Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Piešķir divus miljonus eiro Parīzes OS kvalifikācijas turnīra rīkošanai Rīgā

Piešķir divus miljonus eiro Parīzes OS kvalifikācijas turnīra rīkošanai Rīgā
"Arēna Rīga" basketbola izlases spēles laikā. Foto: F64

LETA. Valdība šodien lēma piešķirt Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) 2 069 330 eiro, lai segtu izdevumus, kas saistīti ar 2024.gada Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas grupu turnīra sarīkošanu Rīgā.

Latvijas Basketbola savienība (LBS) uzņēmusies iniciatīvu 2024.gada Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra sarīkošanai Rīgā no šā gada 2. līdz 7.jūlijam.

LBS apgalvo, ka sacensību norise Latvijā būtiski palielinās nacionālās vīriešu valstsvienības izredzes kvalificēties Parīzes olimpiskajām spēlēm. Sacensību aizvadīšana Latvijā sekmētu valstsvienības kvalitatīvāku sagatavošanās posmu turnīram, pozitīvi ietekmētu basketbola un sporta attīstību Latvijā kopumā, turpinot uzrunāt tās iedzīvotājus, sevišķi bērnus un jauniešus, iesaistīties vispārējās fiziskajās aktivitātēs un basketbolā, nostiprinot patriotisma jūtas, kā arī starptautiski radot interesi par valsti un veicinot turnīra skatītāju ierašanos no visas pasaules.

Līdzekļus piešķirs no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem".

Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV) uzsver, ka sports un sportisti veido Latvijas valsts atpazīstamību un tēlu ārvalstīs, apvienojot dažādu paaudžu cilvēkus un visplašāko auditoriju.

"Kopīga līdzi jušana stiprina sabiedrību un valsti, mēs koncentrējamies uz būtisko un aizmirstam mazsvarīgo, kļūstam saliedēti un atbalstoši. Vienlaikus starptautiska mēroga pasākumi dod nozīmīgu ieguldījumu Latvijas ekonomikā un nostiprina mūsu pozīcijas globālajā sporta pasaulē," viņa uzsver.

Jau ziņots, ka Starptautiskā basketbola federāciju asociācija (FIBA) 2023.gada 27.novembrī paziņoja 2024.gada Parīzes Olimpisko spēļu kvalifikācijas grupu turnīru rīkotājus, tai skaitā Latviju - turnīrā piedalīsies sešas komandas, kopumā tiks aizvadītas deviņas spēles.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2024-02-20 16:15, pirms 3 mēnešiem
...viegli izrēķināt cikbūtu,ja godīgas būtu izmaksas,dalam ar 2...tātad miljons eiro 5 komandām nedēļai ēšanai,treniņiem,autobusiem un viesnīcai atliektiem galiem...ari apsardzeitiesnešiem un t.t...
, 2024-02-20 18:58, pirms 3 mēnešiem
Lieliski! Viena reģionu vidusskola, lai pastāvētu gadā izmaksā 150 tūkstošus. Izglītības ministrijai prioritātes skaidras. Žēl, ka jāiet uz vēlēšanām un par kādu no tiem kadriem jābalso, lai austrumu invāzija nedabū varas grožus. Citu iemeslu balsot par latviešu partijām nav.
, 2024-02-20 20:33, pirms 3 mēnešiem
guntis86 rakstīja: Lieliski! Viena reģionu vidusskola, lai pastāvētu gadā izmaksā 150 tūkstošus. Izglītības ministrijai prioritātes skaidras. Žēl, ka jāiet uz vēlēšanām un par kādu no tiem kadriem jābalso, lai austrumu invāzija nedabū varas grožus. Citu iemeslu balsot par latviešu partijām nav.
👍
Un tie tā arī 32 gadu laikā nav apjēguši, kāpēc reģionos viss tik slikti.
Ja būtu bijis normāls atbalsts demogrāfijai, tagad nevajadzētu dzenāt autobusus stundām, lai sagrabinātu pilnu kaut nelielu busu (ar varu nepiespiedīsi radīt un audzināt bērnus, bet ar normālu atbalstu situācija būtu bijusi labāka) + ekonomikas atbalsta trūkums reģionos
, 2024-02-20 22:14, pirms 3 mēnešiem
IIHF WC 2023 rakstīja: 👍
Un tie tā arī 32 gadu laikā nav apjēguši, kāpēc reģionos viss tik slikti.
Ja būtu bijis normāls atbalsts demogrāfijai, tagad nevajadzētu dzenāt autobusus stundām, lai sagrabinātu pilnu kaut nelielu busu (ar varu nepiespiedīsi radīt un audzināt bērnus, bet ar normālu atbalstu situācija būtu bijusi labāka) + ekonomikas atbalsta trūkums reģionos
Kādam vajadzētu būt atbalstam demogrāfijai, lai palielinātos dzimstība, ja nelabvēlīga tendence ir visā Eiropā un arī citur pasaulē? Kādā veidā iesaki atbalstīt ekonomiku reģionos un kur tam ņemt naudu?
, 2024-02-21 00:18, pirms 3 mēnešiem
Kādam noteikti nepatiks, bet šoreiz šo gan uzskatu par pilnīgi nevajadzīgu izšķērdību! Vai tiešām mūsu valsts ko tādu var atļauties? Kāpēc vienmēr jālien visur iekšā ar turnīru rīkošanu, vai tiešām tas tik ļoti vajadzīgs? Kam par prieku LBS funkcionāriem? Nu pie esošās situācijas, kad tiek slēgtas skolas finansējuma trūkuma dēļ, kad cilvēku ārstēšanai tiek rīkotas ntās ziedojumu vākšanas akcijas, šis viss ir nevajadzīgi! To naudu varēja izlietot daudz svarīgākiem mērķiem, izglābt kādu cilvēku!!!
, 2024-02-21 06:11, pirms 3 mēnešiem
otiņ, kur valsts ņem naudu basketbola kvalifikācijas rīkošanai un vēl visādiem šauras grupas sporta pasākumiem? Tur arī ņemtu naudu valstiskām programmām.
, 2024-02-21 08:45, pirms 3 mēnešiem
Džons1982 rakstīja: Kādam noteikti nepatiks, bet šoreiz šo gan uzskatu par pilnīgi nevajadzīgu izšķērdību! Vai tiešām mūsu valsts ko tādu var atļauties? Kāpēc vienmēr jālien visur iekšā ar turnīru rīkošanu, vai tiešām tas tik ļoti vajadzīgs? Kam par prieku LBS funkcionāriem? Nu pie esošās situācijas, kad tiek slēgtas skolas finansējuma trūkuma dēļ, kad cilvēku ārstēšanai tiek rīkotas ntās ziedojumu vākšanas akcijas, šis viss ir nevajadzīgi! To naudu varēja izlietot daudz svarīgākiem mērķiem, izglābt kādu cilvēku!!!
Ja ne pašu skolām vai medicīnai, tad vismaz ziedot Ukrainas korumpantiem, bet ne jau kaut kādas basketbolam!
Lietuvas 3x3 basketbolisti. Foto: FIBA

Latvijas 3x3 izlase noskaidrojusi atlikušās pretinieces olimpiskajās spēlēs

Ungārijas pilsētā Debrecenā noslēdzies pēdējais Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs 3x3 basketbolā. Vīru konkurencē pie ceļazīmēm tika Francijas, Lietuvas un Polijas izlases, bet sieviešu konkurencē - Vācijas, Spānijas un Kanādas izlases.
Sabina Musajeva un Daniels Kogans. Foto: galdateniss.lv

Latvijas galda tenisisti zaudē arī olimpiskās atlases otrajā dienā un nākamajai kārtai nekvalificējas

LETA. Latvijas sportisti ceturtdien Sarajevā piedzīvoja zaudējumus visās sešās 2024.gada Parīzes olimpisko spēļu atlases sacensību galda tenisā otrās dienas spēlēs, otrajai sacensību kārtai nekvalificējoties.
Viktors Vembanjamā. Foto: FIBA
6

Dvīņu torņi Vembanjamā un Gobērs: OS saimniece Francija izvēlas kandidātus

Francijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Vensāns Kollē pavēstījis 19 spēlētāju kandidātu sarakstu Parīzes olimpiskajām spēlēm.