Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

"Meridiāns"/CPSS un "Kāpa-1" uzvar stafetēs Latvijas čempionātā orientēšanās sportā

"Meridiāns"/CPSS un "Kāpa-1" uzvar stafetēs Latvijas čempionātā orientēšanās sportā
Foto: Latvijas Orientēšanās federācija.

Pagājušajā nedēļas nogalē Ventspils novadā "Meridiāns"/CPSS un "Kāpa-1" uzvarējuši stafetēs Latvijas čempionātā orientēšanās sportā.

Iepriekš informējām, ka Latvijas čempionātā orientēšanās sportā vidējā distancē, kas notika Ventspils novada Miķeļbākas apkārtnē, uzvaras izcīnīja Rūdolfs Zērnis un Aija Skrastiņa. Pie pārsteigumiem varēja pieskaitīt pasaules čempionātā šajā distancē augsto 7. vietu izcīnījušās Sandras Grosbergas ieņemto trešo vietu, kā arī ļoti labu rezultātu uzrādījušā un divdesmitniekā pasaules čempionātā tikušā Ulda Upīša palikšanu 6. vietā. Vēl viena no vadošajām Latvijas orientieristēm Elza Ķuze palika bez rezultāta, neatzīmējoties kādā no kontrolpunktiem.

Otrajā dienā norisinājās stafetes (komandā trīs dalībnieki), kad Latvijas klubi varēja otro reizi pierādīt sevi (pirmā reize bija pirms nedēļas Klubu stafetēs - aut.piez). Šeit orientēšanās tehnika mainās, ne tikai tāpēc, ka pirmais etaps sāk distanci ar kopējo startu un ātrums ir daudz lielāks, bet arī, tāpēc ka apvidus nedaudz atšķīrās - pirmie punkti dalībniekus ieveda piejūras kāpā, kur ātrums ir liels; pēc tam jau dalībnieki atgriezās purviņu un saliņu apvidū, kur precizitāte un veiksme ņēma priekšroku.

Pirmo vietu vīriešu stafetē 16 komandu konkurencē izcīnīja "Meridiāns"/CPSS, kas vienīgi iekļāvās divās stundās, finišējot pēc stundas 56 minūtēm un 53 sekundēm. Otro vietu ieņēma "Ozons-1", kas uzvarētājiem piekāpās nepilnas četras minūtes, bet godalgoto trijnieku noslēdza alūksnieši (2:03:53).

Sievietēm par čempionēm kļuva "Kāpa-1", distancē pavadot stundu 42 minūtes un 44 sekundes. Otrās vietas ieguvējas "Alnis-JNSC" orientieristes piekāpās nedaudz virs divām ar pusi minūtēm un saņēma sudraba medaļas, bet stabilajā trešajā vietā desmit komandu konkurencē finišēja "Ozons-1" (1:47:10).

Kaut arī "Ozons" pie zelta netika, tomēr tas bija vienīgais klubs, kurš iekļuva trijniekā gan vīriešiem, gan sievietēm.


Latvijas orientieristi kļuvuši par Baltijas čempioniem. Foto: LOF.

Latvijas orientieristi Baltijas čempionātā kopvērtējumā uzvar ceturto gadu pēc kārtas

Ar Latvijas orientieristu izcīnītām 22 medaļām, no kurām sešas ir augstākā kaluma, un Latvijas izlases triumfu kopvērtējumā noslēdzies Baltijas čempionāts orientēšanās, kas 18. un 19. maijā notika Lietuvā pie Ignalinas. Latvijas orientieristi Baltijā uzvarējuši ceturto gadu pēc kārtas.
Uzvarētāji "Garmin" 6h Klāvs Stankēvics un Pēteris Grīviņš. Foto: Xevents.

Rogaininga seriāla "Pilsētas leģendas" 3. posmā Baložos līderi atkal tuvu punktu maksimumam

Kamēr Rīgas centrā ar pirmos sacensību dienu jau sācies lielā Rimi Ŗīgas maratona bums, tikmēr daudzi skriešanas un orientēšanās cienītāji izbaudīja apvidu un sacensību garšu “Pilsētas leģendas” rogaininga seriāla trešajam posmam “Baložu kūdras bānīša rogainingā”, ko rīkoja piedzīvojumu sacensību aģentūra “Xevents" sadarbībā ar Ķekavas novada pašvaldību, kā arī Intervals.lv, Isostar, Garmin, Kokmuiža un “Magnesia” atbalstu un kur vadošā komanda garākajā “Garmin” 6h distancē atkal bija tuvu, bet tomēr nesasniedza maksimālo 200 punktu robežu.
Titula aizstāvētāji Uldis Upītis un Elza Ķuze. Foto: Latvijas Orientēšanās federācija.
1

Ķuze un Upītis aizstāv Latvijas čempionu titulus garajā distancē orientēšanās sportā

Sestdien, 11. maijā, Dzērbenes pusē Bricos notika Latvijas čempionāts orientēšanās sportā garajā distancē, kurā par čempioniem kļuva Uldis Upītis un Elza Ķuze, aizstāvt pagājušajā gadā izcīnītos titulus.