Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2982, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Par sieviešu volejbola kluba RVS/LU galveno treneri iecelts Keišs

Par sieviešu volejbola kluba RVS/LU galveno treneri iecelts Keišs
Arvils Keišs. Foto: Rīgas Volejbola skola

LETA. Par Latvijas sieviešu volejbola kluba "Rīgas Volejbola skola"/"Latvijas Universitāte" (RVS/LU) galveno treneri ir iecelts Arvils Keišs, trešdien paziņoja Rīgas Volejbola skola (RVS).

RVS ziņo, ka "personīgu apstākļu dēļ darbu ar komandu vairs neturpina serbu speciālists Milans Bratičs, viņa vietā komandu līdz šīs sezonas beigām vadīs Arvils Keišs". Komandas vadība izsaka pateicību Bratičam par ieguldīto darbu komandas attīstībā un spēlētāju pilnveidošanā, uzsverot, ka šīs sezonas laikā ir paveikts labs darbs gan komandas, gan spēlētāju izaugsmē.

"14. februārī par RVS/LU komandas galveno treneri oficiāli ir apstiprināts Keišs, kurš komandu vadīs līdz 2023./2024. gada sezonas beigām," vēsta RVS. Debiju pie komandas stūres Keišs piedzīvos jau trešdien Latvijas čempionāta spēlē, kurā RVS/LU tiksies ar "Rīgas Stradiņa Universitātes"/"Murjāņu Sporta ģimnāzijas" (RSU/MSĢ) volejbolistēm.

"Komanda ir ieguldījusi lielu enerģiju un darbu, lai atrastos tur, kur tā šobrīd ir. Mums ir jāturpina iesāktais, mērķtiecīgi strādājot un gatavojoties katrai spēlei," pēc pievienošanās komandai saka Keišs. Pārējais treneru korpuss paliek nemainīgs, trenera asistenta amatā strādājot Rolandam Ozoliņam, bet fizioterapeita un fiziskās sagatavotības trenera pienākumus izpildot Viesturam Mārtiņam Rubenim.

24 gadus vecais treneris savas volejbola gaitas ir uzsācis Baltinavā, trenējoties vietējā sporta skolā, bet pēc tam pārnāca uz Rīgu, kur turpināja slīpēt meistarību RVS, bet vēlāk - "RTU Robežsardze"/"Jūrmala" komandā.

Paralēli volejbola spēlēšanai Keišs agri pievērsās volejbola trenera arodam, pēc spēlētāja karjeras noslēgšanas tam kļūstot par trenera ikdienu.

RVS atgādina, ka pagājušajā sezonā Keišs RVS/LU komandā jau strādāja par itāļu trenera Danieles Mario Kaprioti asistentu un labi pārzina nianses, kas jāņem vērā, strādājot RVS/LU komandā.

Tandēmā ar itāļu speciālistu Keišs strādā arī Latvijas sieviešu izlasē.

2023./2024. gada sezonu Keišs kā trenera asistents iesāka Rumānijas augstākās līgas klubā "Targovište", kuru pameta īsi pirms gadu mijas.

Bratiča vadībā RVS/LU volejbolistes šosezon kļuva par "Optibet" Superkausa un "Cewood" Latvijas kausa ieguvējām, bet "Optibet" Baltijas Sieviešu volejbola līgas (BSVL) pamatturnīru noslēdza trešajā vietā.

BSVL ceturtdaļfināla pirmajā spēlē RVS/LU viesos ar 2-3 zaudēja RSU/MSĢ, sērijā līdz divām uzvarām nonākot iedzinējos ar 0-1.

"Optibet" Latvijas čempionātā sievietēm RVS/LU ar 13 spēlēs izcīnītiem 32 punktiem ieņem otro vietu septiņu komandu konkurencē, no līderes RSU/MSĢ atpaliekot vienu punktu, bet par diviem punktiem apsteidzot "Jelgavu".


2024. gada Baltijas Volejbola līgas uzvarētāja Tallinas "Selver"/"TalTech". Foto: TalTech Volleyball

"Selver" piecu setu kaujā pieveic Tartu un Širjakovu, izcīnot astoto titulu Baltijas līgā

Baltijas Volejbola līgā vīriešiem astoto reizi vēsturē triumfējusi Tallinas "Selver"/"TalTech", kura savā laukumā notikušo finālčetrinieka sacensību kulminācijā ar 3-2 (16:25, 25:15, 20:25, 25:22, 15:12) pārspēja latvieša Andra Širjakova pārstāvēto Tartu "Bigbank".
RSU/MSĢ volejbolistes. Foto: TalTech Volleyball
4

RSU/MSĢ volejbolistes triumfē Baltijas līgā

Baltijas Volejbola līgā sievietēm negaidīti uzvarējusi "Rīgas Stradiņa universitātes"/"Murjāņu Sporta ģimnāzijas" komanda, kura finālčetrinieka sacensības Tallinā noslēdza ar 3-1 (25:22, 20:25, 25:21, 25:19) uzvaru pār "Tartu Ülikool"/"Bigbank".
"Jēkabpils Lūšu" volejbolisti Armands Āboliņš (Nr. 5), Zigurds Adamovičs (Nr. 11) un Eduards Stieģelis (Nr. 17). Foto: SK Jēkabpils Lūši

"Jēkabpils Lūši" apspēlē daugavpiliešus un trešo reizi Baltijas līgā izcīna bronzu

Baltijas Volejbola līgā vīriešiem šosezon uz goda pjedestāla kāpusi "Jēkabpils Lūšu" komanda, Tallinā notiekošā finālčetrinieka sacensību spēlē par trešo vietu ar 3-0 (25:18, 25:19, 25:22) pārspējot "Ezerzemi"/"Daugavpils Universitāti".