīkotajā preses konferencē Plūme atzina, ka saņēmis aizrādījumu par himnas nedziedāšanu, tāpēc svētdien to darījis. "Pirmajā dienā izbaudīju himnu. Klausoties to un skatoties uz karogu. Stāvēšana uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena ir tiešām baudāms process. Ja godīgi, es arī saņēmu aizrādījumu par to, ka nedziedāju himnu," pastāstīja Bots.

Preses konferencē gan netika precizēts, kurš tieši šādu aizrādījumu sportistiem izteicis. Noprotams, ka tas bija kāds no LKSF vadības vai izlases treneru korpusa.

Šajā nedēļas nogalē Siguldā notiks vēl vienas sacensības, jo Latvijas trase uzņems arī Pasaules kausa piekto posmu, kas vienlaikus būs arī Eiropas čempionāts.

Pēc Eiropas čempionāta būs pārtraukums kalendārā, bet no 27. līdz 29. janvārim Oberhofā kamaniņu braucēji cīnīsies par godalgām pasaules čempionātā.

Izmantotie resursi:
tvnet.lv


, 2023-01-10 12:49, pirms gada
Nopietni??? Atraduši par ko pie*isties.
, 2023-01-10 14:08, pirms gada
nē, tas ir nopietni? klau, nepārspīlēsim ar patriotismu visur un visā! Smieklīgi..
, 2023-01-10 14:19, pirms gada
Esmu liels mūsu zemes patriots, bet himnu nekad nedziedu. Pilnīgi piekrītu, ka nepamatots aizrādījums.
, 2023-01-10 14:21, pirms gada
Latviešiem svarīgākais kādu pagrauzt. Pat izcīnot savai valstij zelta godalgu, saņemsi uzbraucienu. Ne katram tā balss ir tik skanīga.
Kā redzam pirms futbola spēlēm, ir dienvidnieki kuri savas himnas vārdus ļoti patriotiski izkliedz no sirds, par dziedāšanu to gan grūti nosaukt.
, 2023-01-10 15:03, pirms gada
Ir patīkami redzēt, ka sportisti dzied himnu, taču to nedrīkst uzspiest. Mēs esam brīvi cilvēki brīvā zemē.
, 2023-01-10 15:15, pirms gada
Strikti runājot, valsts finansētiem atlētiem, kas trenējas un startē valsts finansētā sporta bāzē, vajadzētu cienīt valsts simbolus. Tā nav tikai piekasīšanās, bet gan pilnīgi normālas sportistu reakcijas sagaidīšana.
, 2023-01-10 15:17, pirms gada
Ja vesela komanda demonstratīvi nedzied himnu, tad tam ir jāpievērš uzmanība, tas ir signāls visai valstij un visai pasaulei: vai nu mēs vienkārši esam aizmirsuši, ka himnu vajadzētu dziedāt, vai arī mēs sūtām kaut kādu signālu. Ja sporta vadība nepievērstu tādam signālam uzmanību, tad tiešām kaut kas nebūtu kārtībā.
, 2023-01-10 15:18, pirms gada
Davaj uzreiz kā Irānā- nedziedi himnu , nāves sods rokā ..
, 2023-01-10 15:22, pirms gada
Nu jaa, prezidents drikst cepuri pat himnas laika nenovilkt, a te sportistiem uzreiz bikses nost par nedziedasanu, leeti.
Slēpts komentārs: damokla_zobens_22
, 2023-01-10 16:58, pirms gada
rediss77 rakstīja: Nu jaa, prezidents drikst cepuri pat himnas laika nenovilkt, a te sportistiem uzreiz bikses nost par nedziedasanu, leeti.
Varbūt tāpēc daudzi nedziet, ka mums tāds prezidents.
, 2023-01-10 17:30, pirms gada
Kas te komentāros lebberga un šlosera elektorāts savācies ,kam ukraiņu karogs un Levits traucē,bet himna katram ir jādzied.
, 2023-01-10 17:38, pirms gada
Ļoti dīvains aizrādījums. Man nav balss, dziedu slikti. Ja es dziedu Latvijas himnu es nespēju izbaudīt šos mirkļus. Nedziedu, lai justu lielāku saviļņojumu himnas saknēšanas laikā. Cilvēki ir dažādi un nevar visus likt vienā plauktā. Dziedot nespēju baudīt tos mirkļus, dzirdu pats savu rūcošo balsi un tas mazina sajūtas.
, 2023-01-10 17:45, pirms gada
coffijs rakstīja: Kas te komentāros lebberga un šlosera elektorāts savācies ,kam ukraiņu karogs un Levits traucē,bet himna katram ir jādzied.
LV pēdējā vietā praktiski visos rādītājos, neaizmirti pateikt paldies vienotībai kas pie varas padsmit gadus un ieslēdz vakarā panorāmu, viņi pateiks tev kā un ko domāt
, 2023-01-10 18:33, pirms gada
Tikai levits var atļauties himnas laikā nenomnmt cepuri
, 2023-01-10 18:39, pirms gada
fall in love rakstīja: LV pēdējā vietā praktiski visos rādītājos, neaizmirti pateikt paldies vienotībai kas pie varas padsmit gadus un ieslēdz vakarā panorāmu, viņi pateiks tev kā un ko domāt
Gobzema aunu bars pat šeit izrāda savu "inteliģenci".
Sigita Bērziņa. Foto: Mareks Gaļinovskis
3

Kamaniņu braucēja Bērziņa noslēdz karjeru

LETA. Latvijas kamaniņu braucēja Sigita Bērziņa nolēmusi likt punktu sportistes karjerai, ceturtdien paziņoja Bērziņa.
Kristers Aparjods. Foto: Josef Plaickner
2

Aparjods un Aparjode uzvar Latvijas čempionātā kamaniņu sportā

LETA. Piektdien bobsleja un kamaniņu trasē "Sigulda" norisinājās Latvijas čempionāts, kas noslēdza 2023./2024.gada kamaniņu sporta sezonu, informē Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF).
Roberts Plūme un Mārtiņš Bots. Foto: AP/Scanpix
8

Latvija Pasaules kausu kamaniņu sportā noslēdz ar sudrabu stafetē

Siguldā šodien noslēdzās Pasaules kauss kamaniņu sportā, kura pēdējā sacīkstē Latvijas komanda izcīnīja sudraba medaļas stafetē.