Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

"Eurosport" eksperti: "Federers stratēģiski kļūdījās"

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

"Eurosport" eksperti: "Federers stratēģiski kļūdījās"
Rodžers Federers
Foto: AP

Sporta kanāla "Eurosport" eksperti un bijušie tenisisti Mihaels Štihs un Gregs Rusedskis pēc Rafaela Nadala uzvaras pār Rodžeru Federeru uzsvēruši, ka Federers pieļāvis kļūdas taktikā, kas arī noveda pie zaudējuma finālā.

Jāpiezīmē, ka abi eksperti pirms spēles par pārliecinošu favorītu uzskatīja Federeru, tomēr, kā zināms, kļūdījās. Kādreizējais ATP ranga otrais numurs, vācietis Mihaels Štihs uzsvēra, ka Federeram jāmaina savs spēles zīmējums, ja vien viņš grib uzvarēt Nadalu: "Rodžers vienmēr spēlē tādā stilā, kā Rafaelam ir parocīgi. Viņa serve šodien nebija tik laba un viņš netika pie daudz vieglajiem punktiem. Atļaušos izteikties, ka Rodžera taktika ir bijusi aplama jau pēdējos desmit savstarpējos mačus. Ja viņš to nav darījis, tad atliek paņemt videoierakstus un izpētīt visas nianses. Kāpēc viņš visu laiku turpina spēlēt stilā, kas Rafam ir tik piemērots?" "Šodien viss bija atkarīgs no lielākas gribas, fiziskā un psiholoģiskā spēka. Nadalam tā šodien bija vairāk, un viņš uzvarēja pelnīti", piebilda Štihs, kura labākais sasniegums "Australian Open" turnīrā bija pusfināls 1993. gadā.

Tikmēr brits Gregs Rusedskis uzsvēra, ka Federeram jau krietni ātrāk vajadzēja spēli dažādot ar "serve&volley", kas būtu devis vēlamo efektu. "Tas ir neticami. Sākumā man šķita, ka Federers visu kontrolē, bet beigās iznāca tā, ka viņam nevienā brīdī arī neizdevās izvēlēties pareizo pieeju spēlei. Nadals stāvēja tik tālu uzņemot servi, kāpēc gan Rodžers nemainīja taktiku. Viņam bija jābūt agresīvam, vairāk jāvariē spēles laikā, un tad uzvara nebūtu izpalikusi", komentēja Rusedskis. Jāpiebilst, ka Rusedskis "Australian Open" laikā ar precīzām prognozēm neizcēlās – vispirms viņš prognozēja, ka Nadalu uzvarēs Endijs Marejs, kurš vēlāk triumfēšot turnīrā, bet pēc skota zaudējuma prognozēja pārliecinošu Federera uzvaru.

Izmantotie resursi:
eurosport.com

 +14 [+] [-]

, 2009-02-01 17:56, pirms 15 gadiem
eksperti...

  +4 [+] [-]

, 2009-02-01 17:58, pirms 15 gadiem
Žēl Federera...Arī es biju pārliecināts par viņa uzvaru pat sākoties 5. setam!

     [+] [-]

, 2009-02-01 18:04, pirms 15 gadiem
Oojaa, Mihaels Shtihs kursh savaa laikaa ne ar ko uz gala liinijas tenisa laukumaa neizveelaas. Taapat arii Rusedskis, abi visstieshaakajaa meeraa paljaavas uz savaam serveem.

Taktikji ble.... vinji ne tuvu nespeelaaj tik labi uz gala liinijas kaa to shodien dariija Federers.

Respekt Nadalam, bet vieniigaa Federera probleema shodien bija - psihologiskais Nadala paarsvars. Federeram zaudejuma probleema jaameklee galvaa, nevis speelee.

Shodien abi speleeja lieliski! Viena no peedeejaa laika labaakajaam Federera speelem tieshi pret Nadalu vai Mureju.

     [+] [-]

, 2009-02-01 18:07, pirms 15 gadiem
Ko nozīmē- mainīt taktiku?! Marazms.. Tikpat labi- Latvijas izlasei vajag mainīt taktiku un nespēlēt tik bezzobaini, lai pret Zviedriju hokejā kas izdotos! Kāpēc Latvija spēlē tādu spēli, kas ir izdevīga Zviedrijai?

Morāle- a) katrs spēlē tā, kā ļauj pretinieks
b) vecam sunim jaunus trikus neiemācīsi

  +5 [+] [-]

, 2009-02-01 18:09, pirms 15 gadiem
pasaule pilna ar ekspertiem, kas vienmēr zina kā jebkurā situācijā jebko būtu darīt pareizāk...

  +1 [+] [-]

, 2009-02-01 18:22, pirms 15 gadiem
Vieniigaa un galvenaa shiis speeles probleema bija katastrofaali slikta pirmaa serve un taalaak jau viss bija pakaartots shim faktoram....

     [+] [-]

, 2009-02-01 18:32, pirms 15 gadiem
eksperti ir cilveki kas pat pusi nav sasniegusi no Federera vai Nadala iespeta..atlaujas vel kritizet!ja butu tik lieli eksperti pasi bijusi ari butu panjemusi videoieraksus un apskatijusies kaa speleja!

     [+] [-]

, 2009-02-01 18:51, pirms 15 gadiem
teniss ir šahs,fedex beigās pazuda uguntiņa
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-02-01 19:16, pirms 15 gadiem
tie eksperti jau vienkaarshi nereaali! Uz Viilandera prognoozeem var naudu pelniit, liekot preteeji!

     [+] [-]

, 2009-02-01 19:52, pirms 15 gadiem
Nu par Rusedski piekrītu, pilnīgs lohs. Pret Nadalu pie tīkla nav ko darīt. Bet Vīlanders gan ir normāls, vismaz skaidri izsakās un diezgan loģiski. Ne vienmēr precīzi, bet viņam ir argumenti.

  +2 [+] [-]

, 2009-02-01 19:54, pirms 15 gadiem
Hipotenūza rakstīja: Ko nozīmē- mainīt taktiku?! Marazms.. Tikpat labi- Latvijas izlasei vajag mainīt taktiku un nespēlēt tik bezzobaini, lai pret Zviedriju hokejā kas izdotos! Kāpēc Latvija spēlē tādu spēli, kas ir izdevīga Zviedrijai?

Morāle- a) katrs spēlē tā, kā ļauj pretinieks
b) vecam sunim jaunus trikus neiemācīsi
HOKEJS NAV TENNIS

     [+] [-]

, 2009-02-01 21:39, pirms 15 gadiem
AR UGUNTINJU VINJAM VISS IR KAARTIIBAA UZVAREET SHODIEN RF GRIBEEJA VAIRAAK NEKAA RAFA, DOMAAJU TIESHI TAS VINJAM PATRAUCEEJA! BEIDZIET TAK D..... KO NESAPROTAT, FEDERERS ATDEVA VISU KAS VINJAM BIJA!

  +1 [+] [-]

, 2009-02-02 03:43, pirms 15 gadiem
Serve & Volley Federers pret Nadalu var atļauties tikai Vimbldonā. Uz citiem segumiem pret Nadalu tas neko labu tāpat nedos. Galvenā problēma Federeram pret Nadalu ir tas ka Nadals vienmēr vairāk "piesedz" savu bekhendu un Federeram ir jālauza galvu vai sist uz "piesegto" bekhendu vai sist uz it kā brivāko kreiso laukuma pusi Nadalam taču tad riskējot ar to ka ja Nadals aizskries lidz bumbiņai tad Federeram pašam būs ziepes jo Nadals ar forhendu var izdarit jebko un tāpēc Federers spēlē tik kļūdaini pret Nadalu jo vajag sist pa liniju gan pa labi gan pa kreisi, lai Nadals nepaspētu lidz bumbiņai. Un tā tās kļūdas rodas Federeram. Starp citu ari Berdihs es ievēroju spēlēja pret Federeru lidzigi Nadalam, laikam būs šo to iemācijies. Piem. ar bekhendu sita nevis pa diognāli kā to dara visi, bet pārsteidza Federeru iegriežot bumbiņu sitot pa liniju kā to spēj Nadals. Tā kā lai kāds vinnētu Federeru viņam ir uzmanigi jāizpēta kā spēlē Nadals pret Federeru.