Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Vimbldonā noskaidros sieviešu turnīra pusfinālistes

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Vimbldonā noskaidros sieviešu turnīra pusfinālistes
Māsām Viljamsām arī šogad paredz spēlēšanu finālā. Vispirms gan jātiek pusfinālā.
Foto: Professional Sport

Vimbldonas tenisa turnīrā šodien valdīs sieviešu teniss. Kamēr vīriem dota brīvdiena, tikmēr dāmas aizvadīs ceturtdaļfināla spēles. Ja izpaliks pārsteigumi, tad vietai pusfinālā vajadzētu atrasties māsām Viljamsām un krievietēm Safinai un Dementjevai, bet ja būs pārsteigumi, tad...

Neskatoties uz nelielo lietu, vakar Vimbldonā iznāca ļoti plaša tenisa diena – tika izspēlētas visas vīriešu un sieviešu vienspēļu turnīra 4. kārtas spēles. Sākot ar šodienu (ja ļaus laika apstākļi). Vīriešu un sieviešu turnīra mači notiks pamīšus, un kā pirmās šodien spēlēs dāmas.

(1) Dinara Safina – Sabīne Lisicki (Centrālais korts 15:00)

WTA ranga līderei Dinarai Safinai iekļūšana „Grand Slam” turnīru ceturtdaļfinālos būtu pat pienākums, tomēr Vimbldona līdz šim nebija Dinaras sekmīgākais turnīrs. Trīs reizes viņa bija tikusi līdz trešajai kārtai, bet šoreiz jau ir ceturtdaļfināls. Atšķirībā no „French Open”, kur pirmajās četrās kārtās Safina grāva savas pretinieces, šeit krievietei klājas gana grūti pret gandrīz jebkuru pretinieci. Vakar viņa kļuva par pirmo sportisti, kura guvusi uzvaru zem jaunā Vimbldonas korta jumta, kad trijos setos uzveica 2006. gada čempioni Amēliju Moresmo. Šīs spēles izšķirošajos brīžos viņai izdevās parādīt atzīstamu spēli, kas liek domāt, ka Safina ir apņēmības pilna tikt pie pirmā „Grand Slam” titula.

Viņas pretiniecei, 19 gadus vecajai Vācijas sportistei Sabīnei Lisicki šis arī ir veiksmīgākais Vimbldonas turnīrs. Pērn viņa zaudēja jau pirmajā kārtā, bet šogad pratusi uzveikt jau divas lielās zvaigznes - Svetlanu Kuzņecovu un Karolīnu Vozņacki. Šis panākums viņai jau ļaus pakāpties augšup no pašreizējās 41. ranga vietas, taču vai pie līdz šim sasniegtā ir jāapstājas? Vienīgajā savstarpējā spēlē Lisicki ir uzvarējusi Safinu ar 7:6(4), 4:6, 6:2 (pērn „Australian Open”) un, ja spēs aizvadīt tikpat stabilus maču kā pret Kuzņecovu un Vozņacki, iespējas uzvarēt viņai ir.

Expekt.com ekspertu prognoze:
Dinaras Safinas uzvara: 1.45
Sabīnes Lisicki uzvara: 2.65

(3) Venusa Viljamsa – (11) Agneška Radvanska (Pirmais korts 15:00)

Vismazākā intriga tiek gaidīta no pieckārtējās turnīra čempiones Venusa Viljamsas un polietes Agneškas Radvanskas cīņas. Lai arī neviens nenoliedz, ka poliete ir meistarīga tenisiste, kura tāpat vien līdz ceturtdaļfinālam nav aizkļuvusi, tomēr viņai visas uzvaras nākušas krietni grūtās cīņās, bieži zaudējot arī savu servi. Šogad polietei ir izdevies atkārtot pērn Vimbldonā sasniegto (ceturtdaļfināls), bet ko vairāk viņai visticamāk liegs vecākā no māsām Viljamsām.

Venusa Viljamsa šo turnīru uzvarējusi piecas reizes, ieskaitot arī pēdējos divus gadus, un arī šogad amerikānietes sniegums turnīrā ir pārliecinošs. Nevienā spēlē nav zaudēts ne sets, pat ne vairāk kā četri geimi setā. Ja Radvanskai arī šodien radīsies problēmas ar pašas servi, tad viņa uzreiz tiks sodīta ar prettrieciena uzbrukumu no Viljamsas. Līdzšinējās spēlēs polietei gan izdevies uzvarēt reizi no četrām, taču tas bijis vissenākais mačs 2006. gadā. Uz zāliena seguma sportistēm šī būs pirmā tikšanās.

Expekt.com ekspertu prognoze:
Venusas Viljamsas uzvara: 1.13
Agneškas Radvanskas uzvara: 5.50

(2) Serēna Viljamsa – (8) Viktorija Azarenka (Centrālais korts pēc Safinas-Lisicki spēles)

Arī jaunākajai māsai Viljamsai šogad Vimbldonā sekmējas labi. Tāpat kā māsa viņa nav zaudējusi ne seta, tomēr pirmajā kārtā portugālietei Neušai Silvai atdeva piecus geimus setā. Serēnai Vimbldonā ir izdevies uzvarēt divas reizes (2002. un 2003. gadā), bet pērn viņa finālā piekāpās savai māsai.

Baltkrieviete Viktorija Azarenka nu jau ir droši nostabilizējusies WTA ranga desmitniekā un viņas potenciāls, šķiet, ir vēl lielāks. Austrālijā 4. kārta, Parīzē ceturtdaļfināls. Pēc progresijas vajadzētu būt pusfinālam Vimbldonā, tomēr arī jau sasniegtais ceturtdaļfināls ir viņas labākais sasniegums šāda seguma kortos. Pirmajās divās turnīra spēlēs Azarenka daudz spēku neatstāja, bet tālāk pret Soranu Kirsteju un īpaši vakar pret Nadju Petrovu spēles jau bija sīvākas. Tieši nospēlētie trīs seti vakar un karstums Londonā varētu būt iemesli, kāpēc Azarenkai šodien būtu grūti izrādīt cienīgu pretestību Viljamsai. Savstarpējos mačos viņai nemaz tik slikti nav sekmējies – viena uzvara trijās spēles. Šis panākums tika gūts šogad Maiami turnīra finālā ar 6:3, 6:1. toreiz gan Viljamsa aizbildinājās ar savainojumu, taču jāatceras, ka arī šogad Austrālijā viņa bija iedzinējos pret Azarenku ar 3:6, kad baltkrievietei sākās veselības problēmas svelmes dēļ.

Expekt.com ekspertu prognoze:
Serēnas Viljamsas uzvara: 1.30
Viktorijas Azarenkas uzvara: 3.35

(4) Jeļena Dementjeva – Frančeska Skjavone (Pirmais korts pēc Viljamsas-Radvanskas spēles)

Mačs, kurā intrigu neviens negaida, tomēr tā var būt pat lielākā no visām četrām spēlēm. Jeļenas Dementjevas pēdējie rezultāti nebija tik pārliecinoši, lai sagaidītu no viņas lielus panākumus Vimbldonā, tomēr viņa ir pierādījusi pretējo, uzvarot te jau četras spēles – visas divos setos. Ne spēlē viņa nav zaudējusi vairāk nekā piecus geimus, tomēr arī pretinieces nav bijušas tās spēcīgākās – Dementjevai pretī nav bijusi neviena izsētā tenisiste un nebūs arī šodien.

Pieredzējusī itāliete Frančeska Skjavone šogad aizvada savu labāko Vimbldonas turnīru, jo līdz šim viņai tālāk par trešo kārtu nebija izdevies tikt. Lai iekļūtu labāko astotniekā, arī viņai neviena no lielajām zvaigznēm nav bijusi jāpieveic – pēdējās divās spēlēs gan krita izliktās francūzietes Mariona Bartoli un Virdžinija Razano. Skjavones sīkstums var izrādīties par šķērsli Dementjevai, ko parāda arī savstarpējo spēļu bilance. Abas sportistes tikušās jau astoņas reizes un katra guvusi pa četrām uzvarām, turklāt pēdējās trīs spēles noslēgušās vien trijos setos. Uz zāliena nevienas spēles gan nav bijis, iespējams, tāpēc bukmeikeri tik lielu favorītes lomu atvēl Dementjevai, kura mēģinās atkārtot pērn sasniegto pusfinālu.

Expekt.com ekspertu prognoze:
Jeļenas Dementjevas uzvara: 1.28
Frančeskas Skjavones uzvara: 3.46

Izmantotie resursi:
wimbledon.org

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-06-30 10:15, pirms 15 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Sanāk, ka pusfināli visticamāk būs
Safina-Dementjeva
Viljamsa-Viljamsa
ne ne..
Safina - Venusa W
Dementjeva - Serena W

bet tas visticamaak..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-06-30 10:35, pirms 15 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Ā jo majo, vai tad parasti nav 1-4, 2-3 pēc tās setkas? Tad būšu sajaucis.
nav.. 3 un 4 ielozee..

  +2 [+] [-]

, 2009-06-30 10:38, pirms 15 gadiem
nez, man kkā šķiet, ka Lisicki varētu paņemt Dināru

  -2 [+] [-]

, 2009-06-30 10:44, pirms 15 gadiem
Es gan pamatigu čunguru uz Dinaru uzmetu

  +1 [+] [-]

, 2009-06-30 10:51, pirms 15 gadiem
Adalberto rakstīja: Es gan pamatigu čunguru uz Dinaru uzmetu
Pie esošās situācijas un koeficenta - nekāds value!

  -2 [+] [-]

, 2009-06-30 10:56, pirms 15 gadiem
value ir vienkarsh - easy money un es to panjemu

     [+] [-]

, 2009-06-30 11:02, pirms 15 gadiem
Adalberto rakstīja: value ir vienkarsh - easy money un es to panjemu
Easy money Neāksties...Varu galvu likt ķīlā, ka dabūsi normāli panervozēt...

     [+] [-]

, 2009-06-30 13:58, pirms 15 gadiem
Adalberto rakstīja: value ir vienkarsh - easy money un es to panjemu
Sievieshu tenisaa tev nebuus nekaads easy money,to jau vajadzeeja takaa zinaat....

Es par Lisicki.Malace,tik taalu aizciinijusies

     [+] [-]

, 2009-06-30 16:07, pirms 15 gadiem
Adalberto rakstīja: value ir vienkarsh - easy money un es to panjemu
saac stresot, 1 set down nebuus te nekaada pastaiga,Safinai

     [+] [-]

, 2009-06-30 16:33, pirms 15 gadiem
par Serēnu

     [+] [-]

, 2009-06-30 17:50, pirms 15 gadiem
Kaa jau teicu easy money