Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Latvijas čempionāta 4. posmā jauniešu grupām regbijā visvairāk uzvaru "Livonia"

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas čempionāta 4. posmā jauniešu grupām regbijā visvairāk uzvaru "Livonia"
Foto: Juris Bērziņš-Soms.

Ar panākumiem Latvijas čempionāta priekšpēdējo ceturto posmu regbijā-7 jauniešu komandām aizvadījuši jaunie RK “Livonia” spēlētāji, izcīnot pirmās vietas divās no trim jauniešu grupām. Livonieši par posma uzvarētājiem kļuva vecākajā un jaunākajā grupā, t.i., U14 un U10, bet U12 grupā pirmo vietu ieguva RK “Mītava”.

Latvijas čempionāta ceturto posmu regbijā-7 jauniešu komandas pirms dažām dienām aizvadīja Ozolnieku stadionā. Šajā posmā kā parasti sacentās regbija komandas trijās jaunākajās jauniešu grupās – U14, U12 un U10. Viskuplāk ar sešām komandām bija pārstāvēta U10 grupa, piecas komandas bija pieteiktas U12 grupā, bet U14 grupā sacentās četras komandas. Visās vecuma grupās komandas aizvadīja viena apļa turnīru, spēlējot katra ar katru.

U14 grupā cīņa par uzvaru bija vissīvākā, jo līdzvērtīgi cīņā par pirmo vietu iesaistījās trīs komandas. Turklāt abas līdervienības pat ieguva vienādu punktu skaitu, jo abu labāko komandu savstarpējā duelī “Livonia/RRK” nospēlēja neizšķirti 4:4 ar JNSC “Eleja”. Livonieši pārliecinoši ar 14:1 bija tikuši galā ar RK “Mītava”, bet ļoti spraigā duelī ar 6:5 pārspēja pirmo trīs posmu uzvarētājus Baldones ĶNSS. Līdzīgi gāja arī elejiešiem, kuri ar 12:1 viegli tika galā ar RK “Mītavu” un kuri arī tikai knapi ar 8:6 pieveica baldoniešus. Līdz ar to “Livonia” un “Eleja” ieguva 8 punktus, bet uzvarētāju noteica trijās spēlēs iegūto un zaudēto punktu skaits, kur livonieši ar 24:10 ar vienu pārsvaru izrādījās labāki par elejiešiem, kuriem gandrīz tāda pati bilance 24:11.

Pārējās grupās daudz labāk klājās “Mītavai”, kuri kļuva par U12 grupas uzvarētājiem, izšķirošajā spēlē ar viena punkta pārsvaru 4:3 pieveicot “Eleju”. Trešo vietu ieguva RKĢ, ar kuriem RK “Livonia” aizvadīja vissīkstāko cīņu, piekāpjoties RKĢ tikai ar diviem punktiem 2:4 un beigās ieņemot 5. vietu.

Otro uzvaru šajā posmā RK “Livonia” nodrošināja U10 grupas jaunieši, kuri pieveica savus pretiniekus visās piecās spēlēs. Nevienā no tām neradās šaubas par “Livonia” uzvaru. Trīs uzvaras tika izcīnītas ar lielu pārsvaru (10:0 un 8:2), bet divas uzvaras pret otrās un trešās vietas ieguvējiem mītaviešiem un jūrmalniekiem ar trīs punktu starpību - 6:3 un 5:2. Interesanti, ka šajā grupā lielāko uzvaru ar 10:0 livonieši izcīnīja pret elejiešiem. Tikmēr cīņā par otro vietu “Mītava” neatstāja cerības Jūrmalas Sporta skolai.

Katras komandas labākais spēlētājs:

U14
Baldone - Roberts Sniķers
Livonia - Marats Vašs
Mītava - Rihards Ivanovs
Eleja - Markus Upmalis

U12
Baldone - Ansis Stanguts
RKĢ - Terēza Herbsta
Livonia - Miķelis Cepurītis
Mītava - Klāvs Bērziņš
Eleja - Santis Ćudars

U10
Mītava - Kristīne (kapteine)
RKĢ - Felicita Bareta
Jūrmala - Alans Morozovs
Eleja - Iļja
Baldone- Kārlis Kadiņš
Livonia - Makars Vorobjovs

“Livonia” jauniešu komandas treneris Artūrs Baranovskis pozitīvi novērtē ceturto posmu. “Posms, manuprāt, jāvērtē ar plus zīmi. Varētu teikt, ka diezgan izdevies. Un te ir liels nopelns nometnei, kas bija augusta sākumā. Puiši un meitenes saspēlējās kopā, pildīja, ko treneri liek.”

“U14 grupā posms sanāca interesants, jo pirmā spēle bija pret Eleju. Vajadzēja viņus uzvarēt, bet nospēlējām neizšķirti. Papildu risku piedeva tas, ka Eleja uzvarēja Baldoni. Tad nācās domāt, kā apspēlēt Baldoni, jo citādi paliktu trešie. Baldonei nespēlēja līderis, bet mūsējie sevi ļoti labi parādīja. Spēle pret Baldoni šīs grupas livoniešiem šogad bija labākā, jo puiši tik ļoti koncentrējušies un spēlēja tā, kā nebija spēlējuši,” uzslavas velta Baranovskis.

“U12 jaunie livonieši ir diezgan jauni regbijā – vismazāk no visām šīm trim grupām. Viņi vēl mācās un gūst pieredzi. Savukārt U10 “Livonia” ar šo uzvaru ir jau nodrošinājuši pirmo vietu kopvērtējumā. Paši mazākie rādīja ļoti labu sniegumu. Gan saspēle, gan aizsardzība bija ļoti labā līmenī. U10 puiši ļoti ieklausās, ko treneris liek,” norāda “Livonia” jauniešu komandu treneris.

Noslēdzošais 5. posms ir paredzēts 10. septembrī Ozolniekos.