Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Zoriks: "Ja man būtu jābalso, tad būtu pret braukšanu uz olimpiskajām spēlēm"

Zoriks: "Ja man būtu jābalso, tad būtu pret braukšanu uz olimpiskajām spēlēm"
Kristers Zoriks. Foto: FIBA

Latvijas basketbola izlases spēlētājs Kristers Zoriks sarunā ar Valdi Valteru pauda – ja viņam vajadzētu atdot savu balsi jautājumā par došanos uz Parīzes olimpiskajām spēlēm, tad viņš balsotu pret.

"Gan jau tas būs komandas vai federācijas lēmums. Ja man ir jābalso – es balsotu pret. Nebraucam," pauda Kristers Zoriks. Turpinājumā viņš prātoja, kāds varētu būt labākais paņēmiens, kā nodot savu vēstījumu – ar olimpisko spēļu boikotēšanu vai savas pozīcijas paušanu Parīzē.

"Ceru, ka SOK mainīs lēmumu. Esam ļoti stulbā situācijā, jo īpaši tāpēc, ka pirmo reizi pa ilgiem laikiem varam aizbraukt uz olimpiskajām spēlēm," teica Zoriks. Kvalifikācijas turnīrs norisināsies jūlija ievadā. Rīgā viesosies Gruzijas, Filipīnu, Brazīlijas, Kamerūnas un Melnkalnes izlases. Sešu komandu starpā tiks sadalīta viena ceļazīme.

Starptautiskā olimpiskā komiteja (SOK) piektdien paziņoja, ka Krievijas un Baltkrievijas sportisti drīkstēs piedalīties Parīzes olimpiskajās spēlēs zem neitrāla karoga.


, 2023-12-13 14:45, pirms 5 mēnešiem
Saprātīgi būtu neskriet vilcienam pa priekšu.

Arī paši ukraiņi cenšas sadzīvot ar karu un pavadīt normālas dzīves un gūt prieku un lepnumu par savējiem arī sportā. Dzīve nav beigusies un arī nebeigsies.

Ja Ukrainas OK neboikotēs OS, nav nekādas loģikas darīt to mums un būt svētākiem par Romas pāvestu.

Principiāla nostāja ir laba lieta, bet šeit vislabāk būtu izdarīt spiedienu uz SOK un nogaidīt.
, 2023-12-13 14:47, pirms 5 mēnešiem
Iztērējām miljonus,lai dabūtu kvalifikācijas turnīru Rīgā un tagad nebrauksiet(ja tiksiet).Vējon,atgriez naudu valsts kasē!!!
, 2023-12-13 14:58, pirms 5 mēnešiem
OS kā tāds ir pārvērtētas. Nav vairs tā spozme kas kādreiz. Esam atēdušies augsta līmeņa sportu. Pro sports dažreiz arī diktē, ka OS ne vienmēr ir visi labākie. Visi korupcijas skandāli vēl klāt.. pavisam bēdīgs skats.
, 2023-12-13 15:23, pirms 5 mēnešiem
Diezgan trikī jautajums. 11 puskrievi bez karoga un identitātes no 140 milj valsts nevarētu gan būt iemesls nestartēt pārējiem tūkstošiem citu valstu atlētiem. Vērtīgāk paust savu attieksmi būtu delegācijai kopīgi veikt kādu akciju uz vietas tur. Ik dienā piem staigāt krieviju un putinu nosodošos kreklos ar lozingiem “putin huilo” vai ko taml. Tas pasauliski izsauks daudz nozīmīgāku rezonansi un pieversīs pasaules uzmanību šim visam, nevis mazās LV sportistu nepiedalīšanās sporta ieskaitē. Un arī Ukraina no tā iegūtu daudz vairāk. Savai pašapziņai jau jā - atteiksimies un Dombrava pateiks atbalstošus vārdus no Saeimas tribīnes, kamēr pa to laiku 10 minūtēs Krasta ielai cauri izbrauks vismaz 20 mašīnas ar rus numuriem un, kaudze rus pilsoņu baudīs savas dzīves joprojām šeit un visa tirdzniecība joprojām paralēli notiksies ar krieviju pa kluso. Bet sportisti redz nebrauks. Nu mazliet cirks. Ja visi ta visi. Šajā gadījumā krievu propoganda pasniegs visu vel labvēlīgāk, varēs ierēkt par muļķa letiņiem, kam izčakarējuši svētkus.🙂 Un labakais jau ka SOK lemumu var mainīt kaur 24h pirms OS sākuma. Mazliet smieklīgi, ka tenisā krievi spēlē, nhl spēlē, viss notiek DIEMŽĒL! Tā pati baltkrievija spēlē futenē atlasē, bet nevienu tad tas neinteresē un mūsu izlase tur piedalās un lielakais bļāvējs ka nevajag, Jaunups sēž VIP ložā skonto stadionā, tur tad principi kaķim zem astes. Tas pats Parādnieka iet uz futbola izlasi, esmu redzējis spēlēs, tur principi nav, tas nekas ka belari spelē arī atlasē. Tādas divkosīgas situācija te Latvijā. Skaidrs, ka izlase piedalīsies un pati Ukraina piedalīsies. 11 sūda krieviem bez karoga te nevar but nekāda ietekme.
, 2023-12-13 15:31, pirms 5 mēnešiem
DELFI MVP sadaļā ir 2 ļoti interesanti raksti par šo tēmu - autori R.Rudzāts un A.Puče
, 2023-12-13 15:33, pirms 5 mēnešiem
Nepatīk nostāja tāda. Tad jau labāk beigt sportot un iet pensijā
Slēpts komentārs: superjanka
, 2023-12-13 15:36, pirms 5 mēnešiem
Nu jā, mēs taču katrā olimpiādē piedalies, nekas nenotiks ja vienu izlaidīsim, sviests.

Cik boikotu kopā ir bijis olimpiāžu vēsturē? Diezgan. Vai tas izmainīja kaut ko? Pilnīgi neko, nu tad boikotējiet talāk jo pat idiotam skaidrs ka tas neko nemaina reāli.
, 2023-12-13 15:41, pirms 5 mēnešiem
Kontekstam jāsaprot, ka Valters te Zoriku paķēra negaidot. Nedomāju, ka viņš vispār baigi ir par to domājis padziļinātāk. Domāju, ka nemaz nezina ka tiek pielaisti pāris krievu mēsli bez karoga. Ja tiktu pielaista visa okupantu delegacija ar karogu, tad es pats kā Džons Makleins Rīgas lidostā izskrietu uz skrejceļa priekšā mūsu delegācijas lidmašīnai ar degošām lāpām neļaujot pacelties.
, 2023-12-13 15:43, pirms 5 mēnešiem
TIMMA beidzot vares spelet, jo beigas neviens nebus kas te spele, bet vinam Putinisti ir svēti. Bet naudina tad skaisti aizpeldes. Kadam vispar ir informacija, vai LbS ir lietas kursa, ka Timma atpusas pa Krieviju?! Jeb tur vinu piesedz
Slēpts komentārs: Dzimmiy
, 2023-12-13 15:47, pirms 5 mēnešiem
vajadzētu ieviest,ka obligāti visām valstīm arī Ukrainas karodziņš uz formām,protams arī krievu un baltkrievu sportistiem,ko tad nez brēks krievijā!
, 2023-12-13 15:53, pirms 5 mēnešiem
@dzimmiy domā, ja žagars atgriezīsies ap aprīli, paspēs atgūt formu?
, 2023-12-13 15:56, pirms 5 mēnešiem
Lejnieka viedoklis vissakarigakais. Ko Jus skrienat vilcienam pa prieksu? moins
, 2023-12-13 15:59, pirms 5 mēnešiem
Dzimmiy rakstīja: Žoriks jau tāpat visticamāk netiks sastāvā, ja visi būs veseli.
Domaju noteikti tiks metot 15pts Turcijas līgā. Aigars tur out un Dairis visticamāk, nu visprātīgāk tas būtu.
, 2023-12-13 16:28, pirms 5 mēnešiem
Nostāja jāpauž, bet ar lēmumiem steigties šoreiz nevajag.
, 2023-12-13 16:37, pirms 5 mēnešiem
Vismazāk jau par boikotu būtu jārunā basketbolistiem, pat ja tiks uz OS viņi noteikti nespēlēs pret neitrālajiem sportistiem.
Olimpiskajās spēlēs ir jāpiedalās bet nekādā gadījumā nav jāstāv uz goda pjedestāla kopā ar neitrālajiem. Iztiksim bez šāda goda.
, 2023-12-13 16:43, pirms 5 mēnešiem
superjanka rakstīja: Varbūt kāds var pateikt viņa ka viņa darbs ir dzenāt balonu pa laukumu un izklaidēt cilvēkus, nevis balsot.
Gramatika gan pieklibo. Zorikam pilnīgi noteikti ir tiesības paust savu viedokli, un piedalīšanās olimpiādē nav darbs.
, 2023-12-13 16:50, pirms 5 mēnešiem
heh rakstīja: Cik boikotu kopā ir bijis olimpiāžu vēsturē? Diezgan. Vai tas izmainīja kaut ko? Pilnīgi neko, nu tad boikotējiet talāk jo pat idiotam skaidrs ka tas neko nemaina reāli.
Kā tieši Tu noteici, ka tieši OS boikoti nebija viens no iemesliem, ka esam brīva valsts?
, 2023-12-13 16:50, pirms 5 mēnešiem
parasti ja autobusa iekapj piedzeries apmizies bomzis, tad pasazieri to izmet ara nevis "boikote autobusu" un pasi aizbeg prom nekad nesapratisu sito klanisanos krievu prieksa. vienigais kam ieriebsi busi pats un tikai gandarijums krievu ego.
, 2023-12-13 17:05, pirms 5 mēnešiem
Bo Mamba rakstīja: parasti ja autobusa iekapj piedzeries apmizies bomzis, tad pasazieri to izmet ara nevis "boikote autobusu" un pasi aizbeg prom nekad nesapratisu sito klanisanos krievu prieksa. vienigais kam ieriebsi busi pats un tikai gandarijums krievu ego.
Precīzi. Nevis iedot pa muti, bet aizlaisties. Skaidrs ka putina mērķis ir izjaukt OS, lai gatavotu savu jauno rus paaudzi svetajam karam pret “nacistisko” pasauli, kas visi sazverejušies pret krieviem, sak - redziet es tak teicu ka viņi visi ir nacisti un ienist krievus. Uzvarēs viņš un zaudēs pārējie. Sūdīgi te ir jebkurā variantā protams, bet komandu sportistiem gan šeit mazāk būtu ko cepties. Cita lieta ja jādala celiņš stadionā ar kādu okupantu.
, 2023-12-13 17:49, pirms 5 mēnešiem
Algun. Labāk iztērēt naudu Barona ielas futbola stadionam? Ā pag….milioni pazuduši, bet stadiona nebūs.
, 2023-12-13 17:54, pirms 5 mēnešiem
Bo Mamba. Pasažieriem nav jāmet ārā apmīzušies bomāri. Tas ir jādara vadītājam. Šajā gadījumā vadītājs ir alkatīgs, un ļaus nočurātajam īpatnim braukt bez biļetes. Jo tad naudiņš iekš maciņš
, 2023-12-13 17:58, pirms 5 mēnešiem
Bo Mamba rakstīja: parasti ja autobusa iekapj piedzeries apmizies bomzis, tad pasazieri to izmet ara nevis "boikote autobusu" un pasi aizbeg prom nekad nesapratisu sito klanisanos krievu prieksa. vienigais kam ieriebsi busi pats un tikai gandarijums krievu ego.
Šajā gadījumā autobusa šoferis ir ielaidis bomzi busā. Ņemot vērā šādus apstākļus, jā, daudzi kāpj ārā un negrib ar tādiem mēsliem braukt arī sadzīvē.

Šī situācija tomēr spilgti parāda, ka sporta līdzjutēji ir nedaudz galvā pi...ti. "Āā, nē, tikai ne to, neatstājiet mūs bez izklaides." utt.

Boikots ir normāla lieta tāpēc nevajag pārmest tiem, kas no mūsu sportistiem par to pozitīvi izsakās. Tā ir viņu nostāja un attieksmes paušana par godu ukraiņiem. Citi var darīt kā viņi paši grib, arī paši ukraiņi, bet tas nemaina būtību, ka šis ir cienījams solis no tiem, kas to veiks.
, 2023-12-13 18:47, pirms 5 mēnešiem
Ja latvieši un lietuvieši uzvar savas kvalifikācijas grupas un garantē vietu OS un pēc tam pirms starta abas basīša izlases paziņo par boikotu tas būtu liels skandāls.
, 2023-12-13 18:49, pirms 5 mēnešiem
Es esmu kaut ko palaidis garām? Vai tad komandu sports veidos krieviem un baltkrieviem arī ļaus startēt? Ja nē, tad kur problēma?
, 2023-12-13 18:55, pirms 5 mēnešiem
Tātad, Kāds sakars šeit primāri ir Ukrainai kā tādai?? Kapēc visi brēc par to, ka nekādā gadījumā nepiedalīsies ar nosodāmājām valstīm. CMON! šeit ir OS nevis kaut kāda Politika vai karš! Kā jau esmu minējis, labāk būtu lai viņi startē zem saviem officiālajiem karogiem tie, kuri nosoda savas valsts darbības! Ja šīs valsts nepiedalīsies, tad nav vērts skatīties OS!
, 2023-12-13 18:59, pirms 5 mēnešiem
Vēl ir jākvalificējas olimpiādei, uz ko visi protams cer. Bet jā, mums ierasta lieta skriet pa priekšu visam.
, 2023-12-13 19:11, pirms 5 mēnešiem
MazaFaka5 rakstīja: Vēl ir jākvalificējas olimpiādei, uz ko visi protams cer. Bet jā, mums ierasta lieta skriet pa priekšu visam.
Neviens nekur neskrien,bet sportisti izsaka viedokli un tas ir pareizi vismaz es zinu ,kuru var cienīt ,kuru nē.Piemēram hokejā no okupantu līgas bija jāizstājas jau 2014 gadā,bet tā vietā visa hokeja sabiedrība un ģinamkas spēlētāji murgoja ,ka nevajag jaukt sportu ar politiku,lai gan sports ir viens no galvenajiem politikas ieročiem.
, 2023-12-13 20:12, pirms 5 mēnešiem
coffijs rakstīja: Neviens nekur neskrien,bet sportisti izsaka viedokli un tas ir pareizi vismaz es zinu ,kuru var cienīt ,kuru nē.Piemēram hokejā no okupantu līgas bija jāizstājas jau 2014 gadā,bet tā vietā visa hokeja sabiedrība un ģinamkas spēlētāji murgoja ,ka nevajag jaukt sportu ar politiku,lai gan sports ir viens no galvenajiem politikas ieročiem.
Kāpec neizvācies no Latvijas, jo te pilns ar rus numuriem braukā? Tev blakus dzīvo pilns ar rus pilsoņiem, izbijušie psrs virsnieki, pilna vecrīga ar tūristu grupām no krievijas. Parādi savu nostāju, kāpēc staigā ar viņiem pa vienu ielu? Joprojām iet tiešie reisi uz Minsku. 600 fūres stāv uz robežpunkta ar krieviju, visi tirgojās, nekādi valstiski lēmumi un aizliegumi nav, bet te pēkšņi visu atbildību uzveļ mūsu sportistiem, ka tiem redz aizliegts atrasties vienā valstī sacensību laikā ar pārdesmit “bez karoga” krieveļiem? Sportistiem tagad jāiznes visa problēma caur sevi? Nopietni?
, 2023-12-13 20:31, pirms 5 mēnešiem
Lohucentrs.com rakstīja: Algun. Labāk iztērēt naudu Barona ielas futbola stadionam? Ā pag….milioni pazuduši, bet stadiona nebūs.
Tur pa tukšo neaizgāja nodokļu maksātāju nauda,bet šeit gan aiziet nodokļu maksātāju nauda,tātad arī mana.Nezinu gan vai lohu centrā to saprot
, 2023-12-13 21:25, pirms 5 mēnešiem
Godīgi sakot nesaprotu "boikotētājus sportistus".... pirmā domā ,kas iešaujas prātā IDIOTI!!!
Jā Jā IDIOTI!!!
Vai kāds vispār ir iedomājies ,kā RU un BY "sportisti"var kvalificēties OS!?
Drīzāk gan 3x3 pārstāvju gan citu propagandistu viedokļi ir balstīti uz iespējām bruģēt sev atkāpšanās ceļus....
, 2023-12-13 23:30, pirms 5 mēnešiem
Abi 3x3,kuri tur attaisīja muti nav ar lielu IQ apveltīti- tas pirmkārt.
Otrkārt,lai cik pasaule nebūtu stulbībām bagāta,sportists tomēr dara savu darbu lai nopelnītu. Lai kā tur nebūtu - pie veiksmes ir iespēja ieķert medaļu un mazliet naudas! Mūsdienu materiālajā pasaulē tas ir diez gan svarīgi,bet varbūt kļūdos!
, 2023-12-14 04:11, pirms 5 mēnešiem
Prieka asaras acīs, lasot par šādu nostāju. Es lepojos un domāju, ka arī visa saprātīgā un normālā Latvijas daļa. Vairāk šādu sportistu!
Lietuvas 3x3 basketbolisti. Foto: FIBA

Latvijas 3x3 izlase noskaidrojusi atlikušās pretinieces olimpiskajās spēlēs

Ungārijas pilsētā Debrecenā noslēdzies pēdējais Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs 3x3 basketbolā. Vīru konkurencē pie ceļazīmēm tika Francijas, Lietuvas un Polijas izlases, bet sieviešu konkurencē - Vācijas, Spānijas un Kanādas izlases.
Sabina Musajeva un Daniels Kogans. Foto: galdateniss.lv

Latvijas galda tenisisti zaudē arī olimpiskās atlases otrajā dienā un nākamajai kārtai nekvalificējas

LETA. Latvijas sportisti ceturtdien Sarajevā piedzīvoja zaudējumus visās sešās 2024.gada Parīzes olimpisko spēļu atlases sacensību galda tenisā otrās dienas spēlēs, otrajai sacensību kārtai nekvalificējoties.
Viktors Vembanjamā. Foto: FIBA
6

Dvīņu torņi Vembanjamā un Gobērs: OS saimniece Francija izvēlas kandidātus

Francijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Vensāns Kollē pavēstījis 19 spēlētāju kandidātu sarakstu Parīzes olimpiskajām spēlēm.