Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Vai "French Open" finālā būs Soderlinga un Nadala duelis?

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vai "French Open" finālā būs Soderlinga un Nadala duelis?
Robins Soderlings
Foto: AFP/Scanpix

Šodien Parīzē tiks noskaidroti abi finālisti ''French Open'' vīriešu vienspēļu turnīrā, kad pusfināla mačus aizvadīs Robins Soderlings un Tomašs Berdihs, kā arī Rafaels Nadals un Jirgens Melcers.

Robins Soderlings – Tomašs Berdihs (Betsafe.com prognoze: 1.48 – 2.54)

Tāpat kā vakar dāmu pusfināli, arī šodien kungu sacensībās abi mači notiks galvenajā jeb Filipa Šatriē vārdā dēvētajā kortā. Kā pirmie kortā plkst. 14:00 (pēc Latvijas laika) dosies Robins Soderlings un Tomašs Berdihs. Soderlings pērn spēlēja finālā, bet zaudēja Rodžeram Federeram, savukārt Berdiham pirmo reizi izdevies iekļūt ''Grand Slam'' līmeņa pusfinālā.

Atceroties ceturtdaļfinālus, jāteic, ka vieglāks ceļš uz pusfinālu bija Berdiham, kurš mačā pret Mihailu Južniju zaudēja tikai sešus geimus. Trīs setos iespaidīgs rezultāts. Čehs turnīrā vēl nav zaudējis ne seta un ir ļoti labā formā, kamēr Soderlings ir zaudējis divus setus, tiesa, arī pretinieki bijuši spēcīgāki. Vismaz pēdējais noteikti – otrdien Soderlings revanšējās Rodžeram Federeram par zaudējumu pagājušā gada finālā. Pēc bez variantiem zaudēta pirmā seta Soderlings izmantoja Federera kļūdas un uzvarēja otrajā. Trešajā setā zviedrs atspēlēja setbumbu un uzvarēja arī šo setu, bet 4. setā tika galā gan ar lietus radīto diskomfortu, gan pretinieku.

Savstarpējās cīņas. Soderlings ar Berdihu tikušies desmit reizes, no kurām neviena nav bijusi ''Grand Slam'' turnīros. Sešas uzvaras zviedram, bet četras čeham. Interesanti, ka tikai divos mačos no desmit bijuši vairāk par diviem setiem. Uz māla seguma katram pa vienai uzvarai, bet pēdējā spēlē, kas notika aprīlī Maiami ''Masters'' turnīra pusfinālā, Berdihs Soderlingu sagrāva ar 6:2, 6:2. Šajā spēlē Soderlings nebija savā ādā, kas daļēji skaidrojams ar apstākļiem. Zviedram nepatīk spēlēt vietās, kas atrodas augsta spiediena apstākļos. Zaudētajā spēlē Soderlings neko nespēja izdarīt, taču šodien viss būs citādāk!

Parīzē beidzot ir atgriezusies saule, korti ir sausi, kas nozīmē to, ka kļuvuši ātrāki. Šajā ziņā labas serves īpašniekiem ir zināmas priekšrocības. Kā vienam, tā otram fināla kārotājam ir laba serve, tiesa, Soderlingam labāka. Uzbrukums ar labo roku arī labāks ir Zviedrijas pirmajam numuram, kurš noteikti centīsies pielietot savu efektīvo uzbrukuma taktiku. Berdiham ir pa spēkam apturēt Soderlingu, taču, izvērtējot abu tenisistu spēles pie savas un pretinieka serves, jāteic, ka ''uz papīra'' vieglāk savu servi būs noturēt Soderlingam, kurš nepieļauj tik daudz garu izspēļu kā Berdihs.

Rafaels Nadals – Jirgens Melcers (Betsafe.com prognoze: 1.04 – 10.16)

Kad savas attiecības būs noskaidrojuši Soderlings ar Berdihu, kortā dosies vakardienas jubilārs Rafaels Nadals (24) un vēl viens cilvēks, kuram šodien būs pirmais ''Grand Slam'' pusfināls karjerā – Jigens Melcers (vēl viens – velkot paralēles ar Berdihu, nevis Nadalu). Nadals ceturtdaļfinālā dabūja krietni pasvīst pret savu tautieti Nikolasu Almagro, no 0:3 deficīta uzvarot pirmo setu (taibreikā), pēc tam vēl viens taibreiks un 6:4 trešajā setā. Tik daudz geimu vienā mačā Rafa Parīzē nebija zaudējis kopš pagājušā gada fiasko Soderlingam. Melceram gāja daudz, daudz smagāk. Pret Novaku Džokoviču tika zaudēti pirmie divi seti, 0:2 trešajā, un Melcers varēja domāt par došanos mājās, taču izdomāja ko citu – cīnīties līdz galam. Austrietis uzvarēja piecos setos.

Cik daudz spēka Melceram būs palicis šodien, lai izturētu Rafaela Nadala nogurdinošo tenisu, rādīs laiks. Austrietis vakar gan intervijā izklausījās optimistiski noskaņots, atklājot, ka nogurums nav tik liels, kā gaidījis. Daudz esot palīdzējis milzīgais darbs starpsezonu periodā trenažieru zālē. Abiem tenisistiem šī būs trešā spēle savā starpā. Iepriekšējās divās, kas notika 2008. gadā Pekinas olimpiādē un pērn Madrides Māsterī Melcers divos setos kopumā uzvarēja četros geimos.

Jau minēju par noguruma faktoru, kas šodien varētu būt izšķirošs. Pret Nadalu gandrīz katra izspēle ir smags pārbaudījums, jo spānis liek strādāt kortā smagāk par jebkuru citu pretinieku. Kā Melcera plusu šodien varētu minēt iegūto pārliecību no iepriekšējām uzvarām, tostarp pret Davidu Fereru un pieminēto Džokoviču. Ja austrietim klausīs serve, viņam ir labas iespējas uzvarēt vismaz savas serves geimos. Nadals šogad Parīzē nav pārliecinošs un viņu nobreikot izdevies četriem no pieciem pretiniekiem. Vienīgi Džianni Mina pirmajā kārtā to nespēja, lai gan iespēju netrūka.

Parīzē gaida Soderlinga – Nadala finālu. Vai sagaidīs, uzzināsim jau šovakar. Jācer, ka vīriešu pusfināli būs skatāmāki par vakardienas sieviešu pusfināliem, kas skatītājiem lika vilties. Papildus veču pusfināliem šodien notiks viens fināls. Vakar tika noskaidroti čempioni jauktajās dubultspēlēs, kurās uzvarēja serbs Nenads Zimoničs un slovēniete Katarina Srebotnika. Šodien programmā paredzēts sieviešu dubultspēļu fināls, kurā jau pieminētā Srebotnika pārī ar čehieti Kvetu Peški centīsies atrast atbildes uz māsu Viljamsu (Venusa un Serēna) jautājumiem. Šī spēle Sūzanas Lenglēnas kortā orientējoši ap plkst. 17:00. Pirms tam notiks vēl trīs veterānu mači.

Kuri tenisisti spēlēs finālā?

  • 78

  • 12

  • 28

  • 9


1 2 3 71 komentārs

  -3 [+] [-]

, 2010-06-04 09:15, pirms 14 gadiem
un cūciņai apelsīni arī būs.........beidzot
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-06-04 09:19, pirms 14 gadiem
Berdihs šajā turnīrā arī ir rādījis ļoti labu sniegumu. Man nez kāpēc liekas, ka viņš šodien uzvarēs Soderlingu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-06-04 09:21, pirms 14 gadiem
Tas, ka Nadals būs finālā nav divu domu, bet Soderlingam viegli nebūs pret sīksto Berdihu. Katrā ziņā, tāpat kā lielākā daļa, ceru uz Nadala vs Soderlinga finālu!

  +1 [+] [-]

, 2010-06-04 09:31, pirms 14 gadiem
Beigu beigās finālā būs melcers un berdihs pēc visām runām,pa nadala un soderlinga finalu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-06-04 09:36, pirms 14 gadiem
gribētos jau tieši šādu finālu, bet kā būs tad jau redzēs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2010-06-04 09:38, pirms 14 gadiem
HOSSSSA rakstīja: Soders ar Berdihu 50x50
2500?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2010-06-04 09:46, pirms 14 gadiem
Nadalam kārtējo reizi paveicies ar pretinieku. ko viņš teiktu, ja pusfinālā pretī būtu Soderlings un finālā, ja tur tiktu Berdihs?

  -1 [+] [-]

, 2010-06-04 09:47, pirms 14 gadiem
Yuri rakstīja: Liekas neiespējama uzvara 3 setos. Visticamāk kāds uzvarēs tikai 5. setā (tur ļoti augsti koeficienti ) , varbūt gan arī 4. setā.
Labāk ar šādām izvēlēm neaizrauties, tad jau labāk uzlikt uz over/under geimiem

  -3 [+] [-]

, 2010-06-04 09:55, pirms 14 gadiem
Berdihs pret Soderlingu varētu būt ļoti laba spēlē. 50:50, bet kkā šķiet ka Berdihs paņems!

  -2 [+] [-]

, 2010-06-04 09:56, pirms 14 gadiem
pūce rakstīja: Nadalam kārtējo reizi paveicies ar pretinieku. ko viņš teiktu, ja pusfinālā pretī būtu Soderlings un finālā, ja tur tiktu Berdihs?
Un ko tad viņš tādu varētu teikt? Neko viņš neteiktu, vienkārši spēlētu un uzvarētu Nav jau Nadala vaina, ka Džokovičs zaudēja Melceram.
Slēpts komentārs: blacker
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +14 [+] [-]

, 2010-06-04 11:32, pirms 14 gadiem
Vai jel kā, būs interesanta spēle!

  -2 [+] [-]

, 2010-06-04 11:47, pirms 14 gadiem
raimis2 rakstīja: Vai jel kā, būs interesanta spēle!
Kura spēle? Es ceru, ka abas būs interesantas.

  -1 [+] [-]

, 2010-06-04 12:32, pirms 14 gadiem
Vai tad Berdihs pieļauj garas izspēles??!!! Kaut kā nebiju ievērojusi. Manuprāt, viens gudrs spēlētājs un neko nedara lieki.Un , ja turpinās tāpat kā iepriekšējās spēlēs, tad Soderlings zaudēs!

  -2 [+] [-]

, 2010-06-04 12:36, pirms 14 gadiem
Ja Melcers spēlēs bez kļūdām( kā pret Džoku 3.un 4.setā), tad arī viņam ir izredzes.Jo neko īpašu jau tas Nadals nerāda...

  -4 [+] [-]

, 2010-06-04 12:45, pirms 14 gadiem
Simply the Best rakstīja: Ja Melcers spēlēs bez kļūdām( kā pret Džoku 3.un 4.setā), tad arī viņam ir izredzes.Jo neko īpašu jau tas Nadals nerāda...
Melcera izredzes ir mazākas par niecīgām, ne jau velti bukmeikeri dod Nadalam koeficientu 1.04.

  -2 [+] [-]

, 2010-06-04 13:47, pirms 14 gadiem
Simply the Best rakstīja: Vai tad Berdihs pieļauj garas izspēles??!!! Kaut kā nebiju ievērojusi. Manuprāt, viens gudrs spēlētājs un neko nedara lieki.Un , ja turpinās tāpat kā iepriekšējās spēlēs, tad Soderlings zaudēs!
vot es par šito ar domāju,gribas it kā likt uz Soderlingu ,bet man kaut kā nepatīk tas kā Berdihs viegli izreiķinājās ar servju monstru Isneru,līdz ar to soderlingam serves priekšrocība kas izgāja pret Feģu te atkrīt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-06-04 14:18, pirms 14 gadiem
Nezin kāds par kuru sopcast channel iet?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2010-06-04 14:49, pirms 14 gadiem
nu, pirmais sets Soderlingam neradīja problēmas. 6:3
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-06-04 14:55, pirms 14 gadiem
Nekur jau šis fināls neliksies
Sederlinga un Nadal izredzes finālā vērtētu kā 50:50. Cerams, ka fināla dienā nebūs saulains laiks un nedaudz uzrasinās lietus, tad zviedram būs pat priekšrocības

Savukārt par Melceru runājot. Nu, apskatieties kaut vai 1/4finālā neizmantoto "breikpunktu" skaitu...vai pret Nadalu kas tāds ies cauri?...nedomāju vis. Vēl jovairāk žēl, ka Almagro ir tik slikts "taibreikeris. Būtu vairāk meistarības, Rafa pat pusfinālā netiktu.

     [+] [-]

, 2010-06-04 14:58, pirms 14 gadiem
Simply the Best rakstīja: Ja Melcers spēlēs bez kļūdām( kā pret Džoku 3.un 4.setā), tad arī viņam ir izredzes.Jo neko īpašu jau tas Nadals nerāda...
Fiziskajā ziņā Nole un Rafa ir kā Dāvids un Goleāts. Nadals austrietim nekādas atlaides nedos. Nole vienkārši "noplīsa", kā jau viņam tas daždien gadās. Žēl, ka veselība nav tāda kā citiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 3 71 komentārs