Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Vimbldonas centrālais mačs – Marejs pret Gulbi

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Vimbldonas centrālais mačs – Marejs pret Gulbi
Endijs Marejs un Ernests Gulbis
Foto: AFP

Vimbldonas „Grand Slam” tenisa turnīrā šodien paredzēts pabeigt visas otrās kārtas spēles. Dienas centrālais mačs organizatoru skatījumā būs starp mājinieku favorītu Endiju Mareju un latvieti Ernestu Gulbi. Tā sākums provizoriski – pēc 19:00 pēc Latvijas laika.

Vimbldonas tenisa turnīrs pirmajās trijās spēļu dienās nav priecējis sensāciju tīkotājus – visi favorīti uzvar vieglākās vai grūtākās spēlēs. Šodien turnīrā jānoskaidro visi trešās kārtas dalībnieki, un kortā dosies arī Lielbritānijas un Latvijas cerības – Endijs Marejs un Ernests Gulbis. Jau pēc pamatturnīra izlozes bija skaidrs, ka jānotiek lielam pārsteigumam, lai abi tenisisti netiktos otrajā kārtā, bet, kā jau minēju, pārsteigumu šogad ir maz. Pagaidām...

Pirmajā kārtā „iesildīšanās”

Ernests Gulbis pirmajā kārtā tikās ar mazpazīstamo itālieti Rikardo Gedinu, kurš pārsteidzoši bija pārvarējis kvalifikācijas kārtas. ATP ranga 268. numurs pret Gulbi pazīmējās vien pirmajā geimā, kad izpildīja trīs neatvairāmas serves, taču tālākā mača kontrole jau bija Ernesta rokās. Lai arī uzvara tika gūta trijos setos (6:2, 6:4, 6:4), pārliecinošu spēli Gulbis rādījis tikai pirmajā setā, bet pārējos spēlējis tik daudz, lai neradītu šaubas par uzvaru. Tādējādi Gulbis ir atkārtojis savu labāko panākumu Vimbldonā – arī pērn viņš iekļuva otrajā kārtā, kur zaudēja Rafaelam Nadalam, bet debijas reizē 2007. gadā nācās zaudēt jau pirmajā kārtā.

Lai arī kā nepatiktu, tomēr jāatzīmē, ka nu jau gandrīz gadu Gulbis savus fanus nav priecējis ilglaicīgi – divas uzvaras viena turnīra ietvaros nav gūtas jau no pērnā gada jūlija, kad tika sasniegts Sinsinati „Masters Series” ceturtdaļfināls (septembrī Ernests uzvarēja divas vienspēles Deivisa kausa izcīņā), bet šī gada bilance ir 10 uzvaras un 16 zaudējumi. Īpaši negaidīts iznāca zaudējums Londonas „Queens Club” kortos, kur Ernests atzina spāņu veterāna Alberto Martina pārākumu, tomēr kā atzina mūsu sportists, tad šobrīd jau jūtoties krietni labāk nekā Londonā, kur nospēlējis briesmīgi.

Pamatotā britu cerība

Ja Tavā zemē norisinās nozīmīgākais tenisa turnīrs, bet vairāk nekā 70 gadus tajā nespēj uzvarēt neviens mājinieks, tad ir pamats būt tik tramīgiem kā šobrīd ir briti. To neizdarīja arī Tims Henmans, un britiem nācās mieles apmierināt ar izdomāto varoni Pīteru Koltu, kurš triumfēja savas publikas priekšā mākslas filmā „Vimbldona”. Šogad briti atkal cer uz savējo, un pamatoti.

22 gadus vecais Endijs Marejs pēdējo sezonu laikā strauji pietuvojās un ielēca vadošajā tenisa elitē un šobrīd jau ir ranga trešajā vietā. Šogad viņa kontā ir jau četri ATP tituli (uzvaras Dohā, Roterdamā, Maiami un pavisam nesen Londonā) – vairāk ir tikai Rafaelam Nadalam. Skota sasniegumi Vimbldonā līdz šim uzlabojušies ik pa gadam – 2005. gadā tā bija trešā kārta, 2006. gadā ceturtā, bet pērn jau ceturtdaļfināls (2007. gadā savainojuma dēļ Marejs nespēlēja). Spēles ziņā viņš ir krietni pielicis no pērnā gada, kad sevi paspēja iedomāties finālā vēl pirms spēles ar Nadalu. Toreiz lielā izrunāšanās beidzās ar fiasko trijos setos – 3:6, 2:6, 4:6. Šī gada turnīru Marejs iesāka ar četru setu uzvaru pār amerikāni Robertu Kendriku – 7:5, 6:7(3), 6:3, 6:4. Lai arī var šķist, ka skots darbojies nepārliecinoši, tomēr tieši viņš kontrolēja mača ritējumu un šaubas par to, kurš iekļūs otrajā kārtā nebija arī pēc otrā seta.

Gulbis gatavs provokācijām, Marejs lūkos spēlēt savu spēli

Gulbim un Marejam šis nebūs pirmais savstarpējais mačs. Abi tenisisti jau divas reizes spēlējuši savā starpā, un abas reizes pārāks bijis skots – pērn Londonā viņš uzvarēja ar 5;7, 6:1, 6:4, bet gada izskaņā Sanktpēterburgā ar 6:4, 6:2. Ja zaudējumu Krievijā Gulbis norakstīja uz lielo nogurumu pēc sezonas, tad pērn Anglijā ciestā neveiksme gan Ernestam, gan viņa līdzjutējiem palikusi vairāk atmiņā. Toreiz Marejs spēli saraustīja ar medicīnisko pārtraukumu, lai gan savainojumu nebija guvis. Gulbis šajā epizodē pazaudēja spēles ritmu un vēlāk arī piekāpās mačā. Šoreiz Ernests šādiem „trikiem” esot gatavs, tāpat viņu nesatraucot tas, ka būs jāspēlē centrālajā kortā, kur teju ikviens atbalstīs mājinieku. "Vimbldonā skatītāji šajā ziņā ir taisnīgi. Saprotams, ka publika vairāk jutīs līdzi viņam, bet līdzjutēji netraucēs man spēlēt. Nebūs tā, kā Deivisa kausa izcīņas mačā Maķedonijā, kur skatītāji manā virzienā rādīja ar pirkstiem un izsmēja mani", pirms gaidāmā mača sacīja Gulbis.

Arī Marejs pirms gaidāmā mača ir nedaudz piezemētāks un nebūvē sapņu pilis par finālu: "Man pretī stāsies ļoti sīksts pretinieks. Gulbis ir parūpējies par vairākām sensācijām un viņš ļoti spēcīgi sit pa bumbiņu. Lai viņu uzvarētu, būs jānospēlē savā līmenī”. Mareja spēles stils gan varētu būt ļoti nepiemērots Gulbim – skots ļoti bieži izvēlas spēlēt no nosacītas aizsardzības pozīcijas, sagaidot pretinieka kļūdas, vai pārsteidzot viņu ar negaidītu pretuzbrukumu. Ja Marejam uzvarai varētu pietikt ar savu spēli, tad Gulbim būtu ne vien pašam jāparāda lielisks sniegums, bet arī jācer, ka šī diena nebūs skota diena.

To apzinās arī bukmeikeri, kuri Marejam atvēl ļoti pārliecinoša favorīta statusu, uzskatot, ka spēle visticamāk noslēgsies pat trijos setos. Visas iespējas apgāzt bukmeikeru prognozes Ernestam būs šovakar pēc 19:00 (aptuveni), kad sāksies mačs centrālajā kortā. Precīzs mača sākumlaiks gan nav zināms, jo tas būs kā trešais pēc kārtas – 15:00 kortos izies Huans MArtins Del Potro un Leitons Hjūits, bet pēc viņiem Karolīna Vozņacki un Marija Kiriļenko. Tā kā spēle notiks uz centrālā korta, tad to būs iespējams vērot gan dažādos TV, gan interneta kanālos.

Izmantotie resursi:
wimbledon.org

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 1425 865 komentāri

 +53 [+] [-]

, 2009-06-25 08:07, pirms 15 gadiem
Žel ka krīze neļauj ltv7 parādīt spēli.

  +8 [+] [-]

, 2009-06-25 08:13, pirms 15 gadiem
Diemžēl maču neredzēšu, bet domās turēšu īkšķus par sensāciju!

 +10 [+] [-]

, 2009-06-25 08:15, pirms 15 gadiem
Ļoti ceru uz Gulbi, cerams, ka viņš liks vilties mājnieku lidzjutējiem!

     [+] [-]

, 2009-06-25 08:29, pirms 15 gadiem
betway likmes gan parliecinosi pret Ernestu... mos izsaus sodien ???
Slēpts komentārs: sandris789

 +18 [+] [-]

, 2009-06-25 08:31, pirms 15 gadiem
zinu interneta mājas lapu kurā varēs redzēt ērnija maču bezmaksas labā kvalitātē channelsurfing.net

  +1 [+] [-]

, 2009-06-25 08:33, pirms 15 gadiem
Turies Ērnij!

 +40 [+] [-]

, 2009-06-25 08:34, pirms 15 gadiem
Bet nu bildē kā bračkas.Fantastiska līdzība.

  +5 [+] [-]

, 2009-06-25 08:35, pirms 15 gadiem
Ceru uz sensāciju !

  -4 [+] [-]

, 2009-06-25 08:35, pirms 15 gadiem
MURRAY: I'M NO CHEAT

25th June 2009
By David Woods

Andy Murray last night hit back angrily at claims he is a cheat.

Today’s second-round opponent Ernests Gulbis has accused Murray of faking injury the last time they played.

But the British No.1 insisted although there were plenty of players on the tour who bend the rules to gain an unfair advantage, he was not one of them.

A year ago Murray beat Latvian Gulbis in three sets on the grass at Queen’s Club, London.

But Gulbis – whose career has been bankrolled by his millionaire father Ainars – moaned on the eve of their Centre Court clash this afternoon: “In the third set he took a medical time-out when it was five-all.

“Actually he didn’t have anything wrong with him. He just broke my rhythm and I wasn’t an experienced enough player to deal with that at the time.”

Apart from Gulbis getting his facts wrong – Murray actually took his break in the first set at 6-5 down and went on to lose it 7-5 – the Scot said he was shocked by Gulbis’ dig.

He pointed out he withdrew from Queen’s the day after his victory due to a thumb injury.

“So that’s very disappointing to hear,” he said. “I never once used any of the rules that certain players have used to try to gain an upper-hand in a match or to slow my opponent down or anything. Definitely when I played him at Queen’s that was not the case.”

Murray said Gulbis had said nothing at the time of their clash, adding: “I didn’t know there was a problem (with him). But I couldn’t grip the racket the following day.

“There are so many things in matches where guys take toilet breaks, injury time-outs, delay you sometimes when you are trying to serve.

“It happens all the time. In 50 per cent of the matches here, guys will have problems on court with line-calls and stuff. It’s just part of sport, I guess.

“It’s a bit like diving in football. It does go on and certain players do it and certain players don’t. I’m one of the guys who doesn’t do it.”

  +2 [+] [-]

, 2009-06-25 08:36, pirms 15 gadiem
Koeficents neatbilstosh!!! Gulbis gandriiz vienmer dod favoritiem pasviist...

 +12 [+] [-]

, 2009-06-25 08:44, pirms 15 gadiem
Njā tas par Pīteru Koltu bija labi teikts! Vispār ļoti dīvaini, ka Anglijai ir tik maz labu tenisistu, piem., Francijai, Spānijai un arī Vācijai ir vairāki top100 spēlētāju, kamēr angļiem es varu nosaukt tikai Mareju..

  +1 [+] [-]

, 2009-06-25 08:45, pirms 15 gadiem
sarauj

  +4 [+] [-]

, 2009-06-25 08:54, pirms 15 gadiem
foots rakstīja: Nu, bet es tak atceros, ka viņš ņēma medicīnisko pārtraukumu vairākas reizes, vai es kļūdos?
Marejs ņēma pārtraukumu tikai vienu reizi, man liekas, bet runa nav par to. Runa ir par to, ka Gulbis teica, ka Marejam tajā brīdī nekas nekaitēja un ka viņš ņēma pārtraukumu tikai tāpēc, lai izsistu no ritma pretinieku. Tas ir nopietns apvainojums, un loģiski, ka Marejam tas nepatīk. Ja viņš izstājās no turnīra savainojuma dēļ, tad laikam viņam tomēr kaut kas kaitēja.

Tāda neveikla situācija sanākusi. Es ceru, ka viņi abi to izrunās pirms vai pēc mača, un ka tas ir tikai pārpratums. Un Ernestam derētu paturēt galvā, ka preses konferencēs nevar teikt visu, kas ienāk prātā, it sevišķi, ja tās ir aplamības.

  +9 [+] [-]

, 2009-06-25 09:10, pirms 15 gadiem
foots rakstīja: Njā tas par Pīteru Koltu bija labi teikts! Vispār ļoti dīvaini, ka Anglijai ir tik maz labu tenisistu, piem., Francijai, Spānijai un arī Vācijai ir vairāki top100 spēlētāju, kamēr angļiem es varu nosaukt tikai Mareju..
Marejs ļoti apvainotos par tavu tādu "nosaukšanu". Viņš ir skots, nevis anglis. Skotiem tikt nosauktiem par angļiem ir tāda paša mēroga apvainojums kā latviešiem tikt nosauktiem par lietuviešiem vai krieviem. Tā kā visdrošāk ir teikt "brits", tas sevī ietver gan angļus, gan skotus
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-06-25 09:24, pirms 15 gadiem
Cik saprotu tad Eurosport šogad Vimbldonu vispār nerāda ja?

  +2 [+] [-]

, 2009-06-25 09:28, pirms 15 gadiem
Ernest turies
atdhe ganjau radis,tur jaskatas bus
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-06-25 09:38, pirms 15 gadiem
Gulbis nav Mareja brālēns ?

  +3 [+] [-]

, 2009-06-25 09:40, pirms 15 gadiem
atdhe.net

arī šeit rādīs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-06-25 09:49, pirms 15 gadiem
kurš zina, kuri TV kanāli rādīs spēli?

  +1 [+] [-]

, 2009-06-25 09:56, pirms 15 gadiem
Yuri rakstīja: Pat es šajā spēlē būšu par Gulbi ! Jūtu, ka viņš tiešām centīsies uzvarēt visiem spēkiem!
neticu pa tevi ja pat tu!! tad jau buus

     [+] [-]

, 2009-06-25 09:56, pirms 15 gadiem
bet atdhe.net radis so speli

  +1 [+] [-]

, 2009-06-25 09:57, pirms 15 gadiem
miorio rakstīja: kurš zina, kuri TV kanāli rādīs spēli?
BBC+ laikam. kkāds BBC bija
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2009-06-25 10:23, pirms 15 gadiem
Ville rakstīja: Marejs ļoti apvainotos par tavu tādu "nosaukšanu". Viņš ir skots, nevis anglis. Skotiem tikt nosauktiem par angļiem ir tāda paša mēroga apvainojums kā latviešiem tikt nosauktiem par lietuviešiem vai krieviem. Tā kā visdrošāk ir teikt "brits", tas sevī ietver gan angļus, gan skotus
zini, man būtu pilnīgi po.uj, ja viņš apvainotos
Lai veicas, Gulbi

     [+] [-]

, 2009-06-25 10:24, pirms 15 gadiem
Nu ja Ernets sito vinees, tad atkal buus smuks kaapuminjs.

  +5 [+] [-]

, 2009-06-25 10:29, pirms 15 gadiem
Pret Gūlbi būs 97% (man subjektīvais viedoklis) klātesošo skatītāju... Smags pārbaudījums turnīra sākumā.
Turies!

  +2 [+] [-]

, 2009-06-25 10:32, pirms 15 gadiem
Peec raksta spriezhot var noprast ka ceriibu ir tieshaam maz Bet nu laukumaa viss notiek savadak...

  -2 [+] [-]

, 2009-06-25 10:35, pirms 15 gadiem
Viņi nav brāļi???

  +5 [+] [-]

, 2009-06-25 11:03, pirms 15 gadiem
foots rakstīja: Njā tas par Pīteru Koltu bija labi teikts! Vispār ļoti dīvaini, ka Anglijai ir tik maz labu tenisistu, piem., Francijai, Spānijai un arī Vācijai ir vairāki top100 spēlētāju, kamēr angļiem es varu nosaukt tikai Mareju..
Nejauc Angliju ar Lielbritāniju.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 1425 865 komentāri