Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Latvijas biatlonisti pasaules junioru čempionātā sprintā ārpus labāko astoņdesmitnieka

Latvijas biatlonisti pasaules junioru čempionātā sprintā ārpus labāko astoņdesmitnieka
Imants Maļina. Foto: Edijs Pālens/LETA/LOK

LETA. Latvijas sportisti Imants Maļina, Erasts Bobrovs, Enia Kalniņa un Linda Elizabete Brilte trešdien Otepē pasaules junioru čempionātā biatlonā desmit kilometru sprintā finišēja aiz labāko astoņdesmitnieka.

Maļina šautuvē kļūdas nepieļāva un finiša līniju šķērsoja pēc 29 minūtēm un 12,3 sekundēm, kas ļāva ieņemt 81. vietu, bet Bobrovs ar četrām kļūdām šaušanā bija par minūti un 22,7 sekundēm lēnāks, kas deva 89.vietu 104.sportistu konkurencē.

Par čempionu kļuva norvēģis Īsaks Frejs, kurš neaizvēra divus mērķus un finišēja pēc 24 minūtēm un 1,8 sekundēm. Otro vietu, uzvarētājam zaudējot 10,6 sekundes, izcīnīja nekļūdīgi šāvušais polis Jans Gunka, bet pie bronzas godalgas tika vācietis Linuss Kespers, kurš šautuvē kļūdījās vienu reizi un čēmpionam zaudēja 25,8 sekundes.

7,5 kilometru sprintā juniorēm Kalniņa neaizvēra trīs mērķus, bet Brilte kļūdījās piecreiz, abām uzvarētājai zaudējot vairāk nekā septiņas minūtes, kas deva 82. un 84.vietu 86 sportistu konkurencē. 15 gadus vecā Brilte bija pārliecinoši jaunākā sacensību dalībniece.

Uzvaru izcīnīja zviedriete Sāra Andešone, kura ugunslīnijā kļūdījās vienreiz un finišēja 21 minūtē un 12,6 sekundēs. Deviņas sekundes zaudēja vāciete Jūlija Tannhaimera, kura arī mēroja vienu soda apli, bet 13,8 sekundes atpalika precīzi šāvusī bulgāriete Valentina Dimitrova.

Pasaules jauniešu un junioru meistarsacīkstes Igaunijā norisināsies līdz 2. martam.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2024-02-28 14:11, pirms 3 mēnešiem
optimistiski...
, 2024-02-28 15:59, pirms 3 mēnešiem
Rakstā kļūda - pa nullēm šāva Bobrovs. Bet slēpošanas ātrums gan ļoti lēns.

Meičas pameta zem tanka. Latvijas apmēram 5.-10. pēc ranga jaunietes pie pasaules junioru elites. Cerams, ka neguva psiholoģisko traumu.
, 2024-02-28 16:37, pirms 3 mēnešiem
Šodienas čempions Frejs ir sasniedzis augstus rezultātus arī pieaugušo konkurencē - šī gada Eiropas čempions iedzīšanā un jauktajā stafetē un bronzas medaļnieks sprintā (par 9 sekundēm apsteidza Rastorgujevu).
, 2024-02-28 17:42, pirms 3 mēnešiem
Juniorēm šīsdienas otrās vietas ieguvēja un individuālās distances uzvarētāja Jūlija Tannheimera šogad debitējot Pasaules kausā bija 15 vietā sprintā un 33 iedzīšanā.
Tikai divi starti un kopvērtējuma 58 vieta. Izcila debija!
Pēc vecuma viņa vēl jauniešu grupa-2005 dz. gads - mūsu jauniešu vienaudze.
Annešs Besebergs. Foto: imago/Sammy Minkoff/Scanpix
8

Bijušajam IBU prezidentam piespriež trīs gadus cietumā par korupciju

LETA--AP. Bijušajam Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) prezidentam Annešam Besebergam piektdien Norvēģijā tika piespriests trīs gadu cietumsods par korupciju un Krievijas aizstāvēšanu dopinga pārkāpumos.
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Petr Slavik
15

Rastorgujevs masu startā devītais, sezonas kopvērtējumā ieņem 17. vietu

Pasaules kausa sezona biatlonā noslēgusies ar pārliecinošu Juhannesa Tinjesa Bē uzvaru sacīkstēs ar kopēju startu. Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar trīs kļūdām šaušanā spēja izcīnīt devīto vietu.
Līsa Vitoci apskauj Lū Žanmonno. Foto: AFP/Scanpix
6

Žanmonno izcīna pirmo uzvaru masu startā, kļūdas neliedz Vitoci triumfu kopvērtējumā

Sieviešu biatlona sezonai pasaules kausā punkts tika pielikts ar sacensībām ar kopējo startu. Gleznainajā Kenmoras trasē par uzvarētāju sezonas pēdējā startā kļuva francūziete Lū Žanmonno, kura pacēlās uz otro vietu kopvērtējumā un ieguva Mazo kristāla globusu. Savukārt sezonas kopvērtējuma uzvarētāja Līsa Vitoci masu startā ar pieciem soda apļiem bija 21. vietas ieguvēja.