Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Latvijas sēdvolejbola izlase uzvar pasaules sporta spēlēs Šauļos

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Latvijas komanda pludmales sēdvolejbolā no 6. līdz 7. jūlijam piedalījās TAFISA pasaules sporta spēļu ietvaros starptautiskā turnīrā pludmales sēdvolejbolā Šauļos, Lietuvā. Mūsu izlase turnīrā uzvarēja, nepiedzīvojot nevienu zaudējumu.

Latvijas vīriešu komanda klasiskajā sēdvolejbolā pirms Jāņiem jau izcīnīja zelta medaļas Baltijas atklātajā čempionātā. Pateicoties Latvijas Paralimpiskās komitejas vadības uzticībai, visvecākajam sporta spēļu veidam cilvēkiem ar invaliditāti (Latvijā jau 28 gadus!), komanda ir atdzimusi, apvienojot pieredzējušos sportistus un komandas debitantus, viens trenējas tikai mēnesi. Komandas treneris, nopelniem bagātais LAT izlases un meistarkomandu dalībnieks (arī Slovākijā, Somijā, Irānā, Grieķijā u.c.) Vitālijs Birjukovs, pacietīgi strādāja ar komandas jaunajiem un ari pieredzējušiem vīriem.

TAFISA pasaules spēles (sports for all) notiek katru gadu, 27 sporta veidi bija pārstāvēti ar 3250 dalībniekiem no 78 valstīm. Organizatori mutiski un rakstiski bija „parūpējušies „ par visu, jo TAFISA bija ieguldījusi milzīgus līdzekļus sacensību veidošanā viss augstākajā līmenī, bet līmenis bija ļoti zems. Tikko bija praktiskais turnīra darbs, tad visa tiesāšana un sacensību grafika veidošana bija jāuzņemas šī raksta autoram.

Nebija padomāts par sportistu paslēpšanos spēļu starplaikā no svelmainās saules (gaisa temperatūra sasniedza +35). Dzīvošana mūsu komandai bija apmaksāta viesnīcā, bet vietas neatradās un tikai ar trešo mēģinājumu tika ieradītas gultas sporta skolas izolatorā un super „džakuzi” bija jāmazgājas vannā, kur ikdienā mazgā dārzeņus skolas virtuvē. Bet. jo apstākļi ir smagāki, jo sportiski niknāki bija mūsu sportisti. Pamata turnīrā un fināla sacensībās,uzvarot visās 9 spēlēs, čempiona titulu izcīnīja Latvijas I komandas spēlētāji. Latvija II komanda ieguva bronzas medaļas.

Latvijas Izlase sēdvolejbolā

LATVIJA I
Aleksandrs Vivčariks (Rīga)
Aivars Smelters (Rīga)
Juris Sprukts (Rīga)
Andris Ulmanis (Rīga)

LATVIJA II
Uldis Ektermanis (Saldus)
Andrejs Fiļipavičus (Rīga)
Maksims Rostovcevs (Rīga)
Vitālijs Birjukovs (Rīga) -
Ieguva bronzas medaļas

Treneris: Vitālijs Birjukovs
Trenera asistents : Krišjānis Ulmanis
Šoferis: Andris Ulmanis

Informāciju sagatavoja:
Andris Ulmanis