Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Dekmeijere un Vozņaka nepārvar pirmo kārtu

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Dekmeijere un Vozņaka nepārvar pirmo kārtu
Līga Dekmeijere

"Australian Open" sieviešu dubultspēļu turnīra pirmo kārtu šorīt nespēja pārvarēt latvietes Līgas Dekmeijeres un kanādietes Aleksandras Vozņakas duets. Trijos setos ar 6:3, 2:6, 1:6 viņas piekāpās ar 7. numuru izliktajām Flavijai Pennetai (Itālija) un Marijai Kiriļenko (Krievija).

Ja pirmajās divās "Australian Open" dienās tiks spēlētas tikai vienspēles, tad šodien aizsākās arī vīriešu un sieviešu dubultspēļu turnīri. Krietni lielāka interese Latvijai noteikti ir par sieviešu vienspēļu turnīru, jo tajā startē Līga Dekmeijere, kurai WTA dubultspēļu rangā 75. vieta.

"Australian Open" Līga startē trešo reizi karjerā – 2005. gadā kopā ar japānieti Mijagi tika pārvarēta pirmā kārta, bet gadu vēlāk, spēlējot kopā ar argentīnieti Diazu Olivu, zaudēts jau pirmajā kārtā. Pēc divu gadu pārtraukuma Dekmeijere turnīrā ir atgriezusies, par pārinieci izvēloties kanādieti Aleksandru Vozņaku, kura WTA vienspēļu rangā ieņem 33. vietu, bet dubultspēlēs ir krietni zemāk – tikai 953. Abām sportistēm šis ir pirmais kopīgais turnīrs.

Izloze Dekmeijeres un Vozņakas duetam gan nebija tā sekmīgākā – jau pirmajā kārtā jāspēlē pret turnīrā ar 7. numuru izliktajām tenisistēm – itālieti Flaviju Pennetu un krievieti Mariu Kiriļenko. Viņas abas WTA dubultspēļu rangā ieņem krietni augstākas pozīcijas (attiecīgi 26. un 22. vieta), turklāt ļoti bieži spēlē kopā, kas bukmeikeriem par pārliecinošām mača favorītēm ļāva uzskatīt tieši itālieti un krievieti.

Spēle gan iesākās pēc pilnīgi pretēja scenārija. Nospēlētas bija tikai aptuveni desmit minūtes, kad Dekmeijere un Vozņaka jau bija priekšā ar 3:0, bet pēc brīža arī 4:1, turklāt geimi tika uzvarēti ļoti pārliecinoši. Pēc mirkļa gan iespēlējās arī pretinieces, uzvarot divus geimus pēc kārtas, un varēja šķist, ka iniciatīva tiks zaudēta, tomēr ar to pašu atbildēja arī Līga un Aleksandra, noslēdzot pirmo setu savā labā ar 6:3. Seta izskaņa gan parādīja, ka pretinieces ir iespēlējušās, un uzvarēt vēl vienu setu būs ļoti grūti. Jau pavisam drīz tas apliecinājās arī praksē – otrā seta sākumā Penneta un Kiriļenko panāca 4:1 savā labā, bet pēc brīža jau pabeidz arī setu – 6:2, un līdzsvars pa setiem.

Trešā seta pašā sākumā Dekmeijerei un Vozņakai bija divas breikbumbas - atlika izmantot kaut vienu, lai pozitīvi iesāktu izšķirošo setu, tomēr neizdevās ne tas, ne savas serves nosargāšana, un pēc brīža rezultāts arī trešajā setā bija kļuvis bēdīgs – 0:3. Viss ko Līga un Aleksandra iespēja trešajā setā bija vien goda geima uzvarēšana, un spēle pēc pusotras stundas cīniņa noslēdzās ar favorītpāra uzvaru – 3:6, 6:2, 6:1.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-01-21 08:30, pirms 15 gadiem
kadelj tik nozimiga turniiraa par parinieci jaaizvelas ranga 953. speletaaja? Butu labi, ja kadreiz nointervetu Dekmeijeri vai kaut vai kadu citu dubultspelju specialistu- pec kadiem principiem notiek shi parinieka izvele. Ja Ligai dubultspeles iet, tad vajadzetu arvien biezhak spelet paari ari vienu un to pashu.... bet nee- katru reizi cita.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-01-21 09:20, pirms 15 gadiem
Zheel, bet pret sho ljoti speeciigo paari, jau 1 uzvareets sets ir veerteejams ljoti augstu. Vislielaakaa shkrobe ir par to, ka nekaadi neizdodas atrast pastaaviigu paarinieci.

Kas Jauns? rakstīja: nu neko, cerams, ka drīz sagaidīsim izlikto sportistu vidū Līgu
Cereet var, bet iespeejams tas nav. Pirmkaart, vinjas speeju robezha vareetu buut apmeeram 50. vieta. Un arii tas tikai tad, ja tiktu maksimaali no nedeeljas uz nedeelju starteets katraa iespeejamaa turniiraa. Otrkaart, lai iekljuutu starp izliktajiem buutu jaatrod paariniece, kas atrodas daudz augstaak reitingaa. Piemeeram, tagad AO ar peedeejo numuru izliktaas Hsieh/Peng dubultspeelju reitingaa ir attieciigi 39. un 21., kas summaa dod 60.

P.S. Sorry par rakstiibu, neesmu veel ieinstalleejis Tildes Biroju jaunaajaa kompii.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-01-21 09:55, pirms 15 gadiem
Kas Jauns? rakstīja: Kam par godu tāda vajadzīga?
Nezinu.. Latvieshu burtiem varbuut
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja