Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2492, Did:0, useCase: 3

Kanādai laimīga izglābšanās un ceturtais zelts pēc kārtas

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Kanādai laimīga izglābšanās un ceturtais zelts pēc kārtas
Marija-Filipa Polina (#29) kļuva par finālmača varoni
Foto: AP/Scanpix

Ar divu hokeja lielvalstu, Kanādas un ASV, dueli noslēdzies Soču olimpisko spēļu sieviešu hokeja turnīrs. Finālspēles pēdējā minūtē Kanādai izdevās izglābties no zaudējuma un pagarinājumā uzvarēt ar 3:2, triumfējot ceturtajās olimpiskajās spēlēs pēc kārtas. Par šī mača varoni kļuva Marija-Filipa Polina, kura izlīdzināja rezultātu un guva uzvaras vārtus.

Abas finālistes dominē pasaules hokejā jau gadiem, pēdējo savstarpējo spēli aizvadot grupu turnīra noslēgumā, kad ar rezultātu 3:2 uzvaru guva Kanādas valstsvienība. Amerikānietēm bija liels stimuls uzveikt Kanādas izlasi, kas triumfējusi pēdējās trīs olimpiskajās spēlēs. Jāpiezīmē, ka pēdējos pasaules čempionātos triumfēt izdevies tieši ASV valstsvienībai.

Jau finālspēles sākumā komandas diktēja augstu tempu, pārliecinošāk izskatoties ASV izlasei. Jau trešajā minūtē ASV tika pie skaitliskā vairākuma, vairākkārt apdraudot Šenonas Szabadosas sargātos vārtus. Kanādietēm uz brīdi izdevās izveidot pāris uzbrukumus, kam sekoja vēl viens noraidījums. Amerikānietes cīnījās azartiski, izdarīja daudzus metienus, bet palika tukšā. Pirmajā periodā tuvāk vārtu guvumam tomēr bija ASV, neskatoties uz pāris ļoti labiem Kanādas uzbrukumiem.

Līdz pirmo vārtu guvumam bija vēl krietni jāpagaida. Otrajā periodā cīņa bija ne vien izlīdzinājusies, bet Kanāda pat bija ieguvusi nelielu iniciatīvu. Perioda vidū kanādietes varēja arī spēlēt vairākumā, kas ļāva šo iniciatīvu nostiprināt. Rezultāts tika atklāts teju astoņas minūtes līdz perioda beigām, kad kļūdu uz zilās līnijas pieļāva kanādietes. ASV hokejistes ātri atgriezās zonā, vārtus gūstot Meganai Duganai. Lieliska iespēja atspēlēties kanādietēm radās pāris minūtes vēlāk. Kanāda tika pie lielā skaitliskā vairākuma, bet ASV hokejistes spēlēja ļoti labi aizsardzībā un to izturēja. Līdz ar to pirms trešā perioda rezultāts bija 1:0 ASV labā.

Trešo periodu skaitliskajā vairākumā sāka ASV, ar to sākot jaunu ofensīvu. Veiksmīgu izspēli amerikānietes varēja uzsākt vien pēdējā pus minūtē, ar ko bija pietiekami. Ripu vārtu priekšā saņēma Aleksa Karpentere, dubultojot ASV pārsvaru. Kanādas hokejistes uzreiz par katru cenu nemetās atspēlēties, cenšoties saglabāt spēles disciplīnu. Tikmēr pretinieces sāka spēlēt uz rezultāta noturēšanu, vairāk domājot tieši par aizsardzību.

Kanādas izlase saasināja spēli trīs ar pusi minūtes līdz pamatlaika beigām, kad pirmos vārtus guva Briana Dženere. Pēdējās divas minūtes Kanāda spēlēja bez vārtsardzes, gandrīz jau zaudējot vārtus, tālmetienam trāpot pa vārtu stabu. Veiksme šoreiz tomēr bija kanādiešu pusē, kuras izbēga no zaudējuma 55 sekundes līdz pamatlaika beigām, kad neizšķirtu panāca Marija-Filipa Polina. Līdz ar to uzvarētāju bija jānoskaidro pagarinājumā.

Jau pirmajā minūtē lielu ofensīvu pretinieču zonā veica ASV hokejistes, esot ļoti tuvu izšķirošo vārtu guvumam. Kānādietes vairāk spēlēja no otrā numura pozīcijā, cenšoties veikt ātrus un asus pretuzbrukumus. Pēc sešām spēlētām minūtēm noteikumu pārkāpums tika fiksēts Kanādas komandai, bet ātri vien divus noraidījumus saņēma ASV izlase, dodot iespēju pretiniecēm izcīnīt uzvaru. Pēc garas izspēles uzvaras vārtus izdevās gūt Marijai-Filipai Polinai, kļūstot par šī mača varoni un atnest Kanādai ceturto zeltu pēc kārtas olimpiskajā sieviešu hokeja turnīrā - 3:2.

Hokejs, sievietes, Fināls

Kanāda - ASV 3:2 OT(0:0, 0:1, 2:1, 1:0)
Vārti: 31:57 Dugana (Dž.Lamourē) 0:1, 42:01 Karpentere (Naita, Staka) 0:2, Dženere (Mikelsone, Larokue) 1:2, Polina (Džonstone, Irvina) 2:2, 68:10 Polina (Fortino) 3:2
Soda minūtes:10:14
Metieni: 31:29
Vārtsargi: Šenona Szabadosa - Džesija Vetere

Hokejs, sievietes

GadsZeltsSudrabsBronza
2014KanādaASVŠveice
2010KanādaASVSomija
2006KanādaZviedrijaASV
2002KanādaASVZviedrija
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-02-20 22:02, pirms 10 gadiem
Nevaru atrast pareizo vārdu, lai aprakstītu, kas tur notika.

  -1 [+] [-]

, 2014-02-20 22:04, pirms 10 gadiem
Njā,žēl amerkānietes...teju jau viss bija skaidrs,tad no amerkānietes kājas ielido savos vārtos,tad tukšiem vārtiem trāpa pa štangu...tas ir vāks.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-02-20 22:12, pirms 10 gadiem
vnk traks hokejs !

  +1 [+] [-]

, 2014-02-20 22:12, pirms 10 gadiem
Lai arī sieviešu hokejs tā ,tomēr jāsaka fināls superīgs un abas komandas ļoti labas,un galvenais prieks par Kanādu.

     [+] [-]

, 2014-02-20 22:28, pirms 10 gadiem
pelniti ';

     [+] [-]

, 2014-02-20 22:39, pirms 10 gadiem
Gan mazais gan lielais fināls bija ļoti skatāmi un aizraujoši. Šveicietēm uzvaras vārtus gūst 15 gadīga skuķene.
Cerams, veču fināli būs nemazāk interesanti, taču būs šiem jāpacenšas.

  -2 [+] [-]

, 2014-02-20 22:39, pirms 10 gadiem
Ha ha ha! Vēl ilgi par šo smiešos. ASV nacionālās sēras Lai gan vēl var atspēlēties veču hokejā.

     [+] [-]

, 2014-02-20 22:41, pirms 10 gadiem
Atceraties kā mes atspelejamies pret baltkrieviem!?!?
Tad šis ir pupu mizas!!!

     [+] [-]

, 2014-02-21 07:10, pirms 10 gadiem
Trilleris.Žēl amerikānietes ,kuras izlaida no rokām tīru un pelnītu uzvaru,bet kanādietes pierādīja,ka prot cīnīties līdz pašām beigām.Varbūt hokeja dieviņs tā izkārtoja un šovakar dos iespēju uzvarēt ASV vīriešu komandai.

     [+] [-]

, 2014-02-21 08:17, pirms 10 gadiem
puteklis rakstīja: pelniti
Diez vai? Cūcene ka netrāpīja US tukšos vārtos!