Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Pistoriusam pagarina iespēju kvalificēties

Pistoriusam pagarina iespēju kvalificēties
Oskars Pistoriuss
Foto: Scanpix

Dienvidāfrikāņu sprinterim Oskaram Pistoriusam par nedēļu pagarināts termiņš, kurā viņam ļauts mēģināt izpildīt olimpisko normatīvu un kvalificēties spēlēm Pekinā. Kā zināms, Pistoriusam amputētas abas kājas un skriešanai viņš izmanto īpašas protēzes.

Maija vidū Sporta Arbitrāžas tiesa (SAT) pieņēma diskutablu lēmumu ļaut Pistoriusam, kurš skrejceļā pārvietojas ar īpašu protēžu palīdzību, sacensties arī olimpiskajās, nevis tikai paralimpiskajās spēlēs, tomēr pagaidām viņam nav izdevies izpildīt nepieciešamo normatīvu. Līdz šim bija noteikts, ka tas jāpaveic līdz 11. jūlijam, taču Dienvidāfrikas Vieglatlētikas federācija ceturtdien piekrita šo trermiņu pagarināt vēl par nedēļu.

"Federācijas vadība bija ļoti pretimnākoša, un piekrita pagarināt termiņu tā, lai man vēl būtu iespēja izpildīt normatīvu arī Zelta līgas sacensībās 16. jūlijā Lucernā," paskaidrojis Pistoriuss, kurš abas kājas līdz ceļgaliem zaudēja jau 11 mēnešu vecumā. Atēnās pirms četriem gadiem Pistoriuss ieguva zelta medaļu pusapļa sprintā un bronzu 100 metros paralimpiskajās spēlēs, taču tagad apņēmies konkurēt ar pilnīgi veseliem sportistiem. Lai to panāktu, viņam izvēlētajā 400 metru distancē jāuzrāda laiks 45,55 sekundes. Viņa personiskais rekords šobrīd ir 46,33.

"Manas izredzes aizbraukt uz olimpiskajām spēlēm šķiet daudz reālākas kopā ar stafetes komandu," pats sportists noskaņots diezgan piezemēti. "Esmu starp labākajiem 400 metru skrējējiem Dienvidāfrikā, un komandai viņiem nāksies atlasīt piecus vai sešus. Pērn es finišēju otrais nacionālajā čempionātā, bet puisis, kurš uzvarēja, ir beidzis sportot. Šobrīd esmu ļoti tuvu tābrīža sportiskajai formai, un vienīgais savā valstī, kas šogad izpildījis B normatīvu."

Tuvākajā laikā Pistoriuss gatavojas startēt sacensībās Milānā 2. jūlijā, kā arī Zelta līgas posmos Romā (11. jūlijā) un Lucernā.

Saistītais raksts:
Pistoriuss varēs pretendēt dalībai Pekinā

Izmantotie resursi:
Reuters

  +1 [+] [-]

, 2008-06-27 10:20, pirms 16 gadiem
lai izdodas

  +2 [+] [-]

, 2008-06-27 10:23, pirms 16 gadiem
nafig. nav ētiski. būs protesti.

  -4 [+] [-]

, 2008-06-27 10:43, pirms 16 gadiem
ja jau tadiem ir nsavas parolimpoiskas speles naf. vinam jastarte ar normaliem cilvekiem tad jau visi labaki sprinteri vares piedalities ari parolimpiskajas speles!vins nau vajadzigs!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-06-27 10:57, pirms 16 gadiem
100% piekrītu "oscars" teiktajam. ja radīsies precedents, tad būs pavisam švaki, zudīsi visu sacensību jēga. Tad jau bez maz vai sanāks, ka savā starpā sacentīsies dažādas tehnoloģiskās kompānijas, kura radīs labāko ierīci, rezultātu uzlabošanai, nevis tas notiks cilvēku pašu spēkiem.

  -1 [+] [-]

, 2008-06-27 11:03, pirms 16 gadiem
tām kājām elektronika ir ļoti minimāla, visādu bateriju utt arī nav. Kājas viņš kustina pats, tas ir: daļa protēzes viņam ir ieoperēta viņa kāju stumbeņos un viņš viņas kustina pats. Takā precedents tur nekāds nav.

     [+] [-]

, 2008-06-27 11:10, pirms 16 gadiem
nu nez nez...
domāju ka nav pareizi ...
jau tā viņam nāk pretī ar to ka ļauj skriet Olimpiskajās spēlēs, tagad vēl pagarina termiņu... tad jau varbūt saīsinam viņam distanci, lai izdodas? ko?

----
visu cieņu, bet nu jau bik par traku...

     [+] [-]

, 2008-06-27 11:18, pirms 16 gadiem
nu bet ta pieliec ritenhus un aiziet! nevar cilveeks sacensties ar mehaanismu! tas nav pareizi! ir jaanodala dazhaadas lietas es pilniibaa nepiekriitu... tas tiek dariits shova deelh? sviests....

  +6 [+] [-]

, 2008-06-27 11:22, pirms 16 gadiem
precedents tas ir vērā ņemams... tagad tik izdomāt superatsperīga materiāla palīgierīces, veikt izmēģinājumus un kalkulāciju NASA līmenī - un tad jau ar tādām fīčām Kalvītis skries 100metrus 9.73...

     [+] [-]

, 2008-06-27 11:40, pirms 16 gadiem
moz tad pienaks laiki, kad sportisti ceelu rezultatu delj saks sev griezt nost kajas/rokas un liks klat visadus prichendaljus klat ? bulshits ... sorry, ja nav lemts but ar kajam, tad nav, ir specialas sacensibas paredzetes, ieskaitot paraolimpiskas speles.

  +1 [+] [-]

, 2008-06-27 11:42, pirms 16 gadiem
nu diezvai visi sportisti griezīs sev kājas nost, lai pieliktu mehāniskās
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-06-27 14:53, pirms 16 gadiem
Tiesa kas tiesa, jo ar tehnikas liidzekljiem ir iespeejams sasniegt dabaa neiespeejamas lietas... Shitas vareetu buut aktuaali, piemeeram, basketbolaa - iedomaajies, pieaudzeet kompoziitmateriaala kaajas, lai izaugtu par 30-40 centimetriem... Vai futbolaa - atcereesimies, piemeeram, cik maza izmeera kaajas ir dazhiem labaakajiem standartsituaaciju izpildiitaajiem... Luudzu, magnija peedinja ar futbolam optimizeetu formu... Vai boksaa, kaapeec gan traumeets sportists ar svina proteezeem nedriiksteetu sacensties ar paareejiem? Un pameegjiniet tikai aizliegt peec taada precedenta!

     [+] [-]

, 2008-06-29 10:45, pirms 16 gadiem
visu cieņu čalim, bet priekš tam ir parolimpiskās spēles.. un tas protēzes jau nav tas pats kas cilvēka kājas, kuras ir jatrennē un jāuzmaās no traumām, viņam protezes taisītas no nez kāda materiāla.. mana skatījumā tas ir tas pats, kas ja pie kedām pieliktu atsperes un pec tam teiktu, ka baigi augstu var uzlekt..