Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Vadošie Latvijas vieglatlēti startēs nedēļas nogalē Latvijas čempionātā Valmierā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Šo sestdien un svētdien, 29. un 30. jūlijā, Jāņa Daliņa stadionā Valmierā norisināsies Latvijas čempionāts vieglatlētikā, kurā piedalīsies gandrīz visi mūsu valsts labākie šī sporta veida pārstāvji.

Šajā nedēļas nogalē Valmierā notiekošais Latvijas čempionāts vieglatlētikā ir vienas no šīs sezonas gaidītākajām sacensībām. Labākie Latvijas vieglatlēti cīnīsies par čempionu tituliem 39 dažādās disciplīnās. Dažiem no Latvijas vadošajiem sportistiem šīs sacensības būs noslēdzošā iespēja, lai izpildītu pasaules čempionāta kvalifikācijas normatīvus.

Šķēpa mešanā startēs visas trīs vadošās Latvijas šķēpmetējas - Līna Mūze-Sirmā, sezonas līdere Anete Kociņa un titula aizstāvētāja Madara Palameika. Vīriešiem startēs pēdējo divu gadu čempioni Gatis Čakšs (2021.g.) un Rolands Štrobinders (2022.g.), bet pieteikto dalībnieku vidū nav sezonas līdera Patrika Gailuma.

1500m sievietēm skrejceļā izies nupat Dimanta līgā sekmīgi debitējusī un Latvijas rekordu 3000m uzstādījusī valmieriete Agate Caune. Kārstlēkšanā vīriešiem sektorā redzēsim Eiropas U23 čempionāta 4. vietas ieguvēju no SS "Arkādija" Valteru Kreišu un viņa treneri, gan pašreizējo, gan daudzkārtējo čempionu Mareku Ārentu. Dalībnieču vidū nav Latvijas čempionātā jūdzē uzvarējušās Līgas Velveres.

10000m soļošanā kārtējo, divdesmit pirmo, titulu mēģinās izcīnīt pasaules čempionātam kvalificējušais soļotājs Arnis Rumbenieks. Tāllēkšanas sektorā redzēsim Latvijas rekordistu 400m, 2009. gada Eiropas U23 čempionu un pašreizējo čempionu tāllēkšanā Jāni Leiti, kuram sīvu konkurenci sastādīs nupat Eiropas U23 čempionātā 5. vietu ieguvušais Sandis Dzenītis, kurš ziemā uzvarēja LČ telpās, ārkārtīgi līdzīgā duelī Leiti apsteidzot par 1cm.

Sievietēm 200m būs abu ātrāko sprinteru duelis - Gunta Vaičule pret Sindiju Bukšu. Pagājušajā gadā uzvarēja Vaičule. Arī vīriešiem būs ļoti interesanti vērot titula aizstāvētāja Jāņa Roberta Zālīša dueli ar sezonas līderi Oskaru Gravu (10,49 sek.). Dalībnieku vidū nav vēl viena ļoti ātra sprintera Rinalda Valta Zariņa, toties būs daudzkārtējais čempions Jānis Mezītis.

Trīssoļlēkšanā sievietēm startēs sezonas līdere Kate Rūta Lasmane.

     [+] [-]

, 2023-07-27 14:48, pirms 10 mēnešiem
Palameikai pēc ranga vairs nav šances tikt uz PČ?

     [+] [-]

, 2023-07-27 16:13, pirms 10 mēnešiem
dale f-1 rakstīja: Palameikai pēc ranga vairs nav šances tikt uz PČ?
Ja aizmet kādus 60 metrus, tad, ņemot vērā bonuspunktus par valsts čempionāta vietām, kaut kādas izredzes ir, atkarīgs, kā veicas konkurentēm. Stipri labāka situācija ir Kociņai, "būt vai nebūt" starti Vaičulei 400 metros un Čakšam. Aizlecot ap 14 metriem, arī Lasmanei var kas sanākt. Mūze un Gailums pēc ranga tiek pilnīgi droši, par 99% arī Štrobinders.

     [+] [-]

, 2023-07-27 16:25, pirms 10 mēnešiem
Par Cauni aizmirsu, šī meitene "piecītī" arī 100% tiek.

     [+] [-]

, 2023-07-27 21:18, pirms 10 mēnešiem
uz šīm sacensībām piesakās? rīkotāji aicina? vai pēc kaut kadiem sezonas rezultātiem atlasa?

     [+] [-]

, 2023-07-27 22:43, pirms 10 mēnešiem
mo taverna rakstīja: uz šīm sacensībām piesakās? rīkotāji aicina? vai pēc kaut kadiem sezonas rezultātiem atlasa?
Dīvains jautājums. Tas taču ir Latvijas čempionāts. Visi, kas kaut cik nopietni nodarbojas ar kādu disciplīnu, var tur piedalīties.