Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Starts finālsērijai: "Jēkabpils Lūši" atgriezīsies, "Ezerzeme"/DU sargās titulu

Jānis Celmiņš

Starts finālsērijai: "Jēkabpils Lūši" atgriezīsies, "Ezerzeme"/DU sargās titulu
Rihards Puķītis. Foto: LVF

“Optibet” Latvijas čempionātā volejbolā vīriešiem trešdien “Ezerzeme”/DU un SK “Jēkabpils Lūši” sāks finālsērijas spēles. Daugavpilieši centīsies nosargāt pirms gada izcīnīto titulu, bet jēkabpilieši finālā atgriezīsies pēc viena gada pārtraukuma. Spēles sākums šovakar Daugavpils OC plkst. 19.45, tiešraide LTV7.

Pusfinālā daugavpilieši divreiz viegli ar 3:0 pieveica VK “Piejūra”/MSĢ komandu, bet jēkabpilieši izšķirošajā sērijas cīņā ar 3:1 pieveica RTU/“Robežsardze/Jūrmala” komandu. Interesanti, ka “lūšiem” sērija pret jūrmalniekiem ievilkās kalendāri gara. Sērija, kas ilga tikai līdz vienas komandas diviem panākumiem startēja 10. martā, bet noslēdzās vien pēc 17 dienām. Daugavpilieši tikmēr finālu noformēja krietni ātrāk – četrās dienās.

Šosezon savstarpējās cīņās labāk veicies “lūšiem”. Baltijas līgas pamatturnīrā pirmo spēle ar 3:1 uzvarēja “Ezerzeme”/DU, bet pēcāk divās ar 3:0 un 3:2 pārāki bija jēkabpilieši, kuri trīs setos uzvarēja arī cīņā par trešo vietu. Uzvaru SK “Jēkabpils Lūši” volejbolisti cīņā ar Daugavpils klubu svinēja arī Latvijas kausa finālā, uzvarot trijos setos.

Gan rezultāti sezonas gaitā, gan laukumā novērotais sezonas beigu daļā par nelieliem, bet sērijas favorītiem padara “lūšus”, kuri finālā atgriezīsies pēc gada pārtraukumā. Aizvadītajā gadā finālā cīnījās Daugavpils un Jūrmalas komandas, kamēr “lūši” pēc sastāva paplucināšanas nebija tik konkurētspējīgi. Fināls pirms gada izvērtās gana spraigs, titula liktenim izšķiroties Daugavpilī, kur mājinieki, savu skatītāju atbalstīti, uzvarēja sērijas piektajā - izšķirošajā mačā.

Šogad sērijā līdz trim panākumiem sava laukuma priekšrocības būs daugavpiliešiem, kuri finālmačus aizvadīs Daugavpils OC. Tur aizvadītajā nedēļas nogalē EČ finālturnīram kvalificējās Latvijas U20 izlase, kuru stūrēja “Jēkabpils lūši” galvenais treneris Mārcis Obrumans, bet laukumā līderēja “Ezerzme”/DU viens no vilcējiem Armands Rokjāns. Vēl pirms pāris dienām abi bija vienā “laivā”, bet jau šovakar katrs savā nometnē.

Šis volejbola pavasaris ir īpašs vēl ar ko neierastu. Reti Latvijas volejbolā bijuši tie gadi, kad bez fināla paliek komanda, kura konkrētajā brīdī nes “RTU/Robežsardze/Jūrmala” nosaukumu. Iepriekš “robežsargi” bāzējās Rīgā, bet nu jau četras sezonas nobāzējusies Jūrmalā. Raimonda Vildes vadītā komanda Latvijas čempionāta finālā pēdējo reizi nespēlēja tālajā 2013. gadā, kad zeltu dalīja “Biolars/Jelgava” un “Poliurs/Ozolnieki”.

Jūrmalniekiem šosezon jācīnās par bronzu, kur plānota tikai viena spēle (16. marts), pretiniekos VK “Piejūra/MSĢ”

Finālsērija

DatumsLaiksKomandasVieta
10.04.19.45Ezerzeme/DU – Jēkabpils lūšiDaugavpils OC
13.04.17.15Jēkabpils lūši – Ezerzeme/DUJēkabpils SN
14.04.17:15Ezerzeme/DU – Jēkabpils lūšiDaugavpils OC
19.04.19:45Jēkabpils lūši - Ezerzeme/DUJēkabpils SN
20.0420:00Ezerzeme/DU – Jēkabpils lūšiDaugavpils OC

Latvijas čempiones volejbolā

GadsČempionefināliste
2009.VK Rīga/Lāse-RElvi/Kuldīga
2010.Biolars/Olaine-OzolniekiLāse-R/Rīga
2011.Lāse-R/RīgaPoliurs/Ozolnieki
2012.VK BiolarsPoliurs/Ozolnieki
2013.Biolars/JelgavaPoliurs/Ozolnieki
2014.RTU/RobežsardzeBiolars/Jelgava
2015.RTU/RobežsardzeBiolars/Jelgava
2016.RTU/RobežsardzePoliurs/Ozolnieki
2017.RTU/RobežsardzePoliurs/Ozolnieki
2018.Jēkabpils LūšiRTU/Robežsardze
2019.Jēkabpils LūšiRTU/Robežsardze
2020.--
2021.Jēkabpils LūšiRTU/Robežsardze Jūrmala
2022.Jēkabpils LūšiRTU/Robežsardze Jūrmala
2023.Ezerzeme/DURTU/Robežsardze Jūrmala