Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Cipuļa un Kalendas četrinieki startēs Pasaules kausa bobslejā posmā Laplaņā

Agris Suveizda

Cipuļa un Kalendas četrinieki startēs Pasaules kausa bobslejā posmā Laplaņā
Foto: Viesturs Lācis

LETA. Divas Latvijas bobsleja četrinieku ekipāžas šodien Francijā sacentīsies Pasaules kausa otrajā posmā. Pirmais brauciens paredzēts plkst.14.30, bet otrajam braucienam starts tiks dots plkst.16. Sacensības tiešraidē translēs kanāls "Go3 Sport Open".

Pilots Emīls Cipulis ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Matīsu Mikni un Kristu Lindenblatu trasē dosies ar astoto numuru, bet Jēkabs Kalenda ar stūmējiem Edgaru Unguru, Dāvi Kaufmani un Mairi Kļavu pirmajā braucienā startēs ar 11. numuru 17 ekipāžu vidū.

Pirmajā posmā Ķīnā četrinieki sacentās divreiz, Cipuļa četriniekam divreiz izcīnot ceturto vietu, Kalendas kvartetam finišējot 11. un devītajā vietā, bet divas uzvaras svinot Vācijas pilota Johannesa Lohnera ekipāžai. Abiem Latvijas pilotiem tā ir pirmā iepazīšanās ar trasi, kurā Pasaules kausa posmi nebija notikuši 2020. gada janvāra. Laplaņā divnieku sacensībās sestdien Emīls Cipulis/Matīss Miknis ieņēma 11. vietu, bet Jēkabs Kalenda ar stūmēju Ivo Danu Kleinbergu - 16. vietu.

Šosezon ir plānoti astoņi Pasaules kausa posmi un sestajā no tiem sportisti sacentīsies Siguldas trasē no 29. janvāra līdz 4. februārim. Pēc Pasaules kausa otrā posma sportisti dosies uz Īglsas trasi Austrijā, kur notiks cīņa arī par Eiropas čempionāta medaļām četriniekos. Pēc jaunā gada sezona janvāra vidū atsāksies ar posmu Sanktmoricas trasē Šveicē, bet mēneša beigās notiks mači Lillehammeres trasē Norvēģijā.

Februāra pirmajā nedēļā notiks posms Siguldā, kur vienlaikus norisināsies cīņa arī par Eiropas čempionu tituliem skeletonā, bobslejā divnieku ekipāžām un monobobslejā, bet mēneša vidū sportisti sacentīsies Altenbergas trasē Vācijā. Sezona mēnesi vēlāk tiks noslēgta ar posmu ASV trasē Leikplesidā. Sezonas kulminācija - pasaules čempionāts - februāra beigās un marta sākumā norisināsies Vinterbergas trasē Vācijā.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2023-12-10 10:36, pirms pusgada
7.un 14.v

     [+] [-]

, 2023-12-10 14:50, pirms pusgada
Nu nevar vairs uz rupjmaizi, speķi un ķiploku izbraukt kā 90ajos