Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Vimbldonas zēnu vienspēļu tituls Krievijai

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Vimbldonas zēnu vienspēļu tituls Krievijai
Andrejs Kuzņecovs un Džordans Kokss
Foto: AFP

Bez Vimbldonas titula nav palikusi Krievija. Šodien zēnu (junioru) vienspēļu turnīrā par čempionu tika kronēts Andrejs Kuzņecovs, kurš finālā trijos setos uzveica amerikāni Džordanu Koksu – 4:6, 6:2, 6:2.

Neatņemama „Grand Slam” tenisa turnīru sastāvdaļa ir junioru turnīri kā meitenēm, tā zēniem. Meiteņu turnīrs noslēdzās jau vakar ar Taizemes pārstāves Nopavanas Lertčevakarnas uzvaru, bet puiši titula ieguvēju noskaidroja šodien. Līdz finālam bija aizkļuvuši divi turnīrā neizliktie tenisisti, kuriem šī bija debija Vimbldonā – amerikānis Džordans Kokss un krievs Andrejs Kuzņecovs. Junioru rangā šie sportisti ieņem attiecīgi 80. un 35. vietu. Līdz finālam krietni pārliecinošāk bija aizkļuvis Kuzņecovs, zaudējot tikai vienu setu piecās spēlēs, kamēr Kokss trijās spēlēs bija spēlējis trīs setus. Īpaši bija jāizceļ pusfināla cīņa pret tautieti Devinu Britonu, kurā Kokss uzvarēja ar 6:3, 6:7(7), 16:14.

Finālspēles pirmais sets iznāca ļoti līdzīgs – abi tenisisti labi spēlēja pie savas serves un pirmo breikpunktu sagaidījām tikai devītajā geimā. Krievijas sportists gan to neprata izmantot, par ko vēlāk samaksāja. Jau nākamajā geimā Kokss nobreikoja viņu, uzvarot setu ar 6:4. Cīņas turpinājumā iniciatīva gan pārgāja Kuzņecova pusē. Otrajā setā viņš bija labāks ar 6:2 un tieši ar šādu pat rezultātu uzvarēja arī trešo setu, kļūstot par pirmo Krievijas tenisistu, kurš uzvarējis zēnu vienspēļu turnīrā Vimbldonā. Jāpiemin, ka arī Rodžers Federers savulaik ir uzvarējis Vimbldonā junioriem – 1998. gadā viņš triumfēja kā vienspēlēs, tā dubultspēlēs (kopā ar beļģi Oliveru Rohusu).

Pēdējo desmit gadu Vimbldonas junioru čempioni

GadsČempionsValsts
2009.Andrejs KuzņecovsKrievija
2008.Grigors DimitrovsBulgārija
2007.Donalds JangsASV
2006.Tiemo de BakersNīderlande
2005.Žeremī ŠardīFrancija
2004.Gaels MonfissFrancija
2003.Florins MergeaRumānija
2002.Tods ReidsAustrālija
2001.Romans ValentsŠveice
2000.Nikolā MaūtsFrancija

Izmantotie resursi:
wimbledon.org

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja