Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

"French Open": Gulbim jāapliecina favorīta statuss

Rolands Norietis
Rolands Norietis

"French Open": Gulbim jāapliecina favorīta statuss
Ernests Gulbis Parīzē jau ir spīdējis. Varbūt šogad tas izdosies atkal?
Foto: Reuters/Scanpix

Ernestam Gulbim šī gada Francijas atklātais čempionāts būs īpašs. Viņš ne tikai pirmo reizi "Grand Slam" turnīrā ir izlikto spēlētāju pulkā, bet pirmo reizi tiek minēts kā viens no pretendentiem uz čempiona titulu. Kas no tā iznāks, to redzēsim. Turpmākajās dienās centīšos dalīties ar iespaidiem no Francijas atklātā čempionāta.

Gulbis pēdējā mēneša laikā tenisa pasaulē parūpējies par nelielu apvērsumu. Viņš pat nav uzvarējis nevienā turnīrā, taču panākums pār Rodžeru Federeru Romā, aizkļūšana līdz tā turnīra pusfinālam un ceturtdaļfinālam Madridē (tikai spraigā triju setu cīņā tika zaudēts attiecīgi Rafaelam Nadalam un tam pašam Federeram), ievērojami cēlušas viņa akcijas. Vēl februārī neviens neticētu, ka pirms Francijas atklātā čempionāta daži bukmeikeru kantori Gulbi minēs kā ceturto reālāko favorītu uz čempiona titulu (aiz Nadala, Federera un Novaka Džokoviča), citi – kā piekto, sesto.

Pēdējos turnīros Ernests apliecinājis, ka šogad ir pavisam cits spēlētājs. Ka nav vairs tas Gulbis, kas sev veiksmīgā dienā varēja uzvarēt jebkuru vai vismaz sagādāt pretiniekam pamatīgas galvassāpes, bet dienu vēlāk, ja rakete vairs neklausīja, jebkuram zaudēt. Pēc pēdējos turnīros redzētā šķiet, ka Gulbis ir nobriedis šajā līmenī gāzt kalnus.

Neviens neprasa, lai Ernests pēc divām nedēļām sev virs galvas celtu Musketieru kausu (to pasniedz vīriešu vienspēļu uzvarētājam), taču atkārtot pirms diviem gadiem šeit sasniegto ceturtdaļfinālu – tas būtu atzīstams sasniegums. Ceļš Gulbim gan nesolās būt viegls. Teikt, ka Gulbim būtu paveicies vismaz ar pirmās kārtas pretinieku Žuljēnu Beneto, nevar. Kāda tur veiksme, ja viņam kā izsētajam spēlētājam patrāpījies rangā visaugstāk stāvošais tenisists, kurš palicis ārpus priviliģēto pulka (ar 32. numuru Parīzē izlikts ranga 38. vietā esošais spānis Giljermo Garsija Lopess, bet Beneto ir vienu vietu aiz viņa)?

Ar teicamām sekmēm Beneto pēdējā laikā lepoties nevar (māla sezonā viņam četri zaudējumi sešās spēlēs). Taču Gulbim nebūs viegli sākt turnīru pret mājinieku, turklāt vēl otrajā lielākajā stadionā, kur Beneto fanu pulks būs mērāms tūkstošos. Savulaik Ernests izteicās, ka pirmo maču viņš labprāt aizvada kādā no mazākajiem laukumiem, un tad palēnām pāriet uz lielākām arēnām. Šoreiz viņam iešūpoties neļaus, taču jādomā, ka pēdējos turnīros Gulbis būs gana norūdījies, spēlējot centrālajos laukumos.

Par Gulbi šobrīd ir milzīga interese. To apliecina gan vairākas Ernesta intervijas pasaules medijiem, gan tas, ka dienu pirms "French Open" sākuma, kad preses centrā bija savākusies labi ja ceturtā daļa visu žurnālistu, vairāki no viņiem nāca klāt, cerot uzzināt ko jaunu par Gulbi un Latvijas sportu kopumā. Pat Rodžeram Federeram preses konferences laikā tika jautāts, vai Gulbi viņš uzskata par savu šķērsli (acīmredzot tādēļ, ka iespējama viņu tikšanās ceturtdaļfinālā). Ernests savu latiņu pacēlis neredzēti augstu, tagad to jāmēģina noturēt!

  +5 [+] [-]

, 2010-05-23 10:24, pirms 14 gadiem
kā nesen precīzi rakstīja Armands - pārbaudījumu ar naudu Gulbis izturējis, tagad jāiztur pārbaudījums ar slavu...

     [+] [-]

, 2010-05-23 11:32, pirms 14 gadiem
un ar sievieteem veel,tagad taas chupaam naaks..