Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Getlinam atļauj startēt atlasē

Getlinam atļauj startēt atlasē
Džastins Getlins.
Foto: AP

Floridas federālās tiesas tiesnesis Leisijs Koljērs atļāvis dopinga lietošanā apsūdzētajam amerikāņu sprinterim Džastinam Getlinam piedalīties nākamnedēļ notiekošajos "US Trials" jeb ASV olimpiskās komandas atlasē startam olimpiskajās spēlēs.

Lēmumā teikts, ka visām četrām organizācijām, pret kurām Getlins bija iesniedzis prasību - ASV Olimpiskajai komitejai, ASV Vieglatlētikas asociācijai, ASV Antidopinga aģentūrai un IAAF - līdz nākamajai noklausīšanās reizei, kas paredzēta pirmdien, nav tiesību liegt Getlinam startēt Jūdžinā (Oregona) notiekošajās atlases sacensībās.

Atgādinām, ka Getlinam par 2006. gadā konstatētām pozitīvām dopinga analīzēm tika piespriesta četru gadu diskvalifikācija kā atkārtotam pārkāpējam. 2001. gadā sportista analīzēs tika konstatēti amfetamīni, kas bijuši to medikamentu sastāvā, ko Getlins lietojis cīņai ar uzmanības deficīta sindromu. Getlins savai aizstāvībai izmantojis argumentus, ka arbitrāžas tiesa uzskatījusi 2001. gada notikumus par apzinātu dopinga lietošanu un tādējādi pārkāpusi ASV Kodeksā iekļauto aizliegumu diskriminēt iedzīvotājus ar īpašām vajadzībām.

Izmantotie resursi:
news.yahoo.com

     [+] [-]

, 2008-06-21 11:53, pirms 16 gadiem
butu labi ja vel atlautu ari olimpiade piedalities. gribetu redzet kada forma tagad ir Gatlins

  -4 [+] [-]

, 2008-06-21 11:54, pirms 16 gadiem
гэтлин, пауел, гай, боул.... вот это будет 4 из 8 и самая интерсная 100 метровка в истории!!!! 4 рекордсмена мира!!! уже нетерпится это увидеть!

  -2 [+] [-]

, 2008-06-21 11:56, pirms 16 gadiem
šitas jau saak besiit. Tad jau driiz visi diskvalificeetie saaks rakstiit protestus!!! Labaak jau lai priecaajas ka vispaar muuza diskaabeli neiedeva

  -2 [+] [-]

, 2008-06-21 12:00, pirms 16 gadiem
Kaut kāds murgs!
Tas Getlins var priecāties,ka nav jasēž kopā ar Merionu Džonsu!
Kaut gan,kas zin,ja daudz ņemsies,tad iesēdinās ar!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2008-06-21 12:08, pirms 16 gadiem
Ivars77 rakstīja: Kaut kāds murgs!
Tas Getlins var priecāties,ka nav jasēž kopā ar Merionu Džonsu!
Kaut gan,kas zin,ja daudz ņemsies,tad iesēdinās ar!

Es ar to pashu saku. lai priecaajas ka nav jaseez. Ja vins varees piedaliities Pekinaa tad jau visi diskvalificeetie gribees. Piemeram Dveins Čemberss
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2008-06-21 13:15, pirms 16 gadiem
nekādu Getlinu olimpiskajās spēlēs!!!

neviens jau tagad tā īsti nezin, cik tad šis labs bija tad kad stādīja lielos rekordus. jo lietoja dopingu. (pats gan saka, ka neapzināti, kā jau lielais vairums sportistu)

PS interesanti, paši amīši vēlas viņu redzēt OS ?

     [+] [-]

, 2008-06-21 13:23, pirms 16 gadiem
fearangel rakstīja: nekādu Getlinu olimpiskajās spēlēs!!!

neviens jau tagad tā īsti nezin, cik tad šis labs bija tad kad stādīja lielos rekordus. jo lietoja dopingu. (pats gan saka, ka neapzināti, kā jau lielais vairums sportistu)

PS interesanti, paši amīši vēlas viņu redzēt OS ?


Diez vai,jo amerikāņi vairs negrib,lai viņus saukā par ,,dopinga čempioniem''!
Ja agrāk viņi pēc pilnas programmas ņēma priekšā tos,kas bija noķerti kādās sacensībās,tad tagad jau paši riktīgi ķer! Un pie tam ne tikai vārdos,bet ar reāliem darbiem!

  +1 [+] [-]

, 2008-06-21 15:44, pirms 16 gadiem
taa vien liekas, ka sportaa neviena iisti vesela cilveeka nav. ar astmu, ar uzmaniibas deficiitu un hvz veel kaadaam kaiteem slimie vien. un vinju kaiteem kaa likums jaalieto medikamenti, kas satur aizliegtaas vielas. nu ja jau taadi slimnieki, tad varbuut lai startee paralimpiskajaas speelees.

  -2 [+] [-]

, 2008-06-21 17:33, pirms 16 gadiem
Demars rakstīja: Nedaudz cepina,šitā lielvalsts sportistu visatļautība

šitas labs:

''2001. gada notikumus par apzinātu dopinga lietošanu un tādējādi pārkāpusi ASV Kodeksā iekļauto aizliegumu diskriminēt iedzīvotājus ar īpašām vajadzībām.''

A tas, ka Getlins pats pārkāpis godīga sporta principus, viņam po, galvenais, ka jurists labi strādā un atrod skabargu tiesas acī.


Ko var muldēt. Un vēl tik naivi. Elitē, tikpat kā jebkurā sportā, lieto 97% vismaz. Tādēļ ir farmācijas speciālisti, raksta kursus - ko un cik, plāno attīrīšanās programmas uz atbildīgiem mačiem utt. Piemērs - pirms Atēnu spēlēm, no 11 Irānas svarcēlājiem,ko NEGAIDOT paņēma treniņnometnē, pozitīvi bija 10 !!! Es neuzskatu, ka dopings ir tik slikts,kā viņu mālē- lietots pareizās devās un mediķu uzraudzībā ŠĀDĀ līmenī tas ir attaisnojams. Organismi atjaunojās ātrāk no nenormālajām slodzēm, kaut kas ir jāieliek , lai kaut ko paņemtu. Jo visiem vajag rezultātus un medaļas. Un izdomā arvien jaunas vielas, ko kontroles kādu laiku neķer vispār - kā EPO ko vēl tagad A. hormonu, ko vēl tagad LV dopkontroles nemaz nenosaka - tā ņem uz 5. izplatītākajām vielām un punkts. Galu galā - uzvar ne jau dopings, kā daži jokainie te iedomājās - uzvar sportists,kurš ir NEŽĒLĪGI gadiem trenējies trenējies trenējies un VĒLREIZ trenējies. Komentu autori varētu rīt saujām, ko vien grib - mūžā neviens tādēļ neskrietu 100 m sprintu pat 11 sekundēs. Kas jau ir kruts cipars. PS un es esmu naturālis - neko stiprāku,par oficiāli atļauto kreatīnu,lietojis neesmu. Taču paburzaties virtuvē - daudz ko uzzināsiet........
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-06-22 02:24, pirms 16 gadiem
Kadas vinam ipasas vel vajadzibas-specigs,treneta auguma calis,sitadus pekstinus stasta uzmanibas deficits,nu ka vinam var but uzmanibas deficits,ja visn ir viens no labakajiem sprinteriem,ka tad 2001gada vinam avrej but uzmanibas deficita sindroms,parastilabiem sportistiem peivers leilu uzmanibu it ipasi 100m,aks ir karaliska distance,nu ja ko tik Gatlins neizdoma lai tikru os pekina,bet sava zina,tasniba vien ir-tur daudzi leito,vienakrsi mak attirities un plus,jenki un kiniesi,krievi ne tikai mak attirities,ebt leito tadas veilas kuras nemak atklat,tas ir-pat ja vinus panem uz negaiditu dopinga provi-vini netiek piekerti lietosana.