Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Pavlovs, Lileikite un Runča nepārvar vienspēļu kvalifikāciju

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Pavlovs, Lileikite un Runča nepārvar vienspēļu kvalifikāciju
Adrija Runča
Foto: Aigars Prūsis, Sportacentrs.com

Trīs zaudējumi trijās spēlēs – tāda ir Latvijas tenisistu bilance šīs dienas spēlēs starptautiskos tenisa turnīros. Gan Denisam Pavlovam, gan Linai Lileikitei un Adrijai Runčai šīs neveiksmes maksāja vietu vienspēļu pamatsacensībās.

Sportacentrs.com jau ziņoja, ka šī nedēļa būs bagāta ar Latvijas tenisistu dalību dažādos starptautiskos turnīros. Šodien trīs no mūsu sportistiem aizvadīja vienspēļu kvalifikācijas turnīru cīņas, tomēr visiem neveiksmes, kas liegs turpināt cīņu par vienspēļu ranga punktiem.

Deniss Pavlovs (ATP 817.) šodien aizvadīja izšķirošo vienspēļu turnīra kvalifikācijas maču Francijas pilsētas Senremī „Challenger” turnīrā „Trophee Des Alpilles” ar balvu fondu 42 500 eiro (spēles hard seguma kortos). Ja vakar Denisam ļoti pārliecinoši izdevās apspēlēt rangā neesošo mājinieku Romēnu Matjē (6:1, 6:3), tad šodien tikpat pārliecinoši tika zaudēts citam francūzim Aleksandram Renāram (ATP 761.) – 3:6, 0:6. Līdz ar to Deniss turnīru Francijā turpinās tikai dubultspēļu sacensībās, kurās piedalās kopā ar citu latvieti Andi Jušku. Abu latviešu duets turnīrā ir izlikts ar 4.numuru un pirmajā kārtā viņus gaida spēkošanās ar mājiniekiem Šarlu Antuānu Brezaku un Vinsānu Stufu (spēle gaidāma trešdien). Tikmēr jau rīt Andis Juška (ATP 294.) aizvadīs vienspēļu pamatturnīra pirmās kārtas spēli, kurā tiksies ar sacensību sesto numuru, francūzi Žoselinu Ouanu (ATP 137.).

Pēc gandrīz pusgada pārtraukuma „Future” sērijas turnīrā piedalīsies liepājnieks Adrians Žguns. 28 gadus vecais sportists, kurš nesen kļuva par šī gada Latvijas čempionu, ATP rangā ieņem 628. vietu un Vācijas pilsētas Trīres „Future” sacensībās ar balvu fondu 10 000 ASV dolāru ir izlikts ar 6. numuru. Vienspēļu pirmajā kārtā Adrianu gaida cīņa ar vācieti Stefenu Moneki (ATP 1122.), bet dubultspēles latvietis nespēlēs. Savus pretiniekus Gvadalagaras (Meksika) „Future” turnīrā vēl nav uzzinājis Kārlis Lejnieks (ATP 524.).

Šī gada Latvijas čempione Lina Lileikite devusies uz Bosnijas un Hercegovinas galvaspilsētu Sarajevu un tur notiekošajām ITF sacensībām ar balvu fondu 10 000 ASV dolāru. Lai tiktu pamatturnīrā, Linai bija jāuzvar trīs kvalifikācijas mači. Divas uzvaras izdevās izcīnīt visai pārliecinoši – sestdien 6:0, 6:0 pret mājinieci Emiliju Ceraniču, bet vakar 7:6(3), 6:0 pret serbieti Miliču Hadzi Tanoviču. Izšķirošajā spēlē Lileikitei pretiniekos bija horvātiete Ani Mijacika, kura šajā turnīrā nolēma spēlēt tikai pēdējā brīdī, tāpēc tika nosūtīta uz kvalifikāciju. WTA rangā Mijacika ieņem augsto 240. vietu un ar tik spēcīgu sāncensi Lina netika galā – 4:6, 2:6. Interesanti, ka pamatturnīrā horvātiete arī būs izlikta ar 1.numuru, jo viņai ir labākā reitinga vieta no pilnīgi visām turnīra dalībniecēm. Tikmēr Lina par šādu neveiksmi izlozē centīsies reabilitēties dubultspēļu turnīrā, kurā spēlē pārī ar lietuvieti Joanu Eidukoniti. Pirmās pretinieces – norvēģietes Emma Flūda un serbiete Vana Mrazoviča.

Neveiksme kvalifikācijai arī Adrijai Runčai, kura bija devusies uz Polijas pilsētas Katovices ITF sērijas turnīru ar balvu fondu 25 000 ASV dolāru. Vakar pirmajā kvalifikācijas kārtā viņa ar 6:1, 6:1 sagrāva ukrainieti Ļubovu Slovcovu, bet šodien piekāpās Lusijai Krīgsmanova no Čehijas (WTA 545.) – 3:6, 2:6. Dubultspēlēs Adrija nespēlēs.

Savas pretinieces ITF sērijas turnīrā ar balvu fondu 10 000 ASV dolāru Grieķijas pilsētā Larisā uzzinājušas visas trīs mūsu valsts tenisistes. Diāna Marcinkeviča (WTA 526.), kurai turnīra otrās raketes gods, pirmajā spēlē tiksies ar Uzbekistānas pārstāvi Vladu Ekšibarovu (WTA 1068.), Zane Zariņa (WTA 942.) spēkosies ar amerikānieti Samantu Pauersu (WTA 1006.), bet Jūlija Kuļibaba, kurai līdz rangam vēl jātiek, pirmo spēli aizvadīs pret Indijas tenisisti Šiviku Burmanu (WTA 701.). Dubultspēļu turnīrā Grieķijā spēlēs vien Marcinkeviča, kuras pāriniece būs krieviete Aleksandra Artamonova. Abu duets turnīrā ir izlikts ar 4.numuru, kas pirmo kārtu devis brīvu.

Izmantotie resursi:
Tennis - ATP World Tour - Home
ITF Tennis - Home Page

  -1 [+] [-]

, 2010-09-07 03:31, pirms 14 gadiem
beidzot džeki sapratuši, ka kopā jāmēģina izsisties dupelēs! daži turnīri, daži labi rezultāti, labs rangs un var sākt startēt nopietnos turnīros ar labiem balvu fondiem un ļoti normāli nopelnīt.

cerams, man pēc tam samaksās komisiju par šo padomu, ko "bīdu" viņiem jau cik ilgi.