Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Tas tev nav moku dzert, tās ir 24 stundu sacīkstes

Kristaps Driķis

Tas tev nav moku dzert, tās ir 24 stundu sacīkstes
Ar komandas biedru, jaunāko brāli, pēc SEB MTB Ērgļu posma

Nevienam nav noslēpums, ka šobrīd Latvija un latvieši piedzīvo interesantus un grūtus laikus, tāpēc domāju, ka ikvienam būtu jāmeklē veidi un vietas, kur aizmirsties. Viens varbūt izvēlas alkoholu, cits azartspēles, bet es šobrīd aktīvi esmu saslimis ar velo braukšanu.

Šobrīd iespējams nepārdomāti un līdz galam neizsverot visus plusus un mīnusus esmu pieteicies eSports.lv 24 stundu velo sacensībās. Ikvienam vēl ir iespēja tām pieteikties ŠEIT. Man tāds piedzīvojums un spēku pārbaude būs pirmo reizi, tāpēc šoreiz aprobežošos braucot četrinieku komandā kopā ar vēl trīs vīriem – Krišu Driķi, Andri Paeglīti un Ģirtu Gnedleru.

Nemelojot atzīšu, ka vismaz pagaidām ļoti nopietni nepieejam šīm sacensībām, kaut gan šķiet, ka vajadzētu gan. 24 stundas tomēr nav nobraukt SEB MTB velo maratonu un braukt mājās atpūsties. Tas būs īsts pārbaudījums gan mums pašiem, gan arī velosipēdiem. Šobrīd visvairāk baida lietus. Ja līs, būs slapjš - velosipēdu ķēdēm, zobratiem un citām detaļām būs milzīga slodze.

Plānoju, ka ikviens portāla lasītājs varēs sekot eSports.lv komandas sekmēm 24 stundu velo sacensībās. Visu garo stundu laikā mūsu komandas pārstāvji veidos video rullīšus par sajūtām un atmosfēru sacensību vietā. Šobrīd četrinieku grupā ir pieteikušās astoņas komandas, kas nozīmē, ka nekāda vizināšanās nesanāks.

Šobrīd svarīgākais - pieiet nopietnāk, izplānot kādas detaļas un citas lietas būtu nepieciešamas ņemt līdzi, lai varētu godam izturēt šo maratonu. Būšu priecīgs par ikvienu, kurš palīdzēs ar padomu, ko labāk neaizmirst mājās. Jo svarīgi gan būt pašiem labi paēdušiem, gan velo labā kārtībā.



  -2 [+] [-]

, 2009-08-14 12:42, pirms 15 gadiem
Nu i virsraksts...

Bet nevis moku, bet gan vodku!

  +2 [+] [-]

, 2009-08-14 12:45, pirms 15 gadiem
Prizs rakstīja: Nu i virsraksts...

Bet nevis moku, bet gan vodku!
Kāpēc vodku? autors tiešam ir domājis moku, visur nejauc vodku.
Jātrenējas, gan pēc kāda gada vai 2 ar jāpamēģina šis pasākums.

  +4 [+] [-]

, 2009-08-14 12:48, pirms 15 gadiem
dzer moku ar pienu
un brauksi 48h načaļņik.

     [+] [-]

, 2009-08-14 12:53, pirms 15 gadiem
Rand.oM^ rakstīja: dzer moku ar pienu
un brauksi 48h načaļņik.
zinu par ko tu runā , bet tagad nedaudz doma nopietnāk pieiet. Un tā kā pirmā reize (vienmēr zīmīga dzīvē) , gribās lai viss ir pa smuko

     [+] [-]

, 2009-08-14 12:57, pirms 15 gadiem
Tīri fiziskajā ziņā pasākums uz cilvēku nesanāk tik smags kā sākumā liekas. Uz cilvēku vidēji sanāk 6 stundu brauciens. Grūtākais šajā sacensību disciplīnā būs starpposmā starp veicamajiem apļiem dabūt muskuļus tādā kondīcijā, lai viņi būtu gatavi kārtējam aplim, jo pēc veiktā sasprindzinājuma muskuļi mēdz "izslēgties" un tad, neveicot spēku atjaunojošos pasākumus, nākamais veicamais aplis būtu tīrās mocības.

     [+] [-]

, 2009-08-14 12:57, pirms 15 gadiem
Jā, man vēl par īsu šādam pasākumam. Jānobrauc šogad maratons 6. septembrī, pēc tam 27. septembrī... bet ko es darīšu ziemas laikā ? Visa labā forma būs pagalam un nākamgad arī secen ies šis pasākums.

     [+] [-]

, 2009-08-14 13:01, pirms 15 gadiem
normis86 rakstīja: Tīri fiziskajā ziņā pasākums uz cilvēku nesanāk tik smags kā sākumā liekas. Uz cilvēku vidēji sanāk 6 stundu brauciens. Grūtākais šajā sacensību disciplīnā būs starpposmā starp veicamajiem apļiem dabūt muskuļus tādā kondīcijā, lai viņi būtu gatavi kārtējam aplim, jo pēc veiktā sasprindzinājuma muskuļi mēdz "izslēgties" un tad, neveicot spēku atjaunojošos pasākumus, nākamais veicamais aplis būtu tīrās mocības.
Mhm zinot, to ka man dažreiz mēdz arī pēc lielāka laika minoties saraut krampi, tad šis noteikti ir diezgan svarīgs aspekts..laikam jau bez atjaunojošajiem dzērieniem neko neizdarīt, lai arī esmu principā pret dažādu ķimiju lietošanas

     [+] [-]

, 2009-08-14 13:03, pirms 15 gadiem
Jānis_Bērziņš rakstīja: Jā, man vēl par īsu šādam pasākumam. Jānobrauc šogad maratons 6. septembrī, pēc tam 27. septembrī... bet ko es darīšu ziemas laikā ? Visa labā forma būs pagalam un nākamgad arī secen ies šis pasākums.
njā Vienības brauciens man ies secen, jo jābrauc uz Poliju uz basketbolu, bet uz grūtu Smiltenes MTB plānoju sagatavoties. Ziema - tā ir sāpīgākā tēma, ir trīs varianti prieksh manis . Viens ir pavecāks velo ar kuru brauc visu ziemu, otrs ir velo trenažieris mājās un trešais ko es izmantoju pagājušo ziemu bija iešana uz body bike nodarbibām divas - trīs reizes nedēļā, un formu var lieliski uzturēt. Nu cik nu man viņa laba maz ir

     [+] [-]

, 2009-08-14 13:15, pirms 15 gadiem
Kristaps Driķis rakstīja: Mhm zinot, to ka man dažreiz mēdz arī pēc lielāka laika minoties saraut krampi, tad šis noteikti ir diezgan svarīgs aspekts..laikam jau bez atjaunojošajiem dzērieniem neko neizdarīt, lai arī esmu principā pret dažādu ķimiju lietošanas
Jo ilgāks pasākums, jo vairāk dažādas derīgās minerālvielas organisms izlieto. Svarīgi arī pietiekamā daudzumā dzert ūdeni. Kad organismā sāk kaut kas trūkt parādās arī problēmas ar krampjiem. Tā kā starp veicamajiem apļiem varētu būt pietiekami liela atstarpe (~2,5 h), tad varētu mēģināt kaut ko atgūt ar uzturu, jo teorētiski kuņģim vajadzētu paspēt sagremot to, kas ir ēsts drīz pēc finiša. Bet jebkurā gadījumā dažāda ķīmija, ko var dzert pirms distances, distances laikā un pēc distances, ir lielā daudzumā pieejama. Domājams arī pasākuma centrā būs kāds tirgotājs. Jāskatās tikai cik daudz maciņš atļauj iegādāties.

     [+] [-]

, 2009-08-14 13:22, pirms 15 gadiem
normis86 rakstīja: Jo ilgāks pasākums, jo vairāk dažādas derīgās minerālvielas organisms izlieto. Svarīgi arī pietiekamā daudzumā dzert ūdeni. Kad organismā sāk kaut kas trūkt parādās arī problēmas ar krampjiem. Tā kā starp veicamajiem apļiem varētu būt pietiekami liela atstarpe (~2,5 h), tad varētu mēģināt kaut ko atgūt ar uzturu, jo teorētiski kuņģim vajadzētu paspēt sagremot to, kas ir ēsts drīz pēc finiša. Bet jebkurā gadījumā dažāda ķīmija, ko var dzert pirms distances, distances laikā un pēc distances, ir lielā daudzumā pieejama. Domājams arī pasākuma centrā būs kāds tirgotājs. Jāskatās tikai cik daudz maciņš atļauj iegādāties.
varbuut vari ko konkreetaaku ieteikt no taam kjiimijaam no pieredzes. Es ja godiigi tajaa super maz orienteejos, jo liidz shim tikai paaris reizes esmu kaadu želeju iegremojis

  +1 [+] [-]

, 2009-08-14 13:22, pirms 15 gadiem
Rand.oM^ rakstīja: dzer moku ar pienu
un brauksi 48h načaļņik.
ar vilcienu?

     [+] [-]

, 2009-08-14 13:31, pirms 15 gadiem
Jurichs4 rakstīja: Kāpēc vodku? autors tiešam ir domājis moku, visur nejauc vodku.
Jātrenējas, gan pēc kāda gada vai 2 ar jāpamēģina šis pasākums.
moka nav laba, tāpēc vodku

     [+] [-]

, 2009-08-14 13:34, pirms 15 gadiem
Kristaps Driķis rakstīja: varbuut vari ko konkreetaaku ieteikt no taam kjiimijaam no pieredzes. Es ja godiigi tajaa super maz orienteejos, jo liidz shim tikai paaris reizes esmu kaadu želeju iegremojis
Man pašam arī tā pieredze ir stipri minimāla. Tā kā dažādos pasākumos neesmu TOP skrējējs, tad iztieku bez šādiem līdzekļiem. Zināšanas ir vairāk tādas, ko pa ausu galam esmu dzirdējis tad, kad šādas lietas apspriež kluba biedri, kas ar šo lietu aizraujas vairāk. Īsti nezinu kādi tirgotāji brauc uz riteņbraukšanas pasākumiem, bet orientēšanās sacensībās, paši tirgotāji ir gana profesionāli, lai varētu izstāstīt ko katra lieta dara un pēc tā vari izdarīt secinājumus, ko tev vajag iegādāties.

     [+] [-]

, 2009-08-14 16:05, pirms 15 gadiem
Paldies Komandas "Zaļais bruģis" dalībniekam Artūram Štālam par ieteikumiem, kā vislabāk aizvadīt sacensības..