Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2984, Did:0, useCase: 3

Ar spēli Kuldīgā sāksies Latvijas kauss volejbolā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Ar spēli Kuldīgā sāksies Latvijas kauss volejbolā
Foto: volejbols.lv

2023. gada “Cewood” Latvijas kausa volejbolā izcīņa 9. novembrī ar astotdaļfināla spēli sāksies Kuldīgas Sporta hallē, tiekoties VK “Kuldīga”/KNSS un VK “Jelgava” komandām, bet otrā astotdaļfināla duelī tiksies VK “Piejūra”/MSĢ un VK MĪ/”Līgatne”.

Ja pagājušajā gadā tikai viena Entuziastu Volejbola līgas (EVL) komanda SK “Nuki/Sigulda” piedalījās Latvijas kausa izcīņā, šogad EVL pārstāv jau divas vienības, vienai no tām VK “Kuldīga”/KNSS ceturtdien savā laukumā atklājot turnīru ar maču pret Nacionālās līgas vienību VK “Jelgava”, uzvarētājiem divu spēļu summā ceturtdaļfinālā spēkojoties ar Latvijas čempioni “Ezerzeme”/DU.

VK “Kuldīga”/KNSS šosezon EVL 1. līgā divās spēlēs ir izcīnījis vienu punktu, ieņemot sesto vietu deviņu komandu vidū. Kuldīdznieku rindās spēlē komandas pagājušās sezonas vērtīgākais spēlētājs diagonālais spēlētājs Dāvis Andersons, Zigmārs Keišs un Toms Prokofjevs.

VK “Jelgava” šosezon Nacionālajā līgā trijās spēlēs ir izcīnījusi piecus punktus un ieņem sesto vietu deviņu komandu konkurencē. No spēlētājiem jāizceļ vēl iepriekšējā sezonā SK “Jēkabpils Lūši” spēlējušais cēlājs Edgars Kalnozols. Iepriekšējā gadā jau pirmajā kārtā jelgavniekiem bija jātiekas ar vēlāko kausa ieguvēju “RTU Robežsardze/Jūrmala”, divreiz piekāpjoties trijos setos. Tomēr pusē setu uzvarētājs kļuva zināms vien seta beigās, bet divos setos arī ar 25 gūtiem punktiem nepietika uzvarai.

14. novembrī pirmo spēli Līgatnes novada Sporta centrā aizvadīs otra astotdaļfināla dalībnieki – EVL pārstāve VK MĪ/”Līgatne” un Nacionālās līgas komanda VK “Piejūra”/MSĢ. Uzvarētāji ceturtdaļfinālā tiksies ar kausa glabātājiem jūrmalniekiem.

VK MĪ/”Līgatne” EVL 1. līgas čempionātā šosezon ir izcīnījusi uzvaras visās četrās aizvadītajās spēlēs, ar 10 punktiem turnīra tabulā ieņemot pirmo vietu. Šogad dibinātās komandas treneris ir Ģirts Mārtiņsons, bet cēlājs ir Ralfs Ozoliņš.
VK “Piejūra”/MSĢ ar astotdaļfinālistiem visiespaidīgāko treneru korpusu Raimonda Liniņa, Māra Vensberga un Jāņa Vanaga izskatā spēlē gados jauni un vēl jaunāki MSĢ volejbolisti. Izņēmums ir vien dažus gadus vecākais diagonālais spēlētājs Jēkabs Ekhards, bet no pludmales volejbola labi pazīstami ir Matīss Šalkovskis un Toms Emīls Liepa. Tiesa, viņi šobrīd Taizemē cīnās pasaules U-21 čempionātā pludmales volejbolā. Nacionālās līgas čempionātā VK “Piejūra”/MSĢ ar četriem punktiem trijās spēlēs pagaidām ieņem pēdējo vietu, taču tās kontā jau ir uzvara pār līdervienību “Augšdaugavu”.

Pārējās sešas komandas sacensībās iesaistīsies ceturtdaļfinālos, kurus plānots aizvadīt 22. un 29. novembrī. Pirms gada finālā jūrmalnieki Rīgā ar 3-2 (24:26, 25:22, 25:19, 21:25, 15:13) uzvarēja SK “Jēkabpils Lūši” vienību.
Sievietēm sacensības sāksies ar ceturtdaļfinālu 29. novembrī un 6. decembrī.

Astotdaļfinālos un ceturtdaļfinālos vienības aizvadīs pa divām spēlēm – pirmais mačs notiks zemākā ranga komandas laukumā, bet otrā cīņa – augstākā ranga komandas laukumā. Ja pēc abām spēlēm bilance būs 1-1, tiks aizvadīts “zelta sets” līdz 25 punktiem ar divu punktu pārsvaru.

Latvijas kausa pusfināli un fināli plānoti attiecīgi 16. un 17. decembrī “Rimi” Olimpiskajā centrā. Pusfināliem varēs sekot līdzi “Best4Sport” un “Volejbols Latvija” “YouTube” kanālā, sieviešu finālu pārraidīs interneta vietne “LSM.lv”, bet vīriešu finālu – televīzijas kanāls LTV7.

“Cewood” Latvijas kausa ieguvēji izcīnīs tiesības startēt Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) organizētajās Eiropas kausu izcīņas sacensībās 2024./2025. gada sezonā, ja Latvijas Volejbola federācijai (LVF) tiks piešķirtas dalības kvotas.

Latvijas kausa izcīņas volejbolā ģenerālsponsors ir “Cewood” – Latvijas uzņēmums ar rūpnīcu Jaunlaicenē, kas ražo pasaulē plaši izmantotas koka ēveļskaidu plātnes. Tās ir īpaši piemērotas griestu un sienu apdarei, piedāvājot vairākas priekšrocības: 100% dabisku izcelsmi, efektīvu trokšņa absorbciju, uzlabotu telpas akustisko komfortu un mikroklimatu. Tas ir izmaksu ziņā efektīvs griestu un sienu apdares risinājums, kas ir ātri un ērti uzstādāms, kā arī ilgstoši lietojams. Uzņēmums pievērš lielu uzmanību, lai plātnes sastāvētu tikai no dabiskām visaugstākās kvalitātes sastāvdaļām, kas tiek iegūtas videi draudzīgā veidā. Plātnes visā pasaulē bieži tiek izmantotas arī sporta būvēs, hallēs, skolu sporta zālēs, tāpēc uzņēmums ar prieku atbalsta Latvijas kausu volejbolā.

Kalendārs

Astotdaļfināli
09.11. 20.00 VK “Kuldīga”/KNSS – VK “Jelgava”
15.11. 20.00 VK “Jelgava” – VK “Kuldīga”/KNSS

14.11. 20.00 VK MĪ/”Līgatne” – VK “Piejūra”/MSĢ
17.11. 19.00 VK “Piejūra”/MSĢ – VK MĪ/”Līgatne”

Informāciju sagatavoja:
Elizabete Misgirda
Latvijas Volejbola federācija
Mārketinga un sabiedrisko attiecību speciāliste