Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Ceturtdaļfinālā arī WTA ranga līdere

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Ceturtdaļfinālā arī WTA ranga līdere
Dinara Safina
Foto: AP

Vimbldonas sieviešu vienspēļu turnīrā noskaidrotas visas ceturtdaļfinālu dalībnieces. Kā pēdējā to paveica WTA ranga līdere Dinara Safina, kura trijos setos uzveica 2006. gada Vimbldonas čempioni Amēliju Moresmo – 4:6, 6:3, 6:4.

Safina, lai arī ne pārliecinoši, tomēr Vimbldonā bija tikusi līdz 4. kārtai. Interesanti, ka ranga līderei bija jāgaida līdz šodienai, lai pirmo reizi šogad tiktu spēlēt Centrālajā kortā. Viņai pretī stājās pieredzējusī francūziete Amēlija Moresmo, kurai, starp citu 4:2 pārsvars savstarpējās spēlēs.

Pirmo setu diezgan pārliecinoši sāka Safina, izvirzoties vadībā ar 3:0, taču turpinājumā viņas spēlē iezagās kļūdas, un Moresmo spēja uzvarēt sešus no nākamajiem septiņiem geimiem un triumfēt pirmajā setā ar 6:4. Otrajā setā labāk sāka Morsemo, kurai pirmajā geimā izdevās nobreikot Safinu, taču turpinājumā Safina uzvarēja četrus geimus pēc kārtas un izvirzījās vadībā ar 4:1. Tad sāka līt lietus, un Centrālajā kortā pirmo reizi spēles laikā tika aizbīdīts šādiem gadījumiem uzbūvētais bīdāmais jumts (sestdien jumts arī tikai aizvērts pēc Mareja un Troicka spēles, taču neviens šajā kortā vairs neizgāja).

Pēc stundas pārtraukuma mačs tika atsākts jau zem jumta un pirmajā vēsturiskajā izspēlē uzvarēja Safina. Geimā gan uzvarēja Moresmo, un arī pārējos geimus labāka bija servētāja, kas noveda pie Safinas uzvaras (6:3) un trešā seta. Izšķirošo setu labāk iesāka francūziete – divi pārliecinoši uzvarēti savas serves geimi un pa vidu tiem arī geims pie Safinas serves. WTA ranga līdere uzreiz atbildēja ar to pašu un panāca līdzsvaru. Izšķirošs setā varēja būt astotais geims, kurā Moresmo bija divas breikbumbas, taču Safina nospēlēja ļoti aukstasinīgi un pārliecinoši un uzvarēja geimu. Par to viņa tika atalgota arī nākamajā geimā, kad ar otro iespēju uzvarēja Moresmo servi. Krievietei nu atlika „tikai” uzvarēt savu servi, ko viņa arī izdarīja gana pārliecinoši – uzvara ar 4:6, 6:3, 6:4

Safinas pretiniece ceturtdaļfinālā būs turnīrā neizliktā Vācijas tenisiste Sabīne Lisicki, kura divos setos pieveica ar 9. numuru izlikto dānieti Karolīnu Vozņacki. Lai arī Vācijas sportistei nebija ļoti izteikta pārsvara spēlē, tomēr abos setos viņai izdevās būt nedaudz veiksmīgākai. Šogad viņai tā bija jau otrā uzvara pār Vozņacki – abas tikās jau Čarlstonas WTA turnīra finālā, kad vāciete triumfēja ar 6:2, 6:4. 19 gadus vecā Lisicki gan nebūs vienā turnīrā neizliktā tenisiste, kura tikusi ceturtdaļfinālā. To sasniedza arī pieredzējusī itāliete Frančeska Skjavone, kura divos setos pārspēja Vidžiniju Razano. Skjavones ceturtdaļfināla pretiniece būs krieviete Jeļena Dementjeva.

Sieviešu vienspēļu turnīra 4. kārtas rezultāti

(1) Dinara Safina - (17) Amēlija Moresmo 4:6, 6:3, 6:4
(2) Serēna Viljamsa - Daniela Hantuhova 6:3, 6:1
(3) Venusa Viljamsa - (13) Ana Ivanoviča 6:1, 0:1 (Ivanoviča izstājās)
(4) Jeļena Dementjeva - Jeļena Vesņina 6:1, 6:3
(8) Viktorija Azarenka - (10) Nadja Petrova 7:6(5), 2:6, 6:3
Sabīne Lisicki - (9) Karolīna Vozņacki 6:4, 6:4
(11) Agneška Radvanska - Melānija Odina 6:4, 7:5
Frančeska Skjavone - (26) Virdžīnija Razano 6:2, 7:6(1)

Sieviešu vienspēļu turnīra ceturtdaļfinālu pāri

(1) Dinara Safina - Sabīne Lisicki
(2) Serēna Viljamsa - (8) Viktorija Azarenka
(3) Venusa Viljamsa - (11) Agneška Radvanska
(4) Jeļena Dementjeva - Frančeska Skjavone

Izmantotie resursi:
wimbledon.org

  -2 [+] [-]

, 2009-06-29 20:38, pirms 15 gadiem
Foto viņai ir vismaz 55 gadi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-06-29 20:54, pirms 15 gadiem
man patika noskatiities ka darbinieki oparativi uzvilka tentu uz laukuma.
Malace Dinare! stresoja macha gaita, bet speja tresho seto pagriezt sava labuma.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-06-30 01:39, pirms 15 gadiem
Ja, visas cerības tagad uz Dinaročku

     [+] [-]

, 2009-06-30 09:55, pirms 15 gadiem
izskataa sjau nu toch pretiiga...