Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Jaunās biatlonistes Bleidele un Volfa debitējušas IBU kausā

Jaunās biatlonistes Bleidele un Volfa debitējušas IBU kausā
Elza Bleidele. Foto: Latvian Biathlon Federation

Jau nākamajā sezonā potenciāli var gaidīt konkurences pieaugumu Latvijas biatlona izlases sieviešu sastāvā. Šogad vidusskolu absolvējošās Elza Bleidele un Estere Volfa piedalījušās savās pirmajās Starptautiskās biatlona savienības (IBU) kausa sacensībās Austrijas trasē Obertilahā.

Kamēr Latvijas pieaugušo izlases dalībnieki devušies uz diviem noslēdzošajiem Pasaules kausa izcīņas posmiem Ziemeļamerikā, cēsnieces Elza Beidele un Estere Volfa tikušas pie iespējas sevi parādīt pieaugušo konkurencē IBU kausa sacensībās Austrijā.

12,5 kilometru individuālajā sacensībā par uzvarētāju ar nevainojamu šaušanu kļuva 23 gadus vecā Vācijas sportiste Lisa Maria Sparka, uzrādot rezultātu 36:34,6 minūtes. Otro vietu ar divām kļūdām un 12 sekunžu atpalicību no uzvarētājas ieņēma sezonas sākumā pasaules kausa posmos dalību ņēmusī francūziete Hloja Ševaljē, bet bronzas pozīcijā ar vienu kļūdu un 17 sekundēm aiz uzvarētājas ierindojās cita Francijas sportiste Kamila Beneda.

87 sportistu vidū saīsinātajā individuālajā distancē Elza Bleidele sāka ar tīru šaušanu pirmajā ugunslīnijā, kam sekoja divas neveiksmes otrajā piegājienā. Trešajā un ceturtajā šaušanā jaunā sportiste neaiztaisīja pa vienam mērķim, tādējādi kopumā saņemot četrus 45 sekunžu sodus. Ar finiša laiku 42:08,9 Bleidele ierindojās 54. vietā.

Bleideles klasesbiedrene Cēsu Valsts ģimnāzijā Estere Volfa trasē devās ar pēdējo starta numuru. Debijas stress darīja savu, un Volfa, kura ir Pekinas olimpisko spēļu dalībniece distanču slēpošanā, savus pirmos desmit šāvienus izpildīja tikai ar 50% precizitāti. Trešajā ugunslīnijā Volfa pieļāva vienu kļūdu, bet ceturtajā jau veiksmīgi aizvēra visus mērķus. Tādējādi ar sešām kļūdām šaušanā un kopējo laiku 45:30,7 minūtes, Volfa savā IBU kausa debijā ieņēma 73. vietu.

Jāatzīmē, ka Bleidele bija labākā no Baltijas dalībniecēm šajās sacensībās. Par trīs vietām cēsniece apsteidza lietuvieti Saru Urumanovu. 66. vietu ar sešām kļūdām ieņēma igauniete Hanna Brita Kāsika. Volfa bija ceturtā labākā no baltietēm, par divām vietām apejot Gretu Gaimu, bet Elizabete Bremana ar astoņām kļūdām bija trešā no beigām.

Izmantotie resursi:
https://www.biathlonworld.com/


, 2024-03-07 13:58, pirms 2 mēnešiem
Jautājums autoram - no kuras valsts tad ir Urumova, kura ieņēma 57. vietu, ja rakstā minēts, ka lietuvietes šajā posmā nepiedalījās?
, 2024-03-07 14:02, pirms 2 mēnešiem
Meitenes šogad pabeigs tik vidusskolu, viss vel priekšā
, 2024-03-07 14:12, pirms 2 mēnešiem
Gogelmogels rakstīja: Jautājums autoram - no kuras valsts tad ir Urumova, kura ieņēma 57. vietu, ja rakstā minēts, ka lietuvietes šajā posmā nepiedalījās?
Piedošanu, vainīgs! Tinu pāri rezultātus, leišu karogs acīs neieleca.
, 2024-03-07 14:18, pirms 2 mēnešiem
Pāris reizes meitenes tika pat TV ekrānā
, 2024-03-07 14:20, pirms 2 mēnešiem
Rezultāts nav izcils, bet pirmajām sacīkstēm pieaugušo konkurencē ir ok. Sprintā noteikti būs labāks rezultāts. Nu un labi pastrādātjot, jau nākamgad, varbūt uz sezonas vidu vai beigām, var tikt pieaugušo izlasē. Beidzot vismaz meitenēm kaut kāda konkurence sāk veidoties. Žēl, ka IBU kausā vēl nestartē puiši.
, 2024-03-07 14:22, pirms 2 mēnešiem
Skatos, ka ZA nebūs sieviešu stafetes, bet nav arī tādas nepieciešamības, jo arī slovākietes tur nebūs un līdz ar to var teikt, ka 4 kvotas ir nodrošinātas! Vīri par 99% arī jau nodrošinājuši, bet tur visi konkurenti ir aizbraukuši un ir arī stafete!

Vienīgais, kas mulsina, ka neviens no jaunajiem nepiedalās IBU Cup, lai izpildītu PK kvalifikāciju!

Arī vīru izlasē ļoti vajag konkurenci!
, 2024-03-07 14:32, pirms 2 mēnešiem
Nu vis maz ledus ir sakustējies.
Šī bij' reālākā iespēja mēģināt sevi apliecināt IBU kausā.Sprintā būs citi rēķini.
Veiksmi!
, 2024-03-07 14:42, pirms 2 mēnešiem
Nākamgad arī PK apritē nav ZA posmi, Pč, OS arī Eiropā!(2025-2027)!
, 2024-03-07 14:46, pirms 2 mēnešiem
datmons rakstīja: Skatos, ka ZA nebūs sieviešu stafetes, bet nav arī tādas nepieciešamības, jo arī slovākietes tur nebūs un līdz ar to var teikt, ka 4 kvotas ir nodrošinātas! Vīri par 99% arī jau nodrošinājuši, bet tur visi konkurenti ir aizbraukuši un ir arī stafete!

Vienīgais, kas mulsina, ka neviens no jaunajiem nepiedalās IBU Cup, lai izpildītu PK kvalifikāciju!

Arī vīru izlasē ļoti vajag konkurenci!
Puišiem šī situācija nav tik labvēlīga,bet vajag mēģināt darīt.
Meičām tuvāko 2-3 gadu laikā var rasties veselīga konkurence par vietām izlasē,bet ne mākslīgi radīta.
Tur būs jābūt skaidriem un saprotamiem atlases kritērijiem,lai katrs sportists zin,kas man būs par to,ja es būšu izpildījis kritērijus.
, 2024-03-07 15:35, pirms 2 mēnešiem
letinbee rakstīja: Puišiem šī situācija nav tik labvēlīga,bet vajag mēģināt darīt.
Meičām tuvāko 2-3 gadu laikā var rasties veselīga konkurence par vietām izlasē,bet ne mākslīgi radīta.
Tur būs jābūt skaidriem un saprotamiem atlases kritērijiem,lai katrs sportists zin,kas man būs par to,ja es būšu izpildījis kritērijus.
Patiesībā puišiem tā situācija ir līdzīga meitenēm. Nav junioru, bet ir daži interesanti jaunieši. Galvenokārt no Talsiem, bet ir arī viens no Alūksnes. Volfa un Bleidele pēc vecuma arī ir jaunietes starp citu. Protams interesanti nenozīmē, ka viņi "izdzīvos" līdz pieaugušajiem, jo šobrīd viņi nav labāki par esošajiem dalībniekiem (kas tikai loģiski dēļ vecuma), bet tuvojas tas brīdis, kad tiks beigta 12. klase, kas automātiski ir lielā izšķiršanās, ko darīt turpmāk dzīvē. Turpināt trenēties vai beigt karjeru. Varbūt turpināt mācīties un trenēties. Vai mācīšanos varēs apvienot ar treniņiem un kur vispār trenēties, ja mācās Rīgā. Sportisti ir interesanti, bet pasaules līmenī ne super talati, kas ieleks ar lielu blīkšķi. Jāskatās vai pietiks enerģijas, motivācijas un finanses, lai laika gaitā no interesanta sportista pārtapt par tādu, kurš pasaulē var kaut ko izdarīt.
, 2024-03-07 16:21, pirms 2 mēnešiem
Atceros, ka te bija vīri, kas pārzināja PK kvalifikācijas prasības - vai Elzai neizdevās noķert PK kvalifikāciju ar 54.vietu?
, 2024-03-07 16:46, pirms 2 mēnešiem
dumbris rakstīja: Atceros, ka te bija vīri, kas pārzināja PK kvalifikācijas prasības - vai Elzai neizdevās noķert PK kvalifikāciju ar 54.vietu?
Jāmēģina sprintā
, 2024-03-07 17:47, pirms 2 mēnešiem
dumbris rakstīja: Atceros, ka te bija vīri, kas pārzināja PK kvalifikācijas prasības - vai Elzai neizdevās noķert PK kvalifikāciju ar 54.vietu?
Vēl nesanāca. Ja ir vismaz trīs ieskaites starti, tad IBU kvalifikācijas punktu rādītājam (vidējais rādītājs no trim labākajiem rezultātiem) ir jābūt zem 150. Jā, Bleideles šodienas rezultāts ir novērtēts ar 148,67 punktiem, bet viņai šis ir tikai pirmais ieskaites rezultāts, tāpēc tiek piemēroti koeficienti. Dotajā situācijā vajag vienu rezultātu zem 125 punktiem. Šodien to būtu izdevies sasniegt, ja būtu tikai divas kļūdas šaušanā. Būs vēl iespēja sprintā. Nepieciešamā robeža varētu būt ap 2:45 aiz līderes. Tas nozīmē, ka, visticamāk, jāšauj pa nullēm, bet varbūt varēs izsprukt arī ar vienu sodu. Volfa šodien uz slēpēm bija par pusotru minūti lēnāka nekā Bleidele, bet arī viņai rīt ir iespējas izpildīt PK kvalifikāciju.

Jā, diemžēl uz starta nav mūsu vīri. Kā jau esmu rakstījis, tas nozīmē, ka nākamās sezonas sākumā Latvijai būs tikai četri vīri ar PK kvalifikāciju.
Annešs Besebergs. Foto: imago/Sammy Minkoff/Scanpix
8

Bijušajam IBU prezidentam piespriež trīs gadus cietumā par korupciju

LETA--AP. Bijušajam Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) prezidentam Annešam Besebergam piektdien Norvēģijā tika piespriests trīs gadu cietumsods par korupciju un Krievijas aizstāvēšanu dopinga pārkāpumos.
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Petr Slavik
15

Rastorgujevs masu startā devītais, sezonas kopvērtējumā ieņem 17. vietu

Pasaules kausa sezona biatlonā noslēgusies ar pārliecinošu Juhannesa Tinjesa Bē uzvaru sacīkstēs ar kopēju startu. Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar trīs kļūdām šaušanā spēja izcīnīt devīto vietu.
Līsa Vitoci apskauj Lū Žanmonno. Foto: AFP/Scanpix
6

Žanmonno izcīna pirmo uzvaru masu startā, kļūdas neliedz Vitoci triumfu kopvērtējumā

Sieviešu biatlona sezonai pasaules kausā punkts tika pielikts ar sacensībām ar kopējo startu. Gleznainajā Kenmoras trasē par uzvarētāju sezonas pēdējā startā kļuva francūziete Lū Žanmonno, kura pacēlās uz otro vietu kopvērtējumā un ieguva Mazo kristāla globusu. Savukārt sezonas kopvērtējuma uzvarētāja Līsa Vitoci masu startā ar pieciem soda apļiem bija 21. vietas ieguvēja.