Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Dementjevai viegla uzvara pār Skjavoni

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Dementjevai viegla uzvara pār Skjavoni
Jeļena Dementjeva
Foto: AFP

Kā trešā Vimbldonas sieviešu vienspēļu turnīra pusfinālu šodien sasniedza krieviete Jeļena Dementjeva, kura nedaudz vairāk nekā stundu ilgā mačā ar 6:2, 6:2 pieveica itālieti Frančesku Skjavoni. Dementjevas pretinieci šodien vēl noskaidros.

Pēc ātri beigušās cīņas starp Venusu Viljamsu un Agnešku Radvansku, kurā viegli uzvarēja amerikāniete, Vimbldonas pirmajā kortā devās ar 4. numuru izliktā krieviete Jeļena Dementjeva un itāliete Frančeska Skjavone, kura šajā turnīrā nebija izlikto vidū. Līdzšinējās astoņās spēlēs katra no sportistēm bija guvusi pa četrām uzvarām, bet šogad Lielbritānijā krietni pārliecinošāk bija spēlējusi krieviete – iespējams tāpēc bukmeikeri viņai bija atvēlējuši pārliecinošas favorītes lomu, kaut arī Skjavone Vimbldonā bija spēlējusi cienīgi.

Tomēr mačā īsti līdzīga spēkošanās izpalika. Pirmajā setā rezultāts kļuva 5:0 krievietes labā, kaut arī cīņas geimos bija sīva un labas iespējas uz breikiem bija arī itālietei. Tomēr nevienu no septiņām iespējām viņa tā arī nespēja izmantot, ļaujot Dementjevai iekrāt šādu pārsvaru. Izmantojot krievietes kļūdas servējot, Itālijas tenisiste gan divus geimus atspēlēja, taču jau mirkli vēlāk pati ar dubultkļūdu atdeva setu – 2:6. Arī otrajā setā krietni labāk darbojās Dementjeva, precīzāk uzbrūkot un mazāk kļūdoties, kas arī otro setu ļāva uzvarēt ar 6:2.

Līdz ar to Dementjeva jau otro gadu pēc kārtas sasniedza Vimbldonas pusfinālu. Pērn tajā viņa piekāpās Venusai Viljamsai, bet šogad ar viņu var tikties tikai finālā, ja vien pati spēs uzvarēt Serēnas Viljamsas un Viktorijas Azarenkas mača uzvarētāju, bet Venusa uzvarēs Dinaru Safinu. Pusfināla spēles gaidāmas ceturtdien.

Izmantotie resursi:
wimbledon.org

     [+] [-]

, 2009-07-03 19:22, pirms 15 gadiem
malacis