Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

"Rietumu banka - Rīga" vēršas pret LRF

"Rietumu banka - Rīga" vēršas pret LRF
Aleksejs Saramotins
foto: Rietumu banka - Rīga

Kontinentālā riteņbraukšanas komanda "Rietumu banka - Rīga" nākusi klajā ar atklātu vēstuli, kurā vaino Latvijas Riteņbraukšanas federāciju (LRF) nekorektā un neprofesionālā attieksmē. eSports.lv piedāvā iepazīties ar šīs vēstules saturu pilnā apjomā.

"Kontinentālā riteņbraukšanas komanda "Rietumu banka - Rīga" vēlas vērst sabiedrības un plašsaziņas līdzekļu uzmanību uz Latvijas riteņbraukšanas federācijas (LRF) nekorekto un neprofesionālo attieksmi pret Pekinas olimpisko spēļu kandidātiem.

Līdz pat Latvijas čempionātam riteņbraukšanā, kas no 27.-29.jūnijam notika Smiltenē, federācija oficiāli nebija apstiprinājusi pēc kādiem kritērijiem tiks noteikts otrs sportists, kurš mūsu valsti pārstāvēs Pekinas olimpisko spēļu grupas braucienā.

Uzreiz pēc Latvijas čempionāta individuālā brauciena, federācijas ģenerālsekretāre Ita Erta ziņu aģentūrai LETA norādīja: "Nākamās nedēļas sākumā tiks oficiāli noteikts sportists, kurš kopā ar Belohvoščiku piedalīsies Pekinas olimpiskajās spēlēs. Uz vienīgo vietu šobrīd pretendē Saramotins un Smukulis. Kā pastāstīja Erta, noteicošā loma Olimpiādes dalībnieka izvēlē būs izlases galvenajam trenerim Jānim Sniedzem, kurš veiks sportistu pēdējo gadu rezultātu analīzi. Tāpat paredzams, ka lielu lomu spēlēs arī sportistu vieta UCI Eiropas rangā, kā arī rezultāti Latvijas Olimpiādē un Latvijas čempionātā."

Uzreiz pēc Latvijas čempionāta grupas brauciena, turpat Smiltenē tika sasaukta federācijas Padomes sēde, kurā piedalījās prezidents - Ģirts Rorbaks, viceprezidenti - Jānis Siliņš, Igo Japiņš, Arvis Piziks un ģenerālsekretāre – Ita Erta.

Pretēji iepriekš teiktajam ziņu aģentūrai LETA, ka noteicošā loma Olimpiādes dalībnieka izvēlē būs izlases galvenajam trenerim Sniedzem, jautājums par kandidāta noteikšanu tika izlemts Padomes locekļu balsojumā.

Ar četrām balsīm "par" tika nolemts, ka uz Pekinu dosies Smukulis. Taču kā izrādījās vēlāk, balsojums bijis formāls, jo Smukulis atbildot portāla eSports.lv korespondentam, atzinis, ka jau nedēļas vidū zinājis, ka dosies uz Pekinu, atlicis tikai sagaidīt oficiālu padomes lēmumu.

Padomes sēdē locekļi izteica savus argumentus kādēļ uz Pekinu dosies Smukulis nevis Saramotins. Minēsim pāris argumentus – "...Saramotins pērn Pasaules čempionātā izstājās, tāpat viņam par sliktu nākot braukšana arī kalnu divriteņu sacensībās un visbeidzot vienu vietu startam Olimpiskajās spēlēs esot nopelnījusi tieši U23, kas nāciju vērtējumā pērn iekļuva labāko 16 valstu skaitā...."

Sazinoties ar Starptautiskās riteņbraukšanas federācijas šosejas riteņbraukšanas departamenta pārstāvi Ofēliju Kalori noskaidrojām, ka LRF minētais arguments, ka vietu Pekinā nopelnījuši U23 riteņbraucēji, ir aplams.

Kā paskaidroja UCI pārstāve: "Otru ceļazīmi Latvijai nodrošināja ieņemtā 23.vieta Eiropas tūres nāciju ieskaitē. Pēc UCI noteikumiem automātiski vieta pienākas tām valstīm, kuras Eiropas tūres nāciju ieskaitē ierindojušās 16 labāko skaitā, bet šajā rangā netiek ņemtas vērā tās valstis, kurām ir pārstāvji ProTour komandās. Tajā brīdī situācija rangā bija sekojoša:

1. Itālija
2. Spānija
3. Nīderlande
4. Krievija
5. Beļģija
6. Polija

Tātad vietas tika sāktas skaitītas no Polijas, kura tādējādi ieņēma pirmo vietu rangā starp valstīm, kuras nekvalificējās caur "ProTour". Izslēdzot arī pārējās valstis, kuras bija pārstāvētas ProTour, Latvijai pietika ar 23.vietu Eiropas tūres nāciju rangā, lai iegūtu ceļazīmi uz Pekinu.

Eiropas tūres nāciju rangs, kurā tiek iekļauti arī U23 braucēju nopelnītie punkti, tiek veidots saskaitot attiecīgās valsts labāko desmit riteņbraucēju iegūtos punktus. Latvijas gadījumā tas izskatījās šādi:

Aleksejs Saramotins 249 p.
Gatis Smukulis 103 p.
Oļegs Meļehs 56 p.
Normunds Lasis 55 p.
Herberts Pudāns 16 p.
Kalvis Eisaks 15 p.
Toms Veinbergs 12 p.
Mārtiņš Trautmanis 8 p.
Artūrs Mālenders 6 p.
Viesturs Lukševics 3 p.

Versiju par to, ka vietu nopelnījuši U23 vecuma riteņbraucēji vēl pirmdien (07.07.2008) laikraksta "SportaDiena" žurnālistam uzturējis arī LRF sporta menedžeris Arvis Piziks.

"Vispirms būtu jāatceras, kā Latvija ieguva otru olimpisko ceļazīmi. Pagājušajā vasarā Gatis finišēja otrais daudzdienu sacensībās Šveicē, bet pēc krievu sportista diskvalifikācijas pacēlās pat uz pirmo vietu. U-23 nāciju vērtējumā Latvija tādējādi pacēlās uz 14.pozīciju, kas mums deva otru olimpisko ceļazīmi. Nebūtu Smukuļa panākuma Šveicē, Latvija U-23 rangā ieņemtu ap 25.vietu un uz olimpiskajām spēlēm brauktu tikai viens pats Raivis Belohvoščiks."

Tāpat izbrīnu rada žurnālā "Sports" 3. jūlijā publicētais raksts "Cīņā par ceļazīmi uz Pekinas olimpiskajām spēlēm" autora Gata Ķīša teksts, ka "ja tos punktus, ko Saramotins ieguva Skandināvijas valstīs, viņš būtu izcīnījis Spānijā vai Itālijā, tad padomes lēmums būtu citāds".

Paanalizējot Saramotina šā gada UCI nopelnīto punktu tabulu (skat. pielikumu Nr.2) ir skaidri redzams, ka šosezon Skandināvijā mūsu sportists nopelnījis tikai 36 no 226 punktiem. Lielākā punktu raža ievākta 1.kategorijas sacensībās Igaunijā, Francijā un Beļģijā.

Tāpat vērts ir atzīmēt, ka jau divus mēnešus Saramotins atrodas UCI Eiropas tūres labāko 10 riteņbraucēju skaitā, kas ir vērā ņemams arguments, jo Eiropas tūres ieskaitē ir arī tādu komandu kā "Agritubel", "Barloworld" u.c. sportisti, kas šobrīd veiksmīgi piedalās prestižajā “Tour de France” velobraucienā.

Komandas “Rietumu banka - Rīga” atbalstītāji, septiņu gadu laikā ir iztērējuši nozīmīgas naudas summas, lai neļautu Latvijas riteņbraukšanai nogrimt! Tāpēc ir nesaprotama federācijas attieksme pret sportistiem, pret riteņbraukšanu un tādu nopietnu lietu kā Olimpiskās spēles! Jautājums ir: kāpēc netika izstrādāti vienoti kritēriji, kas būtu pieejami visiem – sportistiem, treneriem un pārējais publiskajai telpai?

Tāpat vēlamies vērst uzmanību, ka joprojām nav izstrādāti atlases kritēriji arī septembra beigās paredzētajam Pasaules čempionātam, kas notiks Itālijā.

"Rietumu banka - Rīga" komanda novēl veiksmīgus startus mūsu riteņbraucējiem Pekinā un cer, ka Latvijas riteņbraukšanas federācija beidzot sāks strādāt sporta veida, kuram bijuši nozīmīgi panākumi Pasaules arēnās, labā."

1 2 38 komentāri

  +3 [+] [-]

, 2008-07-09 12:01, pirms 16 gadiem
negodiigi... no shaa skata punkta skiet negodiigi pret Saramotinu

  +3 [+] [-]

, 2008-07-09 12:09, pirms 16 gadiem
a ko ta saramotins Smiltene nebrauca ka eromas top 10 vecis????? smukulim jau vismaz bij ko tapities,u23 cempis pec 3 dienam!!bet tas no federacisjas bij ka bij

  +1 [+] [-]

, 2008-07-09 12:13, pirms 16 gadiem
nu nez peec 6iis sezonas snigumiem Saramotonam jaabrauc uz Pekinu !, jo kas zin vai 30 gados veel buus tie rezuultaati un buus iespeeja doties uz Londonu ... Smukulim veel tik 21 gads gan jau viss priek6aa veel

  -4 [+] [-]

, 2008-07-09 12:14, pirms 16 gadiem
un ko viņi ar šo panāks?!? apaļu - NEKO! Acīmredzot, kāds nevar pārdzīvot ka netiks uz OS...kā teikt, nemāk zaudēt!

  +2 [+] [-]

, 2008-07-09 12:24, pirms 16 gadiem
vai ta kaadu tas pārsteidz???? pie mums visaadi briinumi notiek...Saramotinam vairaak punktu un augstaaka vieta rangaa,bet panjem Smukuli,kuram stipri mazaak...ar logjiku tam nav nekaada sakara! un kauns par federaaciju-pat kriteerijus nav maaceejushi noteikt!!!

  +3 [+] [-]

, 2008-07-09 12:33, pirms 16 gadiem
Jā, negodīga attieksme pret Saramotinu.

  +4 [+] [-]

, 2008-07-09 12:35, pirms 16 gadiem
buuvnieks rakstīja: un ko viņi ar šo panāks?!? apaļu - NEKO! Acīmredzot, kāds nevar pārdzīvot ka netiks uz OS...kā teikt, nemāk zaudēt!

Ja viņi sēdēs klusu un ļaus sev kakāt uz galvām, tad varam būt diezgan droši, ka līdzīgi gadījumi būs arī pirms Pasaules čempionāta un citiem nozīmīgiem pasākumiem
Slēpts komentārs: TripleX

  +3 [+] [-]

, 2008-07-09 12:35, pirms 16 gadiem
Erviins rakstīja: nu nez peec 6iis sezonas snigumiem Saramotonam jaabrauc uz Pekinu !, jo kas zin vai 30 gados veel buus tie rezuultaati un buus iespeeja doties uz Londonu ... Smukulim veel tik 21 gads gan jau viss priek6aa veel

Nu par vecumiem jau neņem uz OS.....tāpēc, ka uz Londonu pa vecu būs....
Bet vispār punktus jau var vākt dažādi. Bet cik esmu manījis, tad savstarpējos mačos (piemēram Latvijas olimpiādē) Smukulis vinnē!

  +3 [+] [-]

, 2008-07-09 12:41, pirms 16 gadiem
interesanti, ļoti interesanti, uzskatu ka vajadzēja braukt Saramotinam

  +2 [+] [-]

, 2008-07-09 13:05, pirms 16 gadiem
Smukulis viennozīmīgi.

  +2 [+] [-]

, 2008-07-09 13:16, pirms 16 gadiem
varbūt process nebija pilnīgi godīgs, bet rezultāts nav kritizējams. nedomāju ka Sarmotins spētu sasniegt tādus rezultātus, kādus nespēj Smukulis. domāju ka Smukuļa izvēlei arī ir plusi, laikam arī perspektīvāks, noderēs pieredzei un bevarētu teikt ka jau tagad ir vājāks.

vēl LRF nav paziņojusi savus argumentus.

     [+] [-]

, 2008-07-09 13:18, pirms 16 gadiem
RB tagad žēlojas ka netika izstrādāti konkrētie kritēriji - viņi tajā sistēmā ir un to troksni vajadzēja taisīt pirms laba laika!

  -2 [+] [-]

, 2008-07-09 13:29, pirms 16 gadiem
tak visas latvijas sacanes saramotins pakasa smukulim,kads tur tagad brinums ka netiek!!!um nemt tikai tapec ka vinjam 30 gadi un varak iespeju nebuus ar nebutu pratigi!!!!

     [+] [-]

, 2008-07-09 13:49, pirms 16 gadiem
es ta padzirdeju ka vertesana bija pec 3jiem kriteerijiem:
1.UCI ranga punkti
2.rezultats latvijas olimpiade
3.rezultats latvijas cempionata
un ta ka smukulis no siem 3im kriterijiem bija labaks 2vos tad saprotiet pasi kadel tads lemums. un nevajag te spraust kko par vecumu.
P.S. un ja kas tad motjam nav ko darit olimpiade ar tik SVAKIEM nerviem>

  -1 [+] [-]

, 2008-07-09 14:11, pirms 16 gadiem
nezinaju ka apbalvo ari par pirmspedejo vietu

     [+] [-]

, 2008-07-09 14:21, pirms 16 gadiem
Bet LČ individuālajā braucienā Smukulis ielika Saramotinam, un vairāk nekā Saramotins grupas braucienā..

  -2 [+] [-]

, 2008-07-09 14:26, pirms 16 gadiem
Smukulis smukaak iskatiisies Pekinaa nekaa Sa-ra-moķ-ķins. tiiri esteetiski.

  +1 [+] [-]

, 2008-07-09 15:01, pirms 16 gadiem
Hmm..Lasot visus sitos rakstus,ko sacerejis ir Japins(Aleksandrs)secinu vienu.""Lielais glabsanas rinkis"" ir UCI punkti,bet kur parejie LC un olimpiade???Nesmu dzirdejis,lasijis ne reizi par tiem diviem kriterijiem+saustarpejos macos Gatis ir vinejis Aleksandru
Gribetos dzirdet ko pa to saka Aleksandrs

""""+Ja nu notiek ta ka Gacu nepanem,bet Aleksandru,tad es Gata vieta rakstitu vestuli UCI un vel nezin kur...,jo Japins ir vederacija un RB un visu ir nokartojis prieks Aleksandra untt-intresu konflikts.Saktu karot ar RB ierociem."""
Bet Gatsis ta nedaritu,jo vins ir profesionalaks sportists ka Aleksandrs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2008-07-09 15:28, pirms 16 gadiem
Ko nozīmē šis atbalsts komentāros Smukulim? Varbūt izlasiet no sākuma pret ko iestāja Rietumu Bankas komanda un tad kaut ko rakstiet? Viņi protestē pret to, ka nav vienotu kritēriju pēc kuriem noteikt kuram jābrauc, bet šaurā piecu cilvēku lokā tika izlemts kurš brauc! Atbalstu Rietumu Bankas komandas nostāju viennozīmīgi. Un te netiek runāts par to kurš brauks, bet gan kuram būtu jābrauc uz olimpiādi! Paši izstrādā noteikumus, paši pēc tam viņus pārkāpj un pēc tam brīnās, ka kāds ir neapmierināts... Man nav nekas pret Smukuli un ja vērtē kuram priekšā spožāka nākotne tad protams viss skaidrs - jābrauc Smukulim, bet, taču normālā valstī, normālā federācijā tā nedara!!! Tikpat labi tad jau tiešām kā atskaites punktu var ņemt juhana ironisko komentāru - "Smukulis smukaak iskatiisies Pekinaa nekaa Sa-ra-moķ-ķins. tiiri esteetiski."

Varbūt vispār ņemt uz olimpiādi to kuram smukāks ritenis?

  -2 [+] [-]

, 2008-07-09 15:42, pirms 16 gadiem
KOROBOČKA
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2008-07-09 16:08, pirms 16 gadiem
istenibaa tas ir nereaali stulbi
nemaku spriest kuram jabrauc smukulim vai saramotinam,bet varu teikt vienu,sii federacija atspogulo lietas kaa notiek musu valstii(ne tikai sportaa) istenibaa zaudetaji jau vien sportisti vien buus,jo pelnijusi ir abi tikt uz OS bet tiks pie***sts kads vienozimigi!!
es ceru ka uz nakamajaam noziimiigajaam sacensibaam tiks deligets tas kurs ir labaakais!kas kriterijus ir izpildijis,lai nerastos taada situacija kaa tagad.
P.s> ceru ka tas kurss aizbrauks nobrauks cik vien labi var un parspees savus rekordus Lai veicas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2008-07-09 21:00, pirms 16 gadiem
Lai uzrīko viņiem braucienu 1:1, piemēram, no Rīgas līdz Kuldīgai. Kurš finišā būs 1., tas arī brauks uz Olimpiādi...

  +4 [+] [-]

, 2008-07-09 21:55, pirms 16 gadiem
Vēmeklīgi stulbba situācija. Vispareizāk teica SKYMEN! Lēmums bija tāds, kāda ir visa mūsu valsts.... Es ar šādām cūcībām sapstopos vismaz 1X nedēļā, da jebkādās mūsu valsts institūcijās. Likumi ir uzrakstīti, bet tikai ne priekš funkcionāriem. Tie Tev nepārtraukti vemj ģīmī! Gribi tiesāties? davai čakarējies 3-5 gadus!
Bet ir arī tā, ka par OS problēmu zināju jau sen. JAutājums tiešām ir : kāpēc tracis netika celts senāk? Tomēr varētu ar'isaprastr Igo. LAi vai ko viņam varētu piešūt, viņš toč nav tas, kas ies un kasīsies pie pirmās iespējas! Tāpēc azrī domāja, ka uz šitādu cūcību LRF neizies.
LRF vnk ir piekāsusi savus sportistus. Viņi tagad redz, ka spēles noteikumi nav skaidri! Tačcu varēja jau sen novienoties, kas brauc uz OS un kas uz PČ (izstrādāt noteikumus).
Trases kā v ienā tā otrā parasti ir nāvīgas....
Mans vērējums:
Piekrītu, ka abi sportisti ir tuvu vienlīdzīgi stipri, bet par labu Gatim,un ir arī fakts, ka Motja ir nokāpis PČ, iespējams trūkst individuālā hoda dotību.
Gatim varētu būt problēmas ar karstumu..., tomēr jau zinot viņa ITT dotības,
viņam ie4spējams būtu ilgāk, vai pat līdz finišam noturēties, tomēr nezinu, kā būtu ar finišu, un kurš viņu uz to vestu.....
Nu koroče kauns LRF. Gan jau trašu profils ir pieejams un varēja kaut vai paši novienotiek kurš uz kurieni brauc, ja jau reiz nevar izstrādāt noteikumus, bet šitas toč ir pliķis sejā, da jeb kuram!!!! Negodīgi!!!!!
Jūs, Dāmas un Kungi aizmirstiet vienu lietu! Latvijā ir daudz klubi (pārsvarā amatieri), un arī katrā no tiem ir čalis ar iespējams lielu potenciālu, un viņš kādreis atnāks!!! Visi grib zināt noteikumus! Tāpēc jau jūs esiet LAtvijas Riteņbraukšanas federācija, nevis Sniegs un CO!!!
Motja bija pelnījis OS. LAi Gača sāk ar PČ un tad skatāmies. Tiešām Igo pareizi teica - Piķis ir ielikts, arī Gatis no RB ir saņēmis, un caur turieni gājis! Var Igo te aprunāt tā un šitā bet, KO JŪS VISI TE APRUNĀTĀJI TĀ LABĀ, KA RB SPORTISTS IR UCI RANGA DESMITNIEKĀ ESIET IZDARĪJUŠI ---- NEEEEEKOOOO!!!
Un pamatots ir Igo sašutums.
Tak nav kārtības!!!
Jā, un vēl daŽiem muļķiem par tiem "gadiem" pateikšu! Jūs pieveriet muti! ja neziniet tādus uzvārdus, kā Simoni, Voigt, Bettini, Belohvociks, Chipolini (kurš šogad pusamatiera līmenī atkal bija spējigs finišē normālā gonkā) uc tad labāk nerakstiet neko!

     [+] [-]

, 2008-07-09 22:19, pirms 16 gadiem
martini1- KO JŪS VISI TE APRUNĀTĀJI TĀ LABĀ, KA RB SPORTISTS IR UCI RANGA DESMITNIEKĀ ESIET IZDARĪJUŠI -- un ko tu pats????
ta pat ka visi neko??? gudrits!!!

     [+] [-]

, 2008-07-09 22:36, pirms 16 gadiem
Nē, godājamais VAI2001!
Es esmu par tīrību un kārtību!
Lasīju Tavu atsauksmi augststāk. Ceru, ka Tu sapratīsi. Tev nepatika Motjas izgājien LČ. Da kuram patika! PAt ko tu te runā? Tu ko mus te visu par muļķiem turi? Da Motja jau zināja LČ par to ko zin Gatis. Vot pasaki kā Tu justos?

     [+] [-]

, 2008-07-09 22:42, pirms 16 gadiem
Ja jau tā, tad OK - vai2001! (tas priekš Tevis) un arī Gatis sataupījās... Ceru, ka protokolu redzēji, tā kā lab āk nebūtu runājis! un to vidējo ātrumu ceru, ka neeasi sev ieskrāpējis pierē. Tad jau j';ajautā kāpēc šie ar šādu ātrumu nebrauc PC. OS un TDF ITT. Ak, jā. es jau aizmirsu. Tie jau visi ir nīkuļi...!
Es neesmu pret Gati! taicu jau ka viņa iespējas varētu būt pat labākas!
Bet tad davai!
Sūtam mājā Raivi! Nafig viņam tur! Viņš taču vecs! lai brauc Gača! Es teiktu - Samērā normālā LRF stilā lemts jautājums....!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-07-10 13:25, pirms 16 gadiem
baigais kiselis te!

  -1 [+] [-]

, 2008-07-10 13:42, pirms 16 gadiem
Aiverson123 rakstīja: tev ir kaut kādas problēmas ar redzi vai smadzenēm, tur ir rakstīts Saramotins!!!!!

kaada tev dalja par manaam probleemaam? tev ar nerviem nav kaartiibaa?

     [+] [-]

, 2008-07-12 01:38, pirms 16 gadiem
bardaks tajā federāciā ,tāpat kā visā valstī. es arī priecājos, ka OS brauks SMUKULIS, bet tagad žēl ir SARAMOTINU- baigā cūcība no federācijas puses.
kas tas ir ar mūsu valsti-nevar normāli-vienmēr kāds ir jāpiečakarē un jāsāpilna... ( bet Saramotins varēja vinnēt 180 km Latvijas čempi Smiltenē, tad viņam vietu neviens neatņemtu, bet šis smagi izgāzās... RB izgāzās ar savu nesaprotamo taktiku......

     [+] [-]

, 2008-07-14 10:30, pirms 16 gadiem
Juus ko? Ar federaaciju viss ir kaartiibaa!!! Vini ar savu organizatorisko liimeni sacensaas ar kaadu no Afrikas valstiim. Nu katraa zinjaa domaaju, ka Senegaalee vai kur citur Nacionalais cempionats tika noorganizeets labakaa liimenii. Apbalvosanaa daudzkraasaini karodzini, apalji cilveeki rinkii un uz prieksu!!! Varbuut juniorus peec "lieliskaa" snieguma Eiropas Cempionata aizsutija uz Dienvidafriku pateret valsts naudu lai apskatiitos Afrikas piemeeru (ar Itu prieksgalaa protam) BRAVO
1 2 38 komentāri