Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Dekmeijerei zaudējums arī jauktajā dubultspēlē

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Dekmeijerei zaudējums arī jauktajā dubultspēlē
Līga Dekmeijere

Latvijas tenisiste Līga Dekmeijere šodien pārī ar beļģi Diku Normanu piedzīvojusi zaudējumu Vimbldonas jaukto dubultspēļu turnīra pirmajā kārtā. Ar 3:6, 4:6 viņi piekāpās austrietes Sibillas Bammeres un amerikāņa Džeimsa Seretani duetam.

Līgai Dekmeijerei dalība Vimbldonā pēc zaudējuma sieviešu dubultspēļu turnīra pirmajā kārtā vēl nebija beigusies, jo kopā ar beļģi Diku Normanu mūsu tenisiste pieteicās startam jaukto dubultspēļu turnīrā. Šis Līgai nebija pirmais mēģinājums startēt jaukto dubultspēļu turnīrā – jau 2003. gadā tieši Vimbldonā viņa spēlēja kopā ar argentīnieti Huanu Ignasio Čelu. Toreiz panākumi gan izpalika – divos setos ar 4:6, 1:6 tika zaudēts Jonatanam Erliham (Izraēla) un Dženiferai Embrijai (ASV). Starts jauktajā dubultspēlē šogad bija mūsu sportistes iniciatīva un pārinieks sarunāts turpat uz vietas. Jāsaka, ka nu jau 38 gadus vecais Normans ar panākumiem pēdējā laikā startē vīriešu dubultspēļu turnīros. Šogad kopā ar Vesliju Mūdiju (DĀR) sasniegts „French Open” fināls, bet Vimbldonā pagaidām pārvarēta pirmā kārta.

Pretiniekos viņiem tika ielozēts Austrijas un ASV duets – Sibilla Bammere un Džeimss Seretani. Amerikānis vēl šodien aizvadīja vīriešu dubultspēļu turnīra otrās kārtas maču, kurā zaudēja), bet Bammerei nebija izdevies pārvarēt ne sieviešu vienspēļu, ne dubultspēļu turnīra pirmo kārtu.

Mača pirmajos sešos geimos abi dueti uzvarēja pie savām servēm, kaut arī kā vieniem, tā otriem bija pa vienai breikbumbai. Septītajā geimā Dekmeijerei un Normanam bija vēl trīs breika iespējas, taču arī šoreiz tās netika realizētas. Par to nācās samaksāt, jo jau nākamajā geimā tika zaudēta sava serve un vēl nedaudz vēlāk arī sets – 3:6. Arī otrā seta sākumā Dekmeijerei un Normanam neiznāca uzvarēt pie savas serves, kā rezultātā viņu pretinieki krietni pietuvojās uzvarai. Nobreikot Bammeri un Seretani tā arī neizdevās, kas nozīmēja, ka Vimbldonas turnīrs Dekmeijerei beidzies bez uzvarām – 3:6, 4:6.

Reitinga punktus par dalību šajā turnīrā nevarēja iegūt, bet pirmās kārtas zaudētāji ieguva pa 650 mārciņu prēmijai katrs. Līdz ar to Vimbldonas turnīrā vairs nav palicis neviens Latvijas sportists – Ernests Gulbis zaudēja vīriešu vienspēļu turnīra otrajā kārtā, bet Anastasija Sevastova pārvarēja sieviešu vienspēļu turnīra kvalifikāciju, bet tad zaudēja pamatturnīra pirmajā kārtā.

Izmantotie resursi:
wimbledon.org

     [+] [-]

, 2009-06-27 00:43, pirms 15 gadiem
Ta austriete gan traka piedalas gan dubultspeles,gan jauktajas dubultspeles,gan indvidualajas sacensibas-visos trijos iespejamajos veidos.

     [+] [-]

, 2009-06-27 21:17, pirms 15 gadiem
Es vienu nesaprotu, kā tas var būt, ka Dekmaijeri visus šos entos gadus nav nointervējuši vai parādījuši pa TV. Liekas dīvaini, mēs zīnām šo sportisti bet tajā pašā laikā nezinām. Tāpēc es kaut kā nefanoju par viņu, teiksim tā nejūtu līdzi, tas nav jāuztver ļoti personīgi,par šo attieksmi esmu pateicīgs mūsu mēdijiem.