Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Stepaneks gadu iesāk ar titulu Brisbenā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Stepaneks gadu iesāk ar titulu Brisbenā
Radeks Stepaneks
Foto: AP

Ar čehu tenisista Radeka Stepaneka uzvaru šorīt noslēdzies Brisbenas ATP tenisa turnīrs, kurā startēja arī latvietis Ernests Gulbis. Finālā Stepaneks trijos setos pieveica spāni Fernando Verdasko – 3:6, 6:3, 6:4.

Lai gan Brisbenas turnīrā bija pietiekami daudz pārsteigumu, tomēr finālā bija iekļuvuši divi izliktie sportisti – ar 3. numuru izsētais Fernando Verdasko un ar 8. numuru izsētais Radeks Stepaneks. Nedaudz pārliecinošāku sniegumu turnīra gaitā bija rādījis spānis, kamēr Stepaneks bija spējis atspēlēties no nelabvēlīgām situācijā vairākos mačos. Viņu savstarpējā bilance līdz šim bija 2-0 Stepaneka labā, taču abi mači bija bijuši ļoti sīvi, un to pašu līdzjutēji gaidīja arī šoreiz.

Un nevīlās. Mačā tika izspēlēti visi trīs seti, un šoreiz pa Stepanekam ierasto scenāriju. Pirmo setu viņš zaudēja (jau trešo spēli pēc kārtas), bet nākamajos divos uzvarēja, izcīnot karjeras trešo ATP titulu – 3:6, 6:3, 6:4.

"Jauno gadu uzsākt ar savu karjeras trešo ATP titulu, tās ir neaprakstāmi labas izjūtas, nemaz nezinu ko sacīt", apbalvošanas ceremonijā vārdus meklēja 30 gadus vecais čehs. "Esmu apmierināts ar savu sniegumu visas nedēļās garumā, kā cīnījos par katru bumbiņu katrā izspēlē. Un te ir pateicība par manu spēli. Brauciens uz Šanhajas "Masters Cup"nedaudz izjauca manu atpūtas plānu, bet, kā redzams, esmu labi sagatavojies, liels paldies maniem treneriem", piebilda Stepaneks. Par uzvaru turnīrā Stepaneks nopelnīja 250 reitinga punktu un 77 200 ASV dolāru prēmiju, bet Verdasko kontā 150 punkti un 40 500 ASV dolāru prēmija.

Tikmēr Verdasko uzskatāms par svētdienas lielāko neveiksminieku, jo pēc zaudējuma vienspēļu finālā viņš devās aizvadīt arī dubultspēļu finālu. Un arī tajā iznākums bija līdzīgs – pārī ar Vācijas sportistu Mišu Zverevu viņš piekāpās francūžiem Žo-Vilfrīdam Tsongam un Markam Žikelam.

"Brisbane International" finālu rezultāti

R. Stepanek (8) - F. Verdasco (3) 3:6, 6:3, 6:4
M. Gicquel / J.W. Tsonga - F. Verdasco / M. Zverev 6:4, 6:3

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-01-11 11:33, pirms 15 gadiem
Jā, tādu Brisbenas turnīra iznākumu noteikti neviens nebija gaidījis

  +2 [+] [-]

, 2009-01-11 11:41, pirms 15 gadiem
Yesss!!! Malacis, Radeks

     [+] [-]

, 2009-01-12 09:45, pirms 15 gadiem
Super spēle!!! Tādas izspēles. Abi gandrīz bez nepiespiestām kļūdām spēlēja. Prieks par Stepaneku.