Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Māsas pret Krieviju – cīņa par finālu

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Māsas pret Krieviju – cīņa par finālu
Dinara Safina
Foto: Professional Sport

Vimbldonas tenisa turnīrs strauji tuvojas finišam. Šodien sieviešu vienspēļu turnīrā jau tiks noteiktas abas finālistes. Bukmeikeru skatījumā finālistes atkal būs māsas Venusa un Serēna Viljamsas, bet to centīsies liegt krievietes Dinara Safina un Jeļena Dementjeva.

Vimbldonas tenisa turnīrs šogad nav pārāk priecējis sensāciju tīkotājus. Lai arī šādi tādi pārsteigumi turnīra gaitā notikuši, tomēr līdz pusfinālam aizkļuvušas visas četras ar pirmajiem numuriem izliktās tenisistes – Dinara Safina, Serēna Viljamsa, Venusa Viljamsa un Jeļena Dementjeva. Pārliecinošas favorītes ir arī abos pusfinālos – reti kurš uzskata, ka krievietēm izdosies apspēlēt kādu no māsām.

(1) Serēna Viljamsa – (4) Jeļena Dementjeva (Centrālais korts 15:00)

Serēna Viljamsa Vimbldonas pusfinālā spēlēs sesto reizi karjerā. Pirmo reizi viņai tas izdevās jau 2000. gadā, bet pēdējo reizi pērn, kad divos setos tika uzvarēta ķīniete Ži Ženga. Tāpat Serēnas kontā ir arī divi Vimbldonas vienspēļu tituli – 2002. un 2003. gadā. Pēc nosacīti neveiksmīgā „French Open”, kad viņai nācās zaudēt jau ceturtdaļfinālā, jaunākajai no māsām jāmēģina par visām varītēm apliecināt savi vārdi, par to, ka viņa ir labākā pasaulē, nevis ranga līdere Dinara Safina. Klātienē šoreiz gan to varēs pārbaudīt tikai tad, ja abas sasniegs finālu. Šajā turnīrā Serēna spēlējusi ļoti pārliecinoši. Visas piecas uzvaras gūtas divu setu mačos, pārspējot gan maz zināmas sportistes, gan arī par neērtām uzskatītās (piemēram, ceturtdaļfinālā Viktorija Azarenka tika uzvarēta ar 6:2, 6:3).

Arī krieviete Jeļena Dementjeva Vimbldonas pusfinālā spēlēs otro gadu pēc kārtas. Pirms gada viņu no cīņas par titulu izslēdza nākamā čempione Venusa Viljamsa – 6:1, 7:6(3). Šogad no Dementjevas netika gaidīti lieli varoņdarbi, tomēr pa visai vieglu izlozes sietu viņa pārliecinoši tikusi pusfinālā. Arī viņai šajā turnīrā vēl nav neviens zaudēts sets, turklāt viena seta ietvaros nav zaudēts vairāk par četriem geimiem.

Abām tenisistēm šī būs desmitā savstarpējā spēle. Pirmajās četrās pārliecinoši bija uzvarējusi Viljamsa, taču pēdējos gados Dementjevai jau sekmīgi izdevies pietuvoties – četras uzvaras deviņās spēlēs. Vienīgajā mačā uz zāliena 2003. gadā Serēna uzvarēja ar 6:2, 6:2, tāpat arī pēdējā tikšanās reizē „Australian Open” pusfinālā – 6:3, 6:4. Bukmeikeru skatījumā arī šoreiz krievietes izredzes uz panākumu nav diez ko augstas.

Expekt.com ekspertu prognoze:
Serēnas Viljamsas uzvara: 1.20
Jeļenas Dementjevas uzvara: 4.25

(3) Venusa Viljamsa – (1) Dinara Safina (Centrālais korts pēc S. Viljamsas un J. Demetntjevas spēles)

Ja vīriešiem mūsdienu Vimbldonas karalis ir Rodžers Federers, tad sievietēm par karalieni droši var saukt Venusu Viljamsu. 29 gadus vecā tenisiste Vimbldonā uzvarējusi piecas reizes, bet vēl divus gadus spēlējusi finālā, abas reizes piekāpjoties savai jaunākajai māsai. Šogad Venusai ir iespēja uzvarēt šo turnīru trešo gadu pēc kārtas un līdz pusfinālam viņa aizkļuvusi ļoti pārliecinoši. Tāpat kā pirmā pusfināla dalībnieces arī viņa turnīrā vēl nav zaudējusi ne seta un ne vairāk kā četrus geimus setā. Ja Venusai izdodas pārliecinoši servēt, bet viņas pretiniecei kaut nedaudz serve neiet, tad cerēt uz panākumu pret amerikānieti ir ļoti grūti.

Krieviete un WTA ranga līdere Dinara Safina pagaidām gan uzskata, ka viņas lielākās problēmas ir galvā – ne jau fiziskās formas dēļ viņa pieļauj tik daudz kļūdas gan spēlē, gan servējot. Tomēr ar visām šīm kļūdām viņa ir aizkļuvusi līdz savam pirmajam Vimbldonas pusfinālam. Pirmās trīs spēles krieviete uzvarēja divos setos, bet pēdējās divas pret Amēliju Moresmo un Sabīni Lisicki tikai trijos, turklāt pēc zaudēta pirmā seta. Savas izredzes pret Venusu Viljamsu Safina vērtē kā 50/50, toties ne gluži tādas ir bukmeikeru domas – viņi amerikānietei atdod pārliecinošas favorītes lomu. Līdz šim abas tenisistes tikušās trīs reizes, pērn uz hard seguma divreiz uzvarēja Viljamsa, bet šogad uz māla Safina revanšējās trijos setos – 6:7(3), 6:3, 6:4.

Expekt.com ekspertu prognoze:
Venusas Viljamsas uzvara: 1.21
Dinaras Safinas uzvara: 4.06

Izmantotie resursi:
wimbledon.org

  +1 [+] [-]

, 2009-07-02 10:03, pirms 15 gadiem
Esmu par safinu

Safina vs Serenu

     [+] [-]

, 2009-07-02 10:16, pirms 15 gadiem
labi koefi pret māsām, katrā ziņā būs interesanti
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-07-02 10:36, pirms 15 gadiem
Yuri rakstīja: Kur palika Kuzņecova?
zaudeeja Lisicki 3ajaa kaartaa..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2009-07-02 11:48, pirms 15 gadiem
Es ar pa Viljamsu finālu

     [+] [-]

, 2009-07-02 12:18, pirms 15 gadiem
Kas gan cits te varētu būt ja W vs W fināls!??
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-07-02 16:28, pirms 15 gadiem
Doomy1990 rakstīja: Finālā būs māsas
Fināls būs jauktais