Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Safina sasniedz pusfinālu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Safina sasniedz pusfinālu
Dinara Safina:
Foto: AFP

Vimbldonas turnīra pusfinālu pirmo reizi karjerā sasniegusi WTA ranga līdere Dinara Safina. Krieviete trīs setos ar 6:7(5), 6:4, 6:1 pieveica vācieti Sabīni Lisicki un cīņā par finālu parīt spēkosies ar Venusu Viljamsu.

Ja Safinas nokļūšana līdz ceturtdaļfinālam nebija uzskatāma par pārsteigumu, tad jaunās vācieties iekļūšana labāko astotniekā gan ir negaidīts rezultāts. Turnīra pirmajā kārtā Lisicki bija tuvu zaudējumam, kad mačā pret Annu Čakvetadzi zaudēja pirmo setu un otrā seta taibreikā bija iedzinējas lomā ar 2:4, taču spēja atspēlēties. 4.kārtā vāciete otro reizi šogad pārspēja Karolīnu Vozņacki, bet pirms tam bija tikusi galā arī ar ''French Open'' čempioni Svetlanu Kuzņecovu, abas uzvarot divos setos. Interesanti, ka Safina ar Lisicki vienreiz jau spēlējusi – 2008.gadā ''Australian Open'' pirmajā kārtā trīs setos uzvarēja vāciete.

Jau pašā spēles sākumā Safinai bija problēmas ar servi. Ja pirmajā geimā viņai izdevās atspēlēties no 0:30, tad pāris geimus vēlāk veiksme vairs nebija viņas pusē, jo Lisicki, veiksmīgi darbojoties serves uzņemšanā tika pie divām breikbumbām. Safina gan spēja abas atspēlēt, pateicoties pretinieces kļūdām, taču drīz vien deva vācietei trešo iespēju. Lisicki pat nebija jāpiepūlas, lai tiktu pie pirmā breika, jo Safina pieļāva dutultkļūdu, kas viņai ir ļoti raksturīgi. Krievietei bija iespēja atspēlēties jau nākamajā geimā, taču nekā – vāciete atspēlēja trīs breikbumbas – vienu ar eisu, bet pārējos divos gadījumos Safina trāpīja tīklā - 3:1 Lisicki labā.

Seta turpinājumā abas tenisistes nedeva pretiniecēm iespējas pie savas serves, līdz 10.geimā, Lisicki, servējot par uzvaru pirmajā setā, no četrām pirmajām servēm trāpīja tikai vienu, kā rezultātā Safinai izdevās atgūt seta sākumā zaudēto breiku – 5:5. Abas sportistes pa reizei noturēja savu servi, un lieta nonāca līdz taibreikam. To pārliecinošāk sāka Lisicki, kura pie 6:3 ieguva trīs setbumbas un pašai bija jāservē. Safina pirmo setbumbu atspēlēja ar lieliski uzņemtu servi, otro izniekoja vāciete, kļūdoties pie tīkla. 5:6 un Safinai divreiz jāservē, bet krieviete atkal uzkāpa uz vecā grābekļa, pieļaujot dubultkļūdu... 7:5 taibreikā uzvara Lisicki.

Otrā seta sākumā abas tenisistes demonstrēja pārliecinošu spēli pie savas serves. Seta lūzums notika tā vidū. Sestajā geimā Safina pie savas serves spēja atspēlēties no 0:30, bet nākamajā geimā tika pie divām breikbumbām, servējot Lisicki. Šoreiz roka notrīcēja vācietei, kura Safinas stilā pieļāva dubultkļūdu – 4:3 ranga līderes labā. Turpinājumā ar milzu pūlēm, atspēlējot vienu breikbumbu, Safina ar otro setbumbu spēja pabeigt otro setu savā labā – 6:4.

Izšķirošā trešā seta pirmajos trīs geimos uzvarēja serves uzņēmēja, bet 4.geimā beidzot izdevās uzvarēt servētājai, un Safina izvirzījās vadībā ar 3:1. Pēc tam Safinai vēlreiz izdevās lauzt Lisicki servi, un iegūt 4:1 pārsvaru. Tad Lisicki pieprasīja medicīnisko pauzi (kāju masāža), kas vairāk izskatījās pēc mēģinājuma izsist Safinu no ritma. Principā spēles gaita neliecināja, ka Lisicki izdosies kaut ko mainīt, un Safina, uzvarot vēl divos geimos, pabeidza maču savā labā ar 6:7(5), 6:4, 6:1.

Safina parīt cīņā par vietu finālā sacentīsies ar pieckārtējo čempioni Venusu Viljamsu, kura Vimbldonā uzvarējusi pēdējos divus gadus. Abas tikušās trīs reizes, no kurām divreiz uzvarējusi Viljamsa, bet pēdējo reizi pārāka šogad Romā uz māla seguma bija Safina.

Vimbldona, sieviešu vienspēles

Ceturtdaļfināli
(1) Dinara Safina – Sabīne Lisicki – 6:7(5), 6:4, 6:1
(3) Venusa Viljamsa - (11) Agņeška Radvanska 6:1, 6:2

Izmantotie resursi:
wimbledon.org

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2009-06-30 18:00, pirms 15 gadiem
Dinara uzvarēs..........
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-06-30 18:25, pirms 15 gadiem
Yuri rakstīja: Starp citu, kas šajā turnīrā notika ar Kuzņecovu?
Zaudeeja Lisicki!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja