Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Laiks noteikt pusfinālistus arī vīriem

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Laiks noteikt pusfinālistus arī vīriem
Ivo Karlovičs centīsies "noservēt" arī Rodžeru Federeru
Foto: AFP

Vimbldonas tenisa turnīrā šodien interesantas cīņas gaidāmas vīriešu vienspēļu turnīrā. Pusfinālu centīsies sasniegt par favorītiem uzskatītie Rodžers Federers, Endijs Marejs, Novaks Džokovičs un Endijs Rodiks, taču bez cīņas nedomā padoties arī viņu pretinieki. Spēļu sākums no 15:00.

Vakar Vimbldonā pusfinālistes noteica sieviešu vienspēļu turnīrā, kad pārsteigumi izpalika – labāko četriniekā iekļuva visas četras ranga līderes. Vīriem šāda situācija nevar atkārtoties, jo Rafaels Nadals šogad Vimbldonā nemaz nespēlē. Tomēr arī vīru turnīrā pusfinālā var spēlēt tikai TOP 6 tenisisti, ja vien kādam no viņiem šodien nepaslīdēs kāja.

(2) Rodžers Federers – (22) Ivo Karlovičs (Centrālais korts 15:00)

Mūsdienu Vimbldonas karalis Rodžers Federers pagaidām ļoti pārliecinoši dodas pretī savam sestajam titulam. Pērn zaudējums Rafaelam Nadalam šveicietim bija gana sāpīgs, tāpēc Vimbldonas titula atgūšana bija viens no viņa mērķiem šogad. Tā kā Nadals šogad traumas dēļ nemaz nevar aizstāvēt savu titulu, tad Federeram līdz ar Vimbldonas troni ir iespējams atgūt arī ATP ranga līdera godu. Pirmajās četrās spēlēs nav bijušas nekādas šaubas par šveicieša uzvaru, kaut arī 3. kārtas mačā pret Filipu Kolšraiberu viņš zaudēja setu. Daudzi uzskata, ka Federera pirmais (un varbūt arī vienīgais) nopietnais pārbaudījums būs ceturtdaļfinālā, un tas ir garš...

Garš - vārda tiešajā nozīmē. 2,08 m ir horvāta Ivo Karloviča augums, kas viņam ļauj izpildīt daudz neatvairāmu servju un pārliecinoši nolasīt visas pāri sistās bumbas pie tīkla. Lai arī uz zāliena seguma labai servei ir liela nozīme, tomēr Karlovičam līdz šai sezonai Vimbldonā nebija pārāk sekmējies – pēc 3. un 4. kārtas sasniegšanas 2003. un 2004. gadā bija sekojušas četras neveiksmes pēc kārtas pirmajā kārtā. Šogad Vimbldonā Doktors Ivo ir neapturams – jau 137 eisi, serves ātruma rekords (226 km/h) un ne reizi nav zaudēta sava serve. Divus taibreikus turnīrā Karlovičs gan zaudējis (vienu Tsongam, otru Verdasko), tomēr citos piecos uzvarējis. Interesanti, bet tikai pirmajā mačā pret Lukasu Lačko Karlovičs savam pretiniekam deva breikpunkta iespējas (neviena gan netika izmantota). Ne Stīvam Darsisam, ne Žo Vilfrīdam Tsongam un Fernando Verdasko nebija pat to...

Savstarpējās spēlēs Federers un Karlovičs tikušies jau deviņas reizes, no kurām astoņas uzvarējis šveicietis. Pati pirmā abu spēle bija Vimbldonā 2004. gadā, kad Federers uzvarēja ar 6:3, 7:6(3), 7:6(5), bet vienīgā Karloviča uzvara gūta pērn Sinsinati – 7:6(6), 4:6, 7:6(5). Kopumā abu spēlēs 12 no 22 setiem ir noslēgušies ar taibreiku. Šodien vairāk nekā četri taibreiki nevarēs būt, bet intriģējošākais jautājums ir – vai Federers nobreikos Karloviču?

Expekt.com ekspertu prognoze:
Rodžera Federera uzvara: 1.10
Ivo Karloviča uzvara: 6.25

(4) Novaks Džokovičs – (24) Tomijs Hāss (Pirmais korts 15:00)

Novaka Džokoviča sniegums šajā sezonā tomēr nav tik pārliecinošs kā iepriekš, tāpēc nav pārsteidzoši, ka serbs ir zaudējis tik iesildīto ranga trešo vietu. Tomēr viņš joprojām ir liels meistars, kurš lielajos turnīros spēj aizkļūt tālu, neskatoties uz to, ka ir tālu no optimālās formas. Arī Vimbldonas turnīru Nole iesāka ar zaudētu setu pret Žuljenu Beneto, tomēr nākamās trīs spēles jau aizvadījis krietni labāk, uzvarot trīs setos. izcīnot uzvaru šodien, viņš var atkārtot savu labāko panākumu Vimbldonā – 2007. gadā serbs spēlēja pusfinālā.

Uzdevums gan nav pavisam viegls divu aspektu dēļ. Pirmkārt, Londonā ir diezgan karsts laiks un šādi apstākļi nav tie labvēlīgākie serbam, bet otrkārt (un galvenokārt), pretinieks būs ļoti sīksts – Tomijs Hāss. Vācietis šosezon ir atguvis otro elpu pēc savainojuma sadziedēšanas un nu krāj vienu uzvaru pēc otras – uz zāliena seguma šogad viņš vēl nav zaudējis. Viss iesākās ar titulu Hallē, kur finālā tieši tika pārspēts Džokovičs (6:3, 6:7(4), 6:1), bet turpinās arī Vimbldonā – četras uzvaras, no kurām skaistākā piecos setos pār Marinu Čiliču. Līdz ceturtdaļfinālam Vimbldonā Hāss ir aizkļuvis pirmo reizi karjerā, un katra nākamā uzvara jau būs tikai jauns labākais sasniegums.

Bez nesen aizvadītās savstarpējās spēles Hallē abi tenisisti spēkojušies vēl divas reizes, kurās labāks bijis Džokovičs. Iespējams, tāpēc bukmeikeri favorīta lomu tomēr atvēl serbam.

Expekt.com ekspertu prognoze:
Novaka Džokoviča uzvara: 1.40
Tomija Hāsa uzvara: 2.85

(6) Endijs Rodiks – Leitons Hjūits (Pirmais korts pēc Džokoviča un Hāsa spēles)

Amerikāņa Endija Rodika fani īsi pirms Vimbldonas turnīra ieguva krietnu strasa devu, jo amerikānis Londonas turnīrā savainoja potīti un nepabeidza pusfināla spēli pret Džeimsu Bleiku. Tomēr Vimbldonā viss ir kārtībā un Rodiks ir sasniedzis ceturtdaļfinālu. Ceļš līdz tam varbūt nebija tik vienkāršs kā citreiz ierasts no amerikāņa, jo tika zaudēti seti gan pret Žeremī Šardī, gan Igoru Kuņicinu un Jurgenu Melceru, tomēr 4. kārtā pārliecinoši tika apspēlēts čehs Tomass Berdihs. Rodika labākais sasniegums Vimbldonā ir iekļūšana finālā (2004. un 2005. gadā), kad abas reizes zaudēts tika Federeram.

Viņa pretinieks šodien būs kādreizējais ATP ranga līderis un šī turnīra 2002. gada čempions Leitons Hjūits. Līdzīgi kā Hāss arī austrālietis šogad ir ieguvis otro elpu pēc savainojuma sadziedēšanas un arvien biežāk kortos dzirdams viņa „Come on” izsauciens. Šogad Vimbdonu Hjūits uzsāka ar trīs pārliecinošām uzvarām (arī pār ar piekto numuru izlikto Huanu Martinu Del Potro), bet iepriekšējā kārtā atspēlējās no divu setu deficīta pret čehu Radeku Stepaneku.

Rodikam un Hjūitam šī būs jau 12. savstarpējā spēle karjerā. Pagaidām vadībā ar 6-5 ir austrālietis, tomēr uz zāliena abas spēles uzvarējis Rodiks – arī šogad Londonā, kad bija pārāks divos taibreikos. Arī bukmeikeri Rodikam atvēl favorīta statusu šajā spēlē, gan uzskatot, ka trijos setos diezin vai viss noslēgsies.

Expekt.com ekspertu prognoze:
Endija Rodika uzvara: 1.40
Leitona Hjūita uzvara: 2.85

(3) Endijs Marejs – Huans Karloss Ferrero (Centrālais korts pēc Federera un Karloviča spēles)

Mājinieku cerības turpinās. Tā varētu raksturot emocijas, kas britos mājo kopš pirmdienas vakara trillera, kad viņu favorīts Endijs Marejs piecos setos izmocīja uzvaru pār šveicieti Stanislasu Vavrinku. Lai arī mājinieku prese pēc šī mača nebeidza slavēt Vavrinku, tomēr jāatzīst, ka arī Marejs ne tuvu nenospēlēja augstākā līmeņa spēli, tādējādi gan viņam, gan britiem vajadzētu nedaudz nolaisties no pašu uzbūvētajām sapņu pilīm.

Skota pretinieks ceturtdaļfinālā šodien būs wild card saņēmušais spānis Huans Karloss Ferrero, kurš savulaik bija ATP ranga līderis. Līdz ceturtdaļfinālam par moskītu sauktais spānis bija ticis arī 2007. gadā, bet šajā gadā Ferrero tiešām spēlējis gana pārliecinoši. No turpmākās cīņas viņš izslēdzis ne vien čīlieti Fernando Gonzalesu, bet arī francūžus Žilu Simonu un Fabrisu Santoro. Arī Londonā Ferrero spēlēja labi, līdz pusfinālā tikās ar Mareju un zaudēja ļoti pārliecinoši – 2:6, 4:6. Abiem tenisistiem tā bijusi vienīgā savstarpējā spēle, tāpēc arī šodien tiek gaidīta pārliecinoša skota uzvara. To pašu gan gaidīja arī pret Vavrinku...

Expekt.com ekspertu prognoze:
Endija Mareja uzvara: 1.11
Huana Karlosa Ferrero uzvara: 5.84

Izmantotie resursi:
wimbledon.org

1 2 3 4 126 komentāri

  +3 [+] [-]

, 2009-07-01 10:06, pirms 15 gadiem
Federers pret Karloviču vajadzētu būt baigi labam mačam - jābūt vismaz trim taibreikiem

     [+] [-]

, 2009-07-01 10:09, pirms 15 gadiem
Tante rakstīja: Federers pret Karloviču vajadzētu būt baigi labam mačam - jābūt vismaz trim taibreikiem
kka rodžers viņu nokodīs

  +3 [+] [-]

, 2009-07-01 11:05, pirms 15 gadiem
Pēteris Lāpselis rakstīja: kka rodžers viņu nokodīs
es ceru

     [+] [-]

, 2009-07-01 11:10, pirms 15 gadiem
Es noteikti par Hāssu!Bet domāju šodien varam gaidit milzigu sprādzinu no Fedjas viņš pāries pāri pamatīgi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-07-01 12:19, pirms 15 gadiem
Jā, no rīta Londonā jau liels karstums.Kā Kiprā.Kas vēl būs pusdienslaikā!?Varēja jau tās spēles ielikt drusku vēlāk,lai nav pašā saulē - organizatori galīgi nedomā par spēlētāju veselību un spēles kvalitāti.Varbūt atjēgsies un pabīdīs spēļu sākumu uz vēlāku laiku, jo tāds karstums nav izturams.Pagaidām tiek domāts tikai par Mureju - visas spēles pēcpusdienā vai vakarā.Iznāk tāds privāts turnīrs...

     [+] [-]

, 2009-07-01 14:10, pirms 15 gadiem
jaaliek uz fererro, juutu ka panjems skotu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2009-07-01 14:36, pirms 15 gadiem
vai buus interesanta speele,tas atkariigs no karlovica serves.. ja vinjam buus laba diena,vismaz 4 seti,bet,lai vai kaa par uzveretaaju nešaubos..
marejam nav jabuut problemaam pret ferero,uzskatu 3seti!
pareejie 2 machi noteikti interesanti, domaaju hjuiits - rodiks 5seti un dzoko spelee to izleegt nevar,kautgan domaaju,ka haas neizturees 5setus, iipashi,ka sodien anglijaa vnk karstums nenormaals..
no otras puses visi zin,kas daraas ar novaku karstumaa,takaa pat nezinu uz ko likt.. buus interesanta diena noteikti,gaidu paarsteigumu kaadu

     [+] [-]

, 2009-07-01 15:11, pirms 15 gadiem
kaut tik Karlovičs vineetu

  +1 [+] [-]

, 2009-07-01 15:21, pirms 15 gadiem
nu ko Rodžers izdarīja to ko nespēja citi, nobreikoja Doktoru Ivo
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2009-07-01 15:33, pirms 15 gadiem
es domaaju ka Doktoram Ivo sauliite biku traucee
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-07-01 15:39, pirms 15 gadiem
Kaut kur var redzēt video?????

     [+] [-]

, 2009-07-01 15:41, pirms 15 gadiem
Betfair nobloķējis bezmaksas live skatīšanos, atdhe.net slikta kvalitāte

  -1 [+] [-]

, 2009-07-01 15:41, pirms 15 gadiem
Var jau fedjam cuukas krist tik biezhi

     [+] [-]

, 2009-07-01 15:42, pirms 15 gadiem
ddiinnggoo rakstīja: Kaut kur var redzēt video?????
atdhe.net arī skaties!

     [+] [-]

, 2009-07-01 15:50, pirms 15 gadiem
pingpong rakstīja: atdhe.net arī skaties!
Paldies
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-07-01 15:55, pirms 15 gadiem
Ivo jau raketi 'dauza

     [+] [-]

, 2009-07-01 15:57, pirms 15 gadiem
Ivo shii laikam ir sliktaakaa speele ko es redzu shajaa turniiraa.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-07-01 15:58, pirms 15 gadiem
caur justin.tv var redzeet speeles
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-07-01 16:08, pirms 15 gadiem
silis rakstīja: caur justin.tv var redzeet speeles
Paldies! Tagad pirmo reizi atvērās tv, parasti tālāk par mājas lapu netieku, bet teikšu, ka kvalitāte tāpat neko labāka par atdhe.net nav, vislabāk varēja skatīties betfair.com

  +1 [+] [-]

, 2009-07-01 16:10, pirms 15 gadiem
Yuri rakstīja: Daudz kļūdu? (Diemžē lredzu tikai rezultātus)
Ivo palaujas tikai uz savām neatvairāmajām servēm, citādi jau Rožē ne visai ļauj izvērsties
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-07-01 16:13, pirms 15 gadiem
pingpong rakstīja: Paldies! Tagad pirmo reizi atvērās tv, parasti tālāk par mājas lapu netieku, bet teikšu, ka kvalitāte tāpat neko labāka par atdhe.net nav, vislabāk varēja skatīties betfair.com
Tur ir jaasameklee kur komentaaros raksta kas speelee un tur rakstiiti ir linki,kvaletaate ideaala nemeloju.Ja nemaldos sameklee kur rakstiits ar ziliem burtiem ir Wimbledona,tur vajadzeetu buut.
justin.tv: Justin.tv - Wimbledon

     [+] [-]

, 2009-07-01 16:14, pirms 15 gadiem
njaa, kurš gan to bija domājis -> Federeram 2 breikbumbas, 2 breiki, bet Karlovičam tikai 10 eisi Rodžers vada 6:3 ; 7:5, arī Hāss pirmo pret Džoko paņēma -> 7:5

  +1 [+] [-]

, 2009-07-01 16:17, pirms 15 gadiem
Ivo tieshaam shvaks es veel cereeju kaut ko,bet nu nekaa

     [+] [-]

, 2009-07-01 16:19, pirms 15 gadiem
silis rakstīja: Tur ir jaasameklee kur komentaaros raksta kas speelee un tur rakstiiti ir linki,kvaletaate ideaala nemeloju.Ja nemaldos sameklee kur rakstiits ar ziliem burtiem ir Wimbledona,tur vajadzeetu buut.
http://www.justin.tv/fromtvhockey
Paldies, izmantošu nākotnē noteikti, pašlaik arī es esmu darbā, skatos "ar vienu aci", nav laika daudz rakties
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-07-01 16:26, pirms 15 gadiem
punkti pie Federera serves galvenokārt norit pēc šāda scenārija: laba Federera serve, uz kuru Ivo salīdzinoši vāji atbild, tad Rodžers atmet garu bumbu, Ivo atsit laukuma vidū un Federers pabeidz izspēli
protams, ja pašam Karlovičam aiziet serve, tad Rodžeram variantu arī nav, bet ja k-kas nojūk tad Federers diezgan pārliecinoši paņem
1 2 3 4 126 komentāri