Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Īrija iekļūst ceturtdaļfinālā un tiek pie randiņa ar "All Blacks"

Juris Miņins
Juris Miņins

Īrija iekļūst ceturtdaļfinālā un tiek pie randiņa ar "All Blacks"
Foto:EPA/Scanpix

Īrijas regbija izlase šovakar 2023. gada Pasaules kausa finālturnīra mačā spēlēja ļoti pārliecinoši un pārspēja Skotiju ar 36:14, kļūstot par B apakšgrupas spēcīgāko komandu, kas arī nozīmē to, ka ceturtdaļfinālā viņu pretinieki būs Jaunzēlandes izlase.

Īrijas un Skotijas izlašu cīņa no vienas puses nav nekas īpašs, jo šīs komandas savā starpā spēlē ļoti bieži un aptuvenais spēku samērs nevienam nav nekāds noslēpums. No otras puses, kā jau ierasts, kaimiņu cīņas ir pašas niknākās un principiālākās, bet šovakar spēle notika uz lielām likmēm, proti, vietu izslēgšanas mačos.

Ja Skotiem netikšana plejofos būtu bēdīgs, taču ne pārsteidzošs vai nebijis, turnīra noslēgums, tad Īrijai, Pasaules reitinga pirmajai komandai, tā būtu katastrofa. Tieši tāpēc maču Parīzē noteikti varēja saukta par pēdējo grupu turnīra Titānu cīņu.

Īrijas pirmā ofensīva noslēdzās ar piezemējumu, kas, varbūt, nav pats trakākais, jo daudz pārsteidzošāk izskatījās tas cik viegli Džeimss Lavs tika līdz ieskaites zonai, jo viens skotu aizsargs tika atstāts pret trim īriem. Džonijs Sekstons gan nespēja pielikt vēl divus punktus, tāpēc skoti varēja atviegloti nopūsties.

Turpinājumā gan skoti varēja elst un pūst, taču iemeslu priekam nebija, jo, lai arī skotiem bija neliels pārsvars gan bumbas kontrolē, gan teritorijā, visus pirmā puslaika punktus guva Īrija. Divreiz izcēlās Hugo Kīnens, bet reizi – Aiens Hendersons, kas nozīmēja, ka īri sev bonusa punktu ir garantējuši jau pirmajā puslaikā, kas, tomēr, nebija tas, ko no šīs spēles, precīzāk, Skotijas komandas, gaidīja šīs vienības līdzjutēji.

Pārtraukumā skotiem tiešām bija par ko padomāt, jo līdzīgi, bez variantiem, viņi grupu turnīrā īriem zaudēja ar 3:27, tāpēc, lai neatkārtotu šo vai vēl bēdīgāku likteni, Gregora Taunsenda vienībai bija jāmeklē ceļi starp Endija Farela izliktajiem aizsardzības vaļņiem.

Otrais puslaiks nebija labāks – Īrija krāja punktus, kamēr Skotija tika pie pārkāpumiem, rīkoja nekārtības laukumā un bija redzams, ka viņiem vienkārši nav variantu, lai lauztu spēli ar atļautajiem paņēmieniem.

Kad rezultāts bija jau 36:0 Īrijas labā, t.i., nedaudz vairāk 15 minūtes pirms mača beigām, Evans Ešmens tika atrasts laukuma malā un Skotija guva pirmo piezemējumu un pirmos punktus Skotijas labā šajā mačā un drīz pēc tam Alī Praiss guva otro piezemējumu Skotijas labā, padarot rezultātu no graujoša par vienkārši sliktu.

Atlikušajā mača daļā komandas, protams, mēģināja spēlēt, taču abas puses saprata, ka tā jau vairs ir tikai formalitāte un, ja vieni no šī mača vairs neko negaidīja, tad otri šajā spēlē vairs neko nevarēja nodemonstrēt.

Skotijas izlasei šis zaudējums noformēja otro Pasaules kausa finālturnīru pēc kārtas, kurā viņi nav spējuši iekļūt izslēgšanas mačos un, jāatgādina, ka arī 2015. gada PK viņu nonākšana līdz izslēgšanas mačiem nebija ļoti pārliecinoša.

Savukārt Īrijas komanda, uzvarējusi četros mačos no četriem, triumfēja savā apakšgrupā un noskaidroja savus pretiniekus ceturtfdaļfinālā un tā būs Jaunzēlande. Savukārt Francijas pretinieku pirmajā izslēgšanas maču kārtā būs Dienvidāfrikas Republikas izlase.

Īrija – Skotija 36:14 (26:0)

Piezemējumi: Dž.Lovs (2), H.Kīnenes (26, 39), A.Hendersons (32), D.Šīhens (44), G.Ringrouzs (58) – E.Ešmens (64), A.Praiss (65)
Realizācijas: Dž. Sekstons (27, 33, 40), Dž.Kraulijs – F.Rasels (65, 66)
Soda sitieni:
Dropsitieni:

2023. gada Pasaules kauss regbijā, D apakšgrupa

#KomandaSUNZP
1.Īrija440019
2.DĀR430114
3.Skotija420210
4.Tonga30030
5.Rumānija30030

  +1 [+] [-]

, 2023-10-08 00:27, pirms 8 mēnešiem
Par spēli var teikt,ka Ričija trauma skotiem jau 18 min. varbūt ,ka ietekmēja viņu spēli mazliet.Bet tā kopumā,jau no pirmās minūtes bij diezgan jūtams īru spiediens uz skotiem un skoti neko īpasu nespēja likt pretī.
Principā kaut kur 20 min. pirms spēles beigām,gūstot ievērojamu pārsvaru uzvaras nosargāsanai,īri atlaida spiedienu,sāka veikt masveida maiņas,uzreiz pat 5 spēlētājus nomainīja.
Īri jau ļoti pārliecinosi uzvarēja grupā,tai skaitā arī pasaules čempionus DĀR.Bet tagad sāksies ceturtdaļfināli,un tādas komandas kā DĀR un Jaunzēlande tiesi iespringst un rāda savu labāko regbiju sākot ar izslēgsanas spēlēm,tā ka es personīgi esmu ļoti skeptisks par īru iespēju uzvarēt Jaunzēlandi.
Tiesi to pasu varu teikt arī par Franciju.Ārī esmu ļoti skeptisks par to,ka viņiem izdosies apspēlēt DĀR.

     [+] [-]

, 2023-10-08 09:34, pirms 8 mēnešiem
Sūdīgi ka skoti nespēja, bet tas bija paredzams. Bet nu Īrija pret All Blacks, tas būs episks mačs, tāpat kā Francija vs DĀR

     [+] [-]

, 2023-10-08 10:20, pirms 8 mēnešiem
Atbalstīšu Jaunzēlandi, kad viņi nomainīs iesauku uz All White!