Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Sevastova: "Ja ir iespējas, jāspēj uzvarēt!"

Rolands Norietis
Rolands Norietis

Sevastova: "Ja ir iespējas, jāspēj uzvarēt!"
Anastasija Sevastova.
Foto: Professional Sport

Anastasija Sevastova uz interviju pēc zaudētā mača Vimbldonas turnīra pirmajā kārtā ukrainietei Katerinai Bondarenko ieradās ne tajā labākajā garastāvoklī. Tenisisti var saprast – Anastasija neizmantoja pārāk daudz izdevību, kas ļautu uzvarēt ja ne visā mačā, tad vismaz otrajā setā.

"Vimbldonas turnīru nevaru vērtēt pozitīvi – ja ir tādas iespējas kā šodien, tad ir jāuzvar," paškritiski savu sniegumu mačā ar Bondarenko vērtēja Latvijas tenisiste. "Taisnību sakot, nebiju pelnījusi uzvarēt. Vajadzēja vairāk koncentrēties un labāk kustēties laukumā. Dažkārt nespēju pielikt punktu jau gandrīz uzvarētai izspēlei. Pieļāvu daudz kļūdas un nospēlēju pārāk pasīvi. Tajā vienā reizē uzskatu, ka divu atlēcienu nebija. Ja to punktu ieskaitītu man, otrajā setā būtu izvirzījusies vadībā ar 3:0, bet tā... Arī setbumbās, kas man bija otrajā setā, nepaveicu pietiekami daudz, lai tās izmantotu."

Sevastova apstiprināja, ka mačā pret Bondarenko viņa neparādīja tik labu sniegumu, kā kvalifikācijas turnīrā pret Kirgizstānas tenisisti Palkinu un baltkrievieti Kustovu: "Kvalifikācijā spēlēju labāk. Tur laukumi bija ātrāki, varēja vieglāk pabeigt izspēli. Arī treniņlaukumos bumbiņa atlēca ātrāk. Tam, ka nespēju pietiekami labi kustēties, man nav izskaidrojuma – ja treniņā skrēju normāli, kāpēc mačā tas neizdevās?"

Neskatoties uz neveiksmi mačā ar Bondarenko, Sevastovai paliks gandarījums, ka izdevies debitēt Vimbldonas pamatturnīrā. "Šeit jūtamas tradīcijas un ir daudz ierobežojumu, kuri jāievēro. Komplekss nav tik liels kā „Roland Garros” laukumos, tomēr man šeit patīk. Mača laikā biju tikai nedaudz uztraukusies, jo nespēlējām jau uz Centrālā laukuma."

Nākošnedēļ Anastasijai paredzēts starts ITF turnīrā Itālijā ar balvu fondu 100 000 dolāru, bet nedēļu vēlāk viņa spēlēs līdzīga mēroga sacensībās Horvātijā, kur balvu fonds ir 75 000 dolāru. Sevastovai šie turnīri būs ļoti svarīgi, jo, lai iekļūtu pirmajā simtniekā un iegūtu tiesības bez kvalifikācijas spēlēm piedalīties ASV atklātajā čempionātā, tuvāko nedēļu laikā jāpapildina punktu bagāža. Ar savu treneri Martinu Rutneru Anastasija bija vienojusies, ka, pārvarot Vimbldonas turnīra pirmo kārtu, viņa uz Itāliju nebrauks, bet tagad to acīmredzot nāksies darīt.

  +6 [+] [-]

, 2009-06-23 17:38, pirms 15 gadiem
Gan bus labi

  +3 [+] [-]

, 2009-06-23 17:45, pirms 15 gadiem
vēl lielās uzvaras tikai priekšā

  +1 [+] [-]

, 2009-06-23 17:59, pirms 15 gadiem
nu pēc cipariem,ko varēja vērot livā,tad viņa otro setu dominēja.......brīnums,ka nepaņēma otro setu

  +1 [+] [-]

, 2009-06-24 11:18, pirms 15 gadiem
Tagad Itālijā un Horvātijā lai daudz uzvaru! Jā tiek tak reiz vaļā no kvalifikācijām, jo tajās jau zūd spēks un spēles asums!