Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Cipruss: "Ļoti ceru, ka Latvijas valdība rīkosies loģiski"

Cipruss: "Ļoti ceru, ka Latvijas valdība rīkosies loģiski"
Kaspars Cipruss. Foto: Basket.lv

Pēc Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) 8. decembra lēmuma ļaut krieviem un baltkrieviem Parīzes OS piedalīties kā neitrāliem sportistiem Latvijas sporta sabiedrībā aktualizējies jautājums, vai Rīgā jūlija sākumā vajadzētu rīkot olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru? Savu viedokli šajā jautājumā sarunā ar portālu Sportacentrs.com pauda Latvijas Basketbola savienības (LBS) ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss.

Vairāki 3x3 izlases basketbolisti jau paguvuši izteikties, ka boikotēs Parīzes olimpiskās spēles, ja tajās piedalīsies agresor valstu pārstāvji. Nauris Miezis pat bija pirmrindniekos. LBS jau izplatījusi oficiālo viedokli par šo tēmu, bet kāds ir LBS viedoklis brīdī, kad ar viedokļiem paguvuši padalīties arī citi?
Olimpiskās spēles nenotiks rīt, bet gan pēc septiņiem mēnešiem. Šajā laikā ļoti daudz kas var notikt un mainīties, arī SOK lēmumi var tikt mainīti. Mūsu – Latvijas sporta organizāciju, politiķu un sabiedrības pārstāvju - pienākums tagad ir darīt visu iespējamo, lai tas notiktu. LBS bija pirmā sporta organizācija, kura 2022. gada 24. februārī, kad Krievija kopā ar sabiedroto Baltkrieviju iebruka Ukrainā, gan pārtrauca jebkādu sadarbību ar agresorvalstu basketbola organizācijām, gan ļoti aktīvi iesaistījās palīdzībā Ukrainas iedzīvotājiem un šīs valsts basketbolam. Pats personīgi devos uz Ukrainas robežu, lai palīdzētu nokļūt Ukrainas cilvēkiem drošībā. Kopā ar mūsu sabiedrotajiem Baltijā un Ziemeļvalstīs esam panākuši, ka FIBA sacensībām agresorvalstu nav pat tuvumā. Saprotot, ka mazā Latvija viena pret vareno Krievijas ietekmi un propagandu nav cīnītāja, mēs ļoti ātri izveidojām koalīciju un kopīgiem spēkiem mūsu balss tika sadzirdēta, saprasta un uzklausīta. Rezultātā mēs izcīnījām uzvaru basketbola gaiteņos.

Nedomāju, ka mēs būtu sadzirdēti un panākuši savu, ja vienkārši būtu boikotējuši FIBA sēdes. Šobrīd starptautiskajā sportā problēma ir tikai dažu sporta veidu federācijās, kuras nav izdarījušas mājasdarbu, ļaujot agresoriem iespēju piedalīties sacensībās. Noteikti jāizdara daudz lielāks spiediens uz tiem sporta veidiem, kuros viena vai otra iemesla dēļ pie teikšanas tiek Krievijas un Baltkrievijas sportisti. Vienmēr cenšos cīnīties līdz galam un to pierādīt darbos, tāpēc šobrīd aicinātu nevis padoties, bet mobilizēties, doties informatīvajā karā un tajā uzvarēt. Jāsaprot, ka, boikotējot spēles, lielākie ieguvēji būs tieši agresori, kuri būs izēduši mūs no svarīgas komunikācijas platformas, kurā mēs varētu atgādināt pasaulei viņu īsto seju. Runājot par sportistu nostāju, katram cilvēkam, protams, ieskaitot Latvijas basketbola izlašu dalībniekus, ir tiesības uz savu viedokli un rīcību. Tāpat, kā tiesības savu viedokli mainīt, mainoties apstākļiem.

Jāņem vērā, ka runa pagaidām bijusi par hipotētiskām iespējām, jo Latvijas basketbola komandas vēl nav izcīnījušas tiesības piedalīties olimpiskajā turnīrā. Vispirms izdarīsim katrs savu mājas darbu – sportisti laukumā, funkcionāri kabinetos. Tad būs laiks un iespēja pieņemt lēmumu.

No tevis teiktā saprotu, ka LBS viedoklis nesakrīt ar 3x3 izlases dalībnieku teikto…
LBS viedoklis ir un paliek skaidrs – lai mēs kaut ko boikotētu, mums sākotnēji ir jāizcīna tiesības startēt. Es nevaru komunicēt kopējo LBS viedokli, kamēr šis jautājums nav izrunāts valdē un padomē, bet mans viedoklis - mums jāapvienojas vienotā darbā ar Baltijas, Skandināvijas valstīm, Ukrainu un Poliju un jāvienojas stingrā nostājā ar konkrētu komunikācijas plānu, lai pie “mūsu klātā galda” sēžam mēs un mūsu draugi, bez agresoru klātbūtnes. Ukrainas tauta cīnās frontē, bet mums kopā jācīnās ar mums pieejamiem ieročiem, nevis jāslēpjas, nostājoties populistiskā, Latvijas publiskajā telpā skaļā pozā, bet būsim reālisti, pasaulē nepamanāmā pozā.

Vai ir apdraudēta olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra norise Rīgā?
Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs ir FIBA organizēts, ne SOK organizēts pasākums. Atsakoties no šī turnīra, mēs pirmām kārtām iespļaujam sejā mūsu partnerim – FIBA. Šajā organizācijā mēs tikām uzklausīti, respektēti un mūsu viedoklis tur tiek ņemts vērā. Uzskats, ka Latvijai ir jāizstājas no FIBA organizētām sacensībām ir absurds un nekompetents, jo FIBA sacensības agresorvalstīm ir slēgtas. Tad jau visām Latvijas komandām būtu jāizstājas no FIBA organizētiem turnīriem, arī VEF un TTT.

Vai nav riski nonākt līdz, iespējams, pat tiesvedībai no FIBA puses, ja gadījumā valsts atbalsts turnīra organizēšanai tiek apturēts?
Tā kā esam uzņēmušies noteiktas saistības, un iepriekš nav atrunātas iespējas no tām atkāpties, atteikumam rīkot kvalifikāciju noteikti būtu sekas. Turklāt tādā gadījumā Latvija mums lojālām starptautiskajām organizācijām, ar kurām kopā izcīnījām uzvaru un panācām, ka starptautiskajā basketbolā ne krievu, ne baltkrievu nav, būtu devusi signālu, ka neesam stabils un drošs partneris. Varbūt varam atļauties zaudēt naudu, bet nedrīkstam zaudēt savu reputāciju savu sabiedroto un sadarbības partneru acīs.

Ja atsakāmies no OS kvalifikācijas turnīra Rīgā, vai tas var atsaukties uz, piemērām, tiesībām Rīgā rīkot "Eurobasket 2025"?
Kā jau minēju, šobrīd ar FIBA mums ir ļoti laba un lojāla sadarbība. Ir skaidrs, ka ar šādu lēmumu mēs to iedragāsim, jo, atkārtošos, olimpiskā kvalifikācijas turnīra rīkošana ir FIBA atbildība un šīm sacensībām nav tieša sakara ar SOK un tās lēmumiem. Boikotējot olimpiskās spēles, ir liela iespēja, ka Latvija uz nākamo četru gadu olimpisko ciklu var tikt diskvalificēta no starptautiskās sporta dzīves, tātad basketbolā tiktu apdraudēts ne tikai “Eurobasket 2025”, bet arī visu izlašu, tai skaitā jauniešu starts starptautiskajās sacensībās. Protams, līdzīgas problēmas tādā gadījumā piemeklētu arī visas citas Latvijas sporta organizācijas. Manuprāt, šis tiešām nav tas gadījums, kad jāvadās pēc emocijām, bet, pirms pieņemt lēmumus, reāli jāizvērtē visus aspektus un riskus, ar kuriem varētu nākties saskarties nākotnē.

Vai un cik lielu summu LBS jau ir pārskaitījusi FIBA struktūrām, lai turpinātu turnīra organizēšana Rīgā varētu notikt?
LBS jau novembra sākumā pārskaitīja 2,7 miljonus frankus par licenci. Pēc mūsu kandidatūras apstiprināšanas šī summa vairs nav atgūstama.

Vai tas, ka krievus pielaiž olimpiskajām spēlēm, var uzskatīt par līdzīgu “force majeure” kā Baltkrievijas gadījumā ar 2021. gada pasaules čempionātu hokejā?
Nebūtu korekti uz šo jautājumu atbildēt starptautisko sporta organizāciju vietā. Sports ir lieliska komunikācijas platforma, kur diemžēl ne vienmēr tiek pausti sportiskie uzskati. Sporta lielie forumi ir vēl efektīvāka platforma, tāpēc mums jādara viss, lai šajā komunikācijas platformā būtu sadzirdama arī mūsu Latvijas balss un nostāja. Mums kopā ar mūsu sabiedrotājām valstīm ir jādara viss, lai pie šīs platformas netiktu agresorvalstu rupori. Izstājoties no šīs cīņas, mēs dodam iespēju Krievijas un Baltkrievijas sportistiem pasaulei sniegt tikai viņu viedokli.

Ja valdība pieņem lēmumu tomēr neatbalstīt olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru, vai LBS uzņemtos to organizēt pašu spēkiem?
Pašu spēkiem izdarīt to nespēsim, tāpēc ļoti ceru, ka Latvijas valdība rīkosies loģiski.

Vai nepastāv satraukums, ka kādam no LBS sponsoriem tagad varētu nepatikt saistība ar olimpiskajām spēlēm? Varbūt ir jau kāds šāds gadījums?
Tādu signālu nav. Turklāt, kā jau teicu, pagaidām mēs gatavojamies tikai FIBA rīkotajos turnīros cīnīties par tiesībām startēt olimpiskajās spēlēs. Šobrīd uz Olimpiādi, pirmkārt, ir jātiek, līdz ar to par satraukumu šajā sakarā runāt ir stipri pāragri.


, 2023-12-15 15:26, pirms 5 mēnešiem
Racionāls un loģisks viedoklis. 100% piekrītu.
, 2023-12-15 15:35, pirms 5 mēnešiem
Protams negribas lai grūti sasniegtais darbs izčārkšķ..bet kā tagad būs,nepiedalīsimies olimpiskajās,bet turpināsim lūrēt NHL kā mūsējie tur bliež,tur jau tās vates nav ne..šī nav laipošana,divkosība,stulbība?
, 2023-12-15 15:41, pirms 5 mēnešiem
Es domaaju, ka mums nevajag sodiit sevi nepiedaloties OS. Tie krievu un baltkrievu atleeti pieveersiis sev un savaam politiskajaam iekaarataam lielu uzmaniibu, sho pasaakumu apmekleejot. Daudz veertiigaak buutu piedaliities un sakaut vinjus, pie tam, to darot uniformaas, uz kuraam tiek veikts atbalsts Ukrainai.

Pietiek jau ar to, ka viss ZA Eiropas bloks ciesh no muuzhiigaa stresa Krievijas aktivitaashu deelj, kaapeec mums veel vajadzeetu sodiit sevi nepiedaloties!?
, 2023-12-15 15:45, pirms 5 mēnešiem
Madzigais rakstīja: Protams negribas lai grūti sasniegtais darbs izčārkšķ..bet kā tagad būs,nepiedalīsimies olimpiskajās,bet turpināsim lūrēt NHL kā mūsējie tur bliež,tur jau tās vates nav ne..šī nav laipošana,divkosība,stulbība?
Diemžēl tā ir.. mūsdienās viss ir pārāk saistīts. Ja pārcētam saites ar okupantiem tad visur un uzreiz, nevis, Rīgā rus numuru mašīnas braukā, dzīvo rus pilsoņi, fūres pie robežas brauc iekšā ārā, uz Minsku iet tiešais reiss no Rīgas autoostas, vecrīgā krievijas tūristu grupas apbrīno Doma laukumu. Tur problēmas izliekamies neredzam. Novelsim visu uz sportistu pleciem. Risiniet jūs, rādiet nostāju jūs ar darbiem, mēs te tikai ar vārdiem nosodīsim, bet darbos diemžēl nekas nemainās, tirdzniecība notiek ar krieviem, viss notiek (tas par valdību un daudziem pašu pilsoņiem). Bet basketbola izlase kurai pat nav jāsatiek neviens okupants, tagas būs tie kuriem jāuzņemas visa atbildība. Dir sā tas ir. Tas nav ne loģiski ne taisnīgi ne no vienas puses.
P.s. 3x3 džekiem menedžeris ir Buļs, kas menedžē Ostapenko kas piedalās tenisa turnīros kur startē krievijas pilsoņi. Ar Buļu jāpārtrauc sadarbība arī, jo ja līdz galam tad līdz galam. 3x3 džekiem nebija morālu problēmu braukt uz Ķīnu kas gadiem apspiež Taivānu un ir atklāti putina un krievijas pusē. Nu te cik garš tik plats. Nostāja ir japauž un nav nekādu šaubu, ka visi normāli cilveki ir pret krieviju un tiem okupantu mēsliem, beet vai ļaut tiem atkal par visiem ņirgāties?
, 2023-12-15 15:48, pirms 5 mēnešiem
bārda un sifons rakstīja: Diemžēl tā ir.. mūsdienās viss ir pārāk saistīts. Ja pārcētam saites ar okupantiem tad visur un uzreiz, nevis, Rīgā rus numuru mašīnas braukā, dzīvo rus pilsoņi, fūres pie robežas brauc iekšā ārā, uz Minsku iet tiešais reiss no Rīgas autoostas, vecrīgā krievijas tūristu grupas apbrīno Doma laukumu. Tur problēmas izliekamies neredzam. Novelsim visu uz sportistu pleciem. Risiniet jūs, rādiet nostāju jūs ar darbiem, mēs te tikai ar vārdiem nosodīsim, bet darbos diemžēl nekas nemainās, tirdzniecība notiek ar krieviem, viss notiek (tas par valdību un daudziem pašu pilsoņiem). Bet basketbola izlase kurai pat nav jāsatiek neviens okupants, tagas būs tie kuriem jāuzņemas visa atbildība. Dir sā tas ir. Tas nav ne loģiski ne taisnīgi ne no vienas puses.
P.s. 3x3 džekiem menedžeris ir Buļs, kas menedžē Ostapenko kas piedalās tenisa turnīros kur startē krievijas pilsoņi. Ar Buļu jāpārtrauc sadarbība arī, jo ja līdz galam tad līdz galam. 3x3 džekiem nebija morālu problēmu braukt uz Ķīnu kas gadiem apspiež Taivānu un ir atklāti putina un krievijas pusē. Nu te cik garš tik plats. Nostāja ir japauž un nav nekādu šaubu, ka visi normāli cilveki ir pret krieviju un tiem okupantu mēsliem, beet vai ļaut tiem atkal par visiem ņirgāties?
Nu šī pozīcija arī tāda jokaina. No vienas puses saki "rādiet piemēru", bet no otras "kāpēc tieši sportisi?". A sportisti nevar rādīt pirmie piemēru? Un ja nē, tad kam jārāda un kāpēc tieši viņiem?
, 2023-12-15 16:05, pirms 5 mēnešiem
Vispirms jātiek uz Olimpiādi (5M valsts naudas), un pēc tam domāsim. Jā, tas ir loģiski.

Protams, paldies SOK'am, kas tagad visus nostāda muļķa lomā.
, 2023-12-15 16:06, pirms 5 mēnešiem
Ulrihs rakstīja: Nu šī pozīcija arī tāda jokaina. No vienas puses saki "rādiet piemēru", bet no otras "kāpēc tieši sportisi?". A sportisti nevar rādīt pirmie piemēru? Un ja nē, tad kam jārāda un kāpēc tieši viņiem?
Protams, ka jāsāk ir valdībai ar pieņemtajiem lēmumiem un sabiedrībai kopumā. Mēs bez sirdsapziņas pārmetumiem ejam garām neskaitāmām mašīnām ar rus numuriem Rīgā, esmu dzirdējis par vairākkārt kā latvieši šādiem cilvēkiem palīdz kko atrast, nevis pasaka -putin huilo un idji nah! Visiem viss ir ok, visi tikai soc tīklos varoņi un darītāji. Mums mierīgi ir fixprice krievu veikali. Mēs apmaksājam no nodokļiem policijas resursus lai tie 24/7 apsargā rus vēstniecību. Kāpēc? Kāpēc tiek pieļauti jau 2 gadus no vietas tiešais reiss uz Minsku no Rīgas? Nekas reālos darbos netiek darīts. Visi darītāji tikai twiterī vai saeimas tribīnē. Fūres iet, ar precēm tirgojas. Rūdolfa bērnu produkcija krievijā atver jaunus veikalus, nekādu morālo problēmu un aizliegumu no valsts. Futbola izlase spēlē turnīrā kur batlkrievija, nekādu problēmu. Tenisā nekādu problēmu. NHL spelee krievijas pilsoņi, un tur spēlē ari mūsējie kurus sagaida 30 k pie Brīvības pieminekļa kad atved medaļas, tad visi runā par vienotību un nevienu neinteresē, kur kas piedalās un ar ko. Dubultie standarti visās malās, bet šeit pārdesmit okupantu piespiedīs atteikties. Ja visur tad visur un bez dubultajiem standartiem un sēdēšanām uz diviem krēsliem, lūdzu. Ja visur pārcert saites, tad esmu 100% arī šeit. Diemžēl mēs nedzīvojam tādā pasaulē.
, 2023-12-15 16:17, pirms 5 mēnešiem
bārda un sifons rakstīja: Protams, ka jāsāk ir valdībai ar pieņemtajiem lēmumiem un sabiedrībai kopumā. Mēs bez sirdsapziņas pārmetumiem ejam garām neskaitāmām mašīnām ar rus numuriem Rīgā, esmu dzirdējis par vairākkārt kā latvieši šādiem cilvēkiem palīdz kko atrast, nevis pasaka -putin huilo un idji nah! Visiem viss ir ok, visi tikai soc tīklos varoņi un darītāji. Mums mierīgi ir fixprice krievu veikali. Mēs apmaksājam no nodokļiem policijas resursus lai tie 24/7 apsargā rus vēstniecību. Kāpēc? Kāpēc tiek pieļauti jau 2 gadus no vietas tiešais reiss uz Minsku no Rīgas? Nekas reālos darbos netiek darīts. Visi darītāji tikai twiterī vai saeimas tribīnē. Fūres iet, ar precēm tirgojas. Rūdolfa bērnu produkcija krievijā atver jaunus veikalus, nekādu morālo problēmu un aizliegumu no valsts. Futbola izlase spēlē turnīrā kur batlkrievija, nekādu problēmu. Tenisā nekādu problēmu. NHL spelee krievijas pilsoņi, un tur spēlē ari mūsējie kurus sagaida 30 k pie Brīvības pieminekļa kad atved medaļas, tad visi runā par vienotību un nevienu neinteresē, kur kas piedalās un ar ko. Dubultie standarti visās malās, bet šeit pārdesmit okupantu piespiedīs atteikties. Ja visur tad visur un bez dubultajiem standartiem un sēdēšanām uz diviem krēsliem, lūdzu. Ja visur pārcert saites, tad esmu 100% arī šeit. Diemžēl mēs nedzīvojam tādā pasaulē.
Kā es piekrītu šim visam, bļaut soc tīklos vienmēr ir viegli kad tevi neviens neredz, bet kad reālajā dzīves situācijā vajag izskaust krieveļus tad nevienam pēkšņi nekas netraucē un visi sadzīvo kā iepriekš.
, 2023-12-15 16:21, pirms 5 mēnešiem
Visu cieņu Ciprusam par tik pieklājīgam atbildēm. Tie jautājumi tak viens par otru debilāki - tik vien kā provocē un musina Latvijas sabiedrību. Vai tikai mediji nav tā lielākā problēma šajā jautājumā..
, 2023-12-15 16:21, pirms 5 mēnešiem
bārda un sifons rakstīja: Protams, ka jāsāk ir valdībai ar pieņemtajiem lēmumiem un sabiedrībai kopumā. Mēs bez sirdsapziņas pārmetumiem ejam garām neskaitāmām mašīnām ar rus numuriem Rīgā, esmu dzirdējis par vairākkārt kā latvieši šādiem cilvēkiem palīdz kko atrast, nevis pasaka -putin huilo un idji nah! Visiem viss ir ok, visi tikai soc tīklos varoņi un darītāji. Mums mierīgi ir fixprice krievu veikali. Mēs apmaksājam no nodokļiem policijas resursus lai tie 24/7 apsargā rus vēstniecību. Kāpēc? Kāpēc tiek pieļauti jau 2 gadus no vietas tiešais reiss uz Minsku no Rīgas? Nekas reālos darbos netiek darīts. Visi darītāji tikai twiterī vai saeimas tribīnē. Fūres iet, ar precēm tirgojas. Rūdolfa bērnu produkcija krievijā atver jaunus veikalus, nekādu morālo problēmu un aizliegumu no valsts. Futbola izlase spēlē turnīrā kur batlkrievija, nekādu problēmu. Tenisā nekādu problēmu. NHL spelee krievijas pilsoņi, un tur spēlē ari mūsējie kurus sagaida 30 k pie Brīvības pieminekļa kad atved medaļas, tad visi runā par vienotību un nevienu neinteresē, kur kas piedalās un ar ko. Dubultie standarti visās malās, bet šeit pārdesmit okupantu piespiedīs atteikties. Ja visur tad visur un bez dubultajiem standartiem un sēdēšanām uz diviem krēsliem, lūdzu. Ja visur pārcert saites, tad esmu 100% arī šeit. Diemžēl mēs nedzīvojam tādā pasaulē.
Paldies par palagu, bet, ja nevari atbildēt uz vienkāršu jautājumu, tad varēji arī nerakstīt tādu Nebiju domājis, ka ar deputātu sarunājos...

Un kas ir "mēs"? Runā par sevi, nevis kādiem mistiskiem "mēs". Es piemēram mašīnām ar krievu nr nepalīdzu, fixprice neiepērkos, uz Minsku nebraucu un reisus šos neorganizēju utt.
, 2023-12-15 16:25, pirms 5 mēnešiem
Latvijā tad jāpārtrauc pārraidīt NHL.
Slēpts komentārs: bārda un sifons
, 2023-12-15 16:35, pirms 5 mēnešiem
Cerēsim ka valdība rīkosies loģiski, lai gan rets tās lēmums ir pardomāts un saprātīgs.
, 2023-12-15 16:37, pirms 5 mēnešiem
Madzigais rakstīja: Latvijā tad jāpārtrauc pārraidīt NHL.
Un tenisu arī.
, 2023-12-15 16:47, pirms 5 mēnešiem
Un jāatslēdz tv un internetu,jo visur piemin vates..
, 2023-12-15 17:32, pirms 5 mēnešiem
Madzigais rakstīja: Un jāatslēdz tv un internetu,jo visur piemin vates..
un jaiepi.š čipus lai visus var kontrolēt!
, 2023-12-15 17:40, pirms 5 mēnešiem
ne visi, bet daži latvieši jau izsenis ir slaveni ar savu bezmugurkaulu. es sevi pie tiem nepieskaitu. daži sportisi un līdzjutēji arī ir ar saprāta paliekām... toties šeit komentāros izsprāgst pa kādam "domu graudam" - "lai viņi startē", "sportisti nav vainīgi" utt. Nu, malači..
tikmēr iestādes pagaidīs un paskatīsies, ko dara citi, ne jau nu rādīs priekšzīmi...
, 2023-12-15 17:49, pirms 5 mēnešiem
Vatņiks...
, 2023-12-15 17:58, pirms 5 mēnešiem
Atraduši kam prasīt, pirmkārt Cipa neko nelemj, viņš ir marionete kas ir labi iekārtojies un ne par ko negrib zaudēt savus bonusus saistībā ar Parīzes pasākumu un arī vēl tālākā nākotnē. Otrkārt ir nepārprotami signāli no vaņkām ka visaugstākajā līmenī viņiem dos atļauju startēt individuāli jo tā jau būs politiska uzvara! Un tad cipveidīgiem būs jāierij...
, 2023-12-15 17:59, pirms 5 mēnešiem
.............. rakstīja: ne visi, bet daži latvieši jau izsenis ir slaveni ar savu bezmugurkaulu. es sevi pie tiem nepieskaitu. daži sportisi un līdzjutēji arī ir ar saprāta paliekām... toties šeit komentāros izsprāgst pa kādam "domu graudam" - "lai viņi startē", "sportisti nav vainīgi" utt. Nu, malači..
tikmēr iestādes pagaidīs un paskatīsies, ko dara citi, ne jau nu rādīs priekšzīmi...
Umņiks atradies.
Tev sports nav svarīgs, pazūdi no šejienes ar visu savu mugurkaulu. Zābaks.
, 2023-12-15 18:08, pirms 5 mēnešiem
Ko Cipruss pateica nepareizi? 2.7 miljoni Latvijai nieka nauda? Bez tam šī
varbūt ir vienīgā un varbūt pēdējā iespēja Latvijai tikt uz olimpiskajām spēlēm mūsu basketbolistiem, kuri bija pirmie Eiropas čempioni. Protams
būs vieglatlēti, peldētāji, kuri ieņems 40. vietas OS, bet kuru tas interesēs.
Un kur tad GB, Vācijas, Francijas, ASV boikots. Kad bija karš Afganistānā ASV pirmās boikotēja OS. Loti jāpadomā, ja boikotēsim, priekš kam Rīgā rīkot OS atlases turnīru basketbolā? Pārējie sporta veidi varētu mierīgi nebraukt un boikotet OS.
, 2023-12-15 18:10, pirms 5 mēnešiem
Dievs ir miris! Loģika ir mirusi!
, 2023-12-15 18:12, pirms 5 mēnešiem
Un Celmiņš krīt virsū uzreiz Ciprusam ar jautājumiem jo vasarā pa čomam nedeva info par KP...SOK nostādijusi daudzus šobrid stulbā situācijā,īpaši mūsu pusi..negribētos lai dēļ žurnālistiem Cipruss pazaudē darbu ko izcili veic!
, 2023-12-15 18:13, pirms 5 mēnešiem
Ja Latvija boikotēs OS, tad lai KP, Dāvis, R. Šmits uc. saudzē spēkus, cīnās savos klubos, pelna labākus kontraktus. UN jāpaziņo laikus, jo ja šoreiz paziņos pēdējā brīdī, biļetes prasīs atpakaļ par atlases turnīru daudz vairāk un būs pustukša Arēna, jo kam patīk pārbaudes speles par lielu naudu?
, 2023-12-16 00:17, pirms 5 mēnešiem
Tie, kas skaļi brēc par tūlītēju boikotu, nav draugos ar loģisko saprātu. Ļoti labi, ka vairums tomēr ir racionāli domājoši cilvēki.
, 2023-12-16 01:13, pirms 5 mēnešiem
Madzigais rakstīja: Un Celmiņš krīt virsū uzreiz Ciprusam ar jautājumiem jo vasarā pa čomam nedeva info par KP...SOK nostādijusi daudzus šobrid stulbā situācijā,īpaši mūsu pusi..negribētos lai dēļ žurnālistiem Cipruss pazaudē darbu ko izcili veic!
Lai arii skatos teju katru eXu epizodi, jo patiik taa formaats, regulaari piekjeru sevi pie domas, kaa nakas, ka Celminjsh ir tik taalu ticis. Realitaatee, reti ko, aarpus volejbola, vinjsh ir speejiigs apspriest, debateet un pamatot dziljaak kaa vispaareejaa liimenii. Kad VV vinju uz saviem iknedeeljas podkaastiem aicinaaja un deva vaardu, tad vienmeerk tik ljoti negatavs izskatiijaas, it kaa savu viedokli par sporta notikumiem veidotu no sporta zinjaam, ko redzam Latvijas Televiizijaa...
, 2023-12-16 09:05, pirms 5 mēnešiem
Krievi boikotēs OS! Labs iemesls parādīt savējiem cik rietumi ir sabījušies, pat sportā .
, 2023-12-16 10:20, pirms 5 mēnešiem
Shed rakstīja: Umņiks atradies.
Tev sports nav svarīgs, pazūdi no šejienes ar visu savu mugurkaulu. Zābaks.
Sportam ar cilvēku galināšanu ir tiešs sakars. Fiziski sagatavoti cilvēki nogalina. Ja neesi pamanījis jau divus gadus Eiropā notiek karš! Es jau paredzu Ciprusa argumentus, kad Latvija izcīnīs, ja izcīnīs, tiesības piedalīties olimpiādē. Kā varam nebraukt! Šī var būt vienīgā iespēja piedalīties. Sportisti ir svarīgāki!!! Nožēlojami. Eiropā divu gadu laikā ir nogalināti vismaz 200000 cilvēku!!!
, 2023-12-16 10:22, pirms 5 mēnešiem
Un tie galinātāji ir tepat tuvumā aiz robežas.
, 2023-12-16 11:50, pirms 5 mēnešiem
reputācija=nauda=darbs
, 2023-12-16 12:16, pirms 5 mēnešiem
būšu palaidis garām
os pārceltas un notiks maskavā kā 80.- tajā gadā pēc 79. g. iebrukuma afganistānā?
ja tā, vajag boikotēt, tas ir loģiski
ja nē, tad neloğiski, jo tur piedalīsies neitrālie krievi un ukraiņi, bet latvieši noskatīsies
, 2023-12-16 12:25, pirms 5 mēnešiem
Madzigais rakstīja: Latvijā tad jāpārtrauc pārraidīt NHL.
Ne tikai jāpārtrauc pāraidīt, bet arī tie mūsu spēlētāji kuri nebrauks prom no NHL ir jāpatriec no Latvijas izlases. Lūk tad būs bez divkosības. Bet ja nopietni tad ir vienozīmīgi jāpiedalās olipiskajās spēlēs, un nav ko muķoties brauksim nebrauksim. Šie boikoti nekad neko nav devuši. Tāpat agri vai vēlu krievi atgriezīsie visos turnīros un sporta veidos, un ko tad sacentīsimies sava starpā.
, 2023-12-16 12:28, pirms 5 mēnešiem
Damokla_zobens_23 rakstīja: Vatņiks...
Tas tāpat ir skaidrs kā diena, ka tu esi vatņiks!
, 2023-12-16 14:19, pirms 5 mēnešiem
Gan mums ,gan leišim jāuzvar kvalifikācijas turnīrs un tieši OS laikā jāpaziņo ,ka mēs boikotējam spēles tas būtu labs sitiens kremlistiem SOK pa muti.
, 2023-12-16 14:20, pirms 5 mēnešiem
Mani visā šajā sakarā interesē tikai viena štelle, proti, ja tomēr izlems boikotēt, kas notiks tālāk ar citām starptautiskā mēroga sacensībām tuvākajos gados? Ja Hokejs no tā necietīs, šeit es domāju ikgada Škodas turnīru un Ziemas Olimpiādi+ OS kvali Rīgā, tad principā PO BARABANU! Pērtiķbols, kā arī citi sportaveidi no Vasaras olimpiskā repertuāra ar 40.tām-50. vietām, vispār pie vienas vietas!
Vienīgā škrobe būtu par Tenisu
Lietuvas 3x3 basketbolisti. Foto: FIBA

Latvijas 3x3 izlase noskaidrojusi atlikušās pretinieces olimpiskajās spēlēs

Ungārijas pilsētā Debrecenā noslēdzies pēdējais Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs 3x3 basketbolā. Vīru konkurencē pie ceļazīmēm tika Francijas, Lietuvas un Polijas izlases, bet sieviešu konkurencē - Vācijas, Spānijas un Kanādas izlases.
Sabina Musajeva un Daniels Kogans. Foto: galdateniss.lv

Latvijas galda tenisisti zaudē arī olimpiskās atlases otrajā dienā un nākamajai kārtai nekvalificējas

LETA. Latvijas sportisti ceturtdien Sarajevā piedzīvoja zaudējumus visās sešās 2024.gada Parīzes olimpisko spēļu atlases sacensību galda tenisā otrās dienas spēlēs, otrajai sacensību kārtai nekvalificējoties.
Viktors Vembanjamā. Foto: FIBA
6

Dvīņu torņi Vembanjamā un Gobērs: OS saimniece Francija izvēlas kandidātus

Francijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Vensāns Kollē pavēstījis 19 spēlētāju kandidātu sarakstu Parīzes olimpiskajām spēlēm.