Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Dekmeijerei un Kutuzovai smaga sakāve

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Dekmeijerei un Kutuzovai smaga sakāve
Līga Dekmeijere

Ļoti neveiksmīgs Vimbldonas sieviešu dubultspēļu turnīrs izvērties Latvijas tenisistei Līgai Dekmeijerei. Pārī ar ukrainieti Viktoriju Kutuzovu viņa pirmās kārtas spēlē ar 3:6, 0:6 kapitulēja beļģietes Janīnas Vikmaijeres un slovākietes Magdalēnas Ribarikovas priekšā.

Kā pēdējā no Latvijas tenisistiem Vimbldonas turnīru šogad uzsāka Līga Dekmeijere, kura startē sieviešu dubultspēļu turnīrā. Šis Līgai ir otrais Vimbldonas sieviešu dubultspēļu pamatturnīrs – iepriekšējo reizi viņa pamatturnīrā spēlēja 2006. gadā, taču panākumus neguva. Šajā turnīrā Līga kā pārinieci bija sarunājusi ukrainieti Viktoriju Kutuzovu. Lai arī ar viņu nekad kopā vēl nebija spēlēts, tomēr Latvijas tenisiste cerēja, ka izdosies labāk nekā iepriekšējos divus „Grand Slam” turnīrus, kur kopā ar kanādieti Aleksandru Vozņaku tika zaudēts jau pirmās kārtas spēlēs. WTA dubultspēļu rangā Dekmeijere šobrīd ieņem 65. vietu, bet viņas pāriniece Kutuzova – tikai 386.

Pirmajā kārtā viņām pretiniekos tika ielozētas slovākiete Magdalēna Ribarikova un beļģiete Janīna Vikmaijere, kuras WTA dubultspēļu rangā ieņem attiecīgi 245. un 102. vietu, taču labi spēlē uz zāliena seguma, tāpēc tieši viņas tika uzskatītas par šīs spēles favorītēm. Interesanti, ka vienspēļu turnīrā startu bija beigušas gan Vikmaijere, gan Ribarikova un Kutuzova, bet Dekmeijerei iespēju spēlēt vienspēļu turnīrā nebija.

Mača sākums sekmīgāks iznāca Beļģijas un Slovākijas duetam – divas veiksmīgi uzvarētas savas serves, bet pa vidu arī breiks servējot Līgai, dodot vadību 3:0. Dekmeijerei un Kutuzovai gan izdevās pievilkt līdz 3:4, tomēr tad netika uzvarēta sava serve, kas pirmo setu lika zaudēt – 3:6. Arī otrā sākums nebija sekmīgs – pretinieces pat divas reizesnobreikoja Latvijas un Ukrainas duetu, atkal tiekot priekšā ar 3:0. Arī seta turpinājums nebija sekmīgāks – Dekmeijere un Kutuzova nespēja uzvarēt ne geimā, piedzīvojot sakāvi ar 3:6, 0:6.

Tādējādi arī trešais „Grand Slam” sieviešu dubultspēļu turnīrs Līgai ir noslēdzies jau pirmajā kārtā. Turnīrā nopelnīti tikai 5 reitinga punkti, bet pirmās kārtas uzvarētājas ieguva jau 160 punktus. Par dalību turnīrā Līga ieguva arī nedaudz vairāk nekā 2500 mārciņu naudas prēmiju.

Izmantotie resursi:
wimbledon.org

  +2 [+] [-]

, 2009-06-24 16:58, pirms 15 gadiem
njaa jaasaak izveeleeties labaakas paarinieces!!bet tas jau naw tik vnk!!

  +3 [+] [-]

, 2009-06-24 17:02, pirms 15 gadiem
Šoreiz gan gribētos pateikt pāris stingrus vārdu
Ar tādu spēli nav ko darīt Grand Slam- ja pēc 1.seta septītā geima vēl bija cerības, tad vēlāk bija kā auksta duša
Līgai turpmāk būtu nopietni jāpadomā par patstāvīgu pārinieci, jo citādi šāds iznākums būs likumsakarīgs.

  +1 [+] [-]

, 2009-06-24 17:09, pirms 15 gadiem
vienos vārtos
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-06-24 21:30, pirms 15 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Nevajag vispār tās dubultspēles spēlēt - mans viedoklis. Priekš kam viņa spēlē - naudas dēļ tikai? Bet tak nesanāk!
kā nesanāk. Paskaties, aizbrauca uz Wimbldonu - nekā lādzīga neizdarīja, bet jau 2,5k kabatā.