Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Latvija un Zviedrija oficiāli piesaka kandidatūru olimpiskajām spēlēm

Latvija un Zviedrija oficiāli piesaka kandidatūru olimpiskajām spēlēm
Foto: AP/Scanpix

Šodien Zviedrijas un Latvijas Olimpiskās komitejas piedalījās Starptautiskās olimpiskās komitejas (SOK) organizētajā attālinātajā sēdē, kuras ietvaros tika pieteikta un prezentēta organizāciju kandidatūru Ziemas olimpiskajām spēlēm 2030. gadā.

LOK pārstāvēja ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Stundu garā prezentācijas pasākumā Zviedrijas Olimpiskā komiteja iepazīstināja ar vīziju par olimpisko spēļu norisi un Latvijas Olimpisko komiteju kā sadarbības partneri. Tika prezentēts pirmreizējais sporta veidu sadalījums iesaistītajās pašvaldībās un sporta bāzēs.

Neskatoties uz iepriekš minēto, galvenais nosacījums, lai kandidatūras pieteikums tiktu uzskatīts kā pilnvērtīgs un konkurētspējīgs, tas ir jāpapildina ar garantiju no Zviedrijas valdības. Pieteikums jāpapildina ar Zviedrijas valdības garantiju līdz 2024. gada marta beigām.

LOK ģenerālsekretārs Lejnieks: “Šobrīd esam pieteikuma iesniegšanas fāzē. Zviedriem jāveic savs mājas darbs, lai varam virzīties tālāk. Mēs savukārt kopā ar Siguldas kamaniņu un bobsleja trases uzturētājiem strādājam pie finanšu aprēķiniem, lai iespējami precīzi noteiktu, kāds ir nepieciešams ieguldījums, lai trase atbilstu tehniskajām prasībām olimpisko spēļu norisei.”

LOK ir saņēmusi Rīgas un Siguldas pašvaldību apstiprinājumus iesaistīties Ziemas olimpisko spēļu organizēšanā, kā arī sportistu un līdzjutēju uzņemšanā.

Ziemas olimpisko spēļu organizēšanai 2030. gadā šajās dienās savu kandidatūru prezentē arī citas valstis, iepriekš ir izskanējis, ka interesi izrādījušas Francija, Amerikas Savienotās Valstis un Šveice, kura par savas kandidatūras izvirzīšanu lems līdz novembra beigām. Šobrīd SOK pieņem kandidātu iesniegumus, lai pēc tam tos izvērtētu un Parīzes olimpisko spēļu laikā paziņotu lēmumu par organizatora izvēli.

Izmantotie resursi:
https://www.olimpiade.lv/zinas/raks...


, 2023-11-21 18:03, pirms pusgada
Pilnīgs MURGS!
Slēpts komentārs: vienkārši Anatolijs
, 2023-11-21 18:14, pirms pusgada
izmetīsim naudu vējā, jo tomēr mūsu valstī būs vārds ''olimpiāde'' kauns.
, 2023-11-21 18:23, pirms pusgada
zviedriem latviešu drāšana jau ir kā hobijs
, 2023-11-21 18:30, pirms pusgada
Droši vien tiešā veidā visa nauda atpelnīta nebūs. Tajā pašā laikā Latvija tobrīd būs punkts uz kartes. Citas valstis mēdz iztērēt aptuveni to pašu naudu reklāmās dažādos sporta kanālos, lai sevi parādītu. Lai gan renes sporti nav tie populārākie, tomēr visur, kur vien būs runa par olimpiādi, parādīsies arī Sigulda un Latvija. Lai to pašu publicitāti iegūtu citādi, būtu vajadzīgi daudzi simti miljonu.
Slēpts komentārs: Ivars Zvirgzdiņš
, 2023-11-21 18:34, pirms pusgada
Ja vien Latvija to visu noorganizēt varēs veiksmīgi (citu liela mēroga sporta pasākumu organizēšana liecina, ka tā tam vajadzētu būt), tad tā būs kārtējā labā zīme, ka te ir vieta, kur var veiksmīgi organizēt lielus un ne tikai sporta pasākumus.
, 2023-11-21 18:41, pirms pusgada
Tādu naudu iegrūst subsidētā amatieru nišas sporta veidā.

Turklāt nav zināms cik tas konkrēti izmaksās.
, 2023-11-21 18:43, pirms pusgada
Tas tak bija skaidrs. Tādu naudiņu varēs mazgāt.
, 2023-11-21 18:48, pirms pusgada
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Suņi rej, cūkas kviec, kazas blēj un vistas kladzina, bet karavāna mierīgi iet tālāk.😁
Kurš no šiem zvēriem ir Dainis Dukurs?
, 2023-11-21 18:48, pirms pusgada
didzuks rakstīja: Droši vien tiešā veidā visa nauda atpelnīta nebūs. Tajā pašā laikā Latvija tobrīd būs punkts uz kartes. Citas valstis mēdz iztērēt aptuveni to pašu naudu reklāmās dažādos sporta kanālos, lai sevi parādītu. Lai gan renes sporti nav tie populārākie, tomēr visur, kur vien būs runa par olimpiādi, parādīsies arī Sigulda un Latvija. Lai to pašu publicitāti iegūtu citādi, būtu vajadzīgi daudzi simti miljonu.
Tikai nekur nav konkrēta skaitļa cik tas izmaksās + redzot to, kā attīstās Rail Baltica, vai taisot reklāmu nesataisīsim antireklāmu.
, 2023-11-21 18:51, pirms pusgada
Geralt of Rivia rakstīja: Kurš no šiem zvēriem ir Dainis Dukurs?
runā, ka pats ivīts uz vēdera šļūkšot pa to trubu, reklāmai.
, 2023-11-21 18:51, pirms pusgada
lai Zviedri dod vienu hokeja grupu, tad var domāt
, 2023-11-21 18:55, pirms pusgada
veselibas aprupei, skolotajiem... naudas nav, bet 200 miljoni renei bus. saja valsti visi juk prata vai ka?
, 2023-11-21 19:11, pirms pusgada
Geralt of Rivia rakstīja: Tikai nekur nav konkrēta skaitļa cik tas izmaksās + redzot to, kā attīstās Rail Baltica, vai taisot reklāmu nesataisīsim antireklāmu.
Jārēķinās, ka visas lielās būves ar gadiem maksās vairāk. Tā tas notiek vienmēr un ne tikai Latvijā. Ciparus var pareizināt vismaz ar 1,5. Tajā pašā laikā miljons EUR pirms pieciem gadiem vairs nav tas pats miljons, kas šobrīd. Neviena lielā būve netiktu realizēta, ja tās plānošanas brīdī operētu ar cipariem, par kuriem tā beigu beigās tiks uzbūvēta.
Slēpts komentārs: DaMarcus
Slēpts komentārs: DaMarcus
, 2023-11-21 19:23, pirms pusgada
Baumo, ka nevis 50 miljoni bet 300 miljoni izmaksās šis festivāls.
, 2023-11-21 19:28, pirms pusgada
Var pieteikties vai nepieteikties zviedri, bet pēc loģikas vajadzētu uzvarēt Francijai .Viņiem viss ir, kāpēc atkal veidot mākslīgas spēles, Zviedrijā jau arī biatlons un kalni ir stipri tālu no Stokholmas un par Siguldu nemaz nerunāsim, cita valsts, jūra pa vidu utt, pārlidojums… Tās vairs nav olimpiskās spēles un izmaksā ar dārgi, Francijai viss ir samērā vienkopus utt. Sanktmorica un Šveice laikam vēl nav izlēmusi. Var neatbalstīt tauta , it kā viss būtu, bet mīnusi ir trase. Jā, jā laba, lēta, dabīgais ledus utt, bet februāra vidus un tādu slodzi trase nepavilks( 3 veidi, daudz disciplīnu, treniņi…) Tur nevar tādu slodzi dot, ledus neturēs un ja vēl paliks siltāks.. Un šauri arī tur ir, viss dabīgs. Tā kā vajadzētu Francijai ņemt un dot, lai atkal tur kādi kāzusi pēc tam nav ar naudu un trasi Siguldā. ( Skatīt Pekinu trase laba, moderna , bet pasaules kausā kādi 9 citi bobi aizbrauc tik no dažām valstīm. Nu labi, viņi tālāk, bet nu nevajag to trašu vairāk.)
, 2023-11-21 19:30, pirms pusgada
didzuks rakstīja: Jārēķinās, ka visas lielās būves ar gadiem maksās vairāk. Tā tas notiek vienmēr un ne tikai Latvijā. Ciparus var pareizināt vismaz ar 1,5. Tajā pašā laikā miljons EUR pirms pieciem gadiem vairs nav tas pats miljons, kas šobrīd. Neviena lielā būve netiktu realizēta, ja tās plānošanas brīdī operētu ar cipariem, par kuriem tā beigu beigās tiks uzbūvēta.
Es nerunāju tikai par izmaksām, bet arī kavētiem termiņiem, kvalitāti un sekām. RB pēc sākotnējā plāna būtu jāpabeidz uz 2027. vai 2028. gadu, pēc tam runa bija par 2030. gadu, šobrīd jau tiek runāts, ko nogriezt, lai varētu paspēt uz 2030. - ņemot vērā, ka OS notiks Siguldā,bet bez Rīgas tur nokļūt nevar vai gribam demonstrēt puspabeigtus megaprojektus, kā daļu no reklāmas - pieminētais Rail Baltica, joprojām, nepabeigtais Dienvidu Tilts, ceļu infrastruktūra kā tāda? Jo sanāks amizanti - iegrūžam kaudzi naudas. kā te daži saka reklāmā un prestižā, bet blakus var redzēt bardaku, bedres, nolaistu infrastruktūru.
Tie, kas te runā par prestižu. Nu jā, no sērijas, pelno minimālo, bet gribu būt kruts, tāpēc paņemu krītā bembi un līzingā jaunāko iPhone un ēdu sausu maizi, jo citam nauda nepietiek. Aptuveni šādi, ņemot vērā infrastruktūras, medicīnas, izglītības, drošības sektoru problēmas, izskatās šī vēlme uztaisīt OS. Starp citu - protams, ka aug cipars. Tas viss ir loģiski. Tikai kaut kā pie mums tas cipars parasti aug nevis 1.5 reizes, bet entās reizes vairāk un mūžīgi ir neplānotie pieaugumi. Normāli tā kā būtu ierēķināt inflāciju utt uzreiz. Un valsts/pašvaldību projektos īpaši. Skaidras izmaksu summas nav. Visur figurē 58 miljoni. Diezgan droši var prognozēt, ka cipars būs vismaz 2x lielāks, ja ne visas 3 reizes. Vai tas "prestižs" to atsit? Ne velti ar vien vairāk valstis atkratās no šādiem mega projektiem, turklāt, krietni bagātākas par Latviju.
, 2023-11-21 19:31, pirms pusgada
Dzimmy, Kas baumo? Kur baumo? Pie jums tur Rugāju novadā?
Slēpts komentārs: DaMarcus
, 2023-11-21 19:32, pirms pusgada
vadošie biedri berzē roķeles lielo otkatu gaidās
, 2023-11-21 19:34, pirms pusgada
Rail Baltic būs izsmelts, vajag jaunu projektu, ko slaukt.
Slēpts komentārs: icedale1
, 2023-11-21 19:40, pirms pusgada
DaMarcus rakstīja: Patreiz nav izstrādātas tāmes. EXI raidījumā (paši varat apskatīties) Z.Ekmanis, faktiski, tā arī pateica "58 miljoni ir tā, ar pirkstu gaisā, vēju meklējot izdomāti". Balstoties uz trases pārbūves nu jau stipri vecu konceptu. Tiesa, inflatētu mūsdienu cenās (kas ir SVARĪGI).

Bet lai nomierinātu... ne jau mēs to naudu vienā gadā tērēsim
Par to cik mūsu sporta sabiedrība nopietni rēķina tāmes, izmaksas parāda 2 gadījumi - lielais biatlona projekts, kur izmaksas norāda 6-10 miljoni - tātad diapazons mainās80% robežās un Ļašenko pieteikums stadiona būvniecībai, kur izrauti 40 miljoni, bet spēja pamatot 0.
Ekmanis norada, ka tie ir ar pirkstu vējā noteikti cipari. Protams. Un tagad parēķinam to, ka jāveido jauns projekts, parēķinam inflāciju jaunajam projektam, parēķinam to, ka visi gribēs savu daļu kabatā, jo bez tā nav iespējams neviens lielais projekts Latvijā, parēķinam to, ka neskatoties uz to, ka visi zina, ka inflācija ceļ cenas, tik un tā praktiski visiem lielajiem projektiem uznāk negaidīti pieaugušas izmaksas. Ja pieņemam, ka sākuma cena tiešām būs ap 50-60 miljoniem, tad reālā cena būs jau 100-150 miljoni. Un projektā ar šādu nozīmīgumu rokasbremzi noraut nevarēs. Paskatoties proporcionāli Latvijas budžetam - vai tiešām šādi 1-2 nedēļu svētki ir vajadzīgi par šādām izmaksām?
Slēpts komentārs: Ivars Zvirgzdiņš
Slēpts komentārs: DaMarcus
Slēpts komentārs: Ivars Zvirgzdiņš
, 2023-11-21 19:48, pirms pusgada
Lai izdodas!
Slēpts komentārs: Ivars Zvirgzdiņš
Slēpts komentārs: DaMarcus
, 2023-11-21 19:57, pirms pusgada
banku procentu likmju paaugstināšana arī agrāk noslēgtajiem darījumiem?
nē, neesmu dzirdējis
Slēpts komentārs: Ivars Zvirgzdiņš
, 2023-11-21 20:01, pirms pusgada
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Man čomam, kamēr izmaksāja kredītu par mājas iegādi, vismaz četras reizes mainījās kredīta procenti.
tieśi tā, bet te viens stāsta pasakas
Sigita Bērziņa. Foto: Mareks Gaļinovskis
3

Kamaniņu braucēja Bērziņa noslēdz karjeru

LETA. Latvijas kamaniņu braucēja Sigita Bērziņa nolēmusi likt punktu sportistes karjerai, ceturtdien paziņoja Bērziņa.
Foto: Latvijas Kēlringa federācija.

Kērlingistes izcīna līdz šim augstāko panākumu pasaules čempionātā senioriem

Pasaules senioru kērlinga čempionātā, kas no 20. līdz 27. aprīlim norisinājās Estersundā, Zviedrijā, Latvijas sieviešu izlase izcīnīja līdz šim augstāko panākumu - piekto vietu, bet mūsu vīriešu komanda ierindojās 15. vietā.
Marsels Hiršers. Foto: Reuters / Scanpix
1

Titulētais kalnu slēpotājs Hiršers plāno atgriezties un pārstāvēt Nīderlandi

LETA--AP. Titulētais Austrijas kalnu slēpotājs Marsels Hiršers plāno atgriezties sacensību apritē un pārstāvēt savu mātes dzimteni Nīderlandi.