Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Williams" četru gadu laikā mērķē atgriezties pirmajā trijniekā

Juris Grīns
Juris Grīns

"Williams" četru gadu laikā mērķē atgriezties pirmajā trijniekā
Williams komandas 2024. gada F1 auto. Foto: Williams Racing

Leģendārās, bet pēdos gados pagrimumu piedzīvojušās "Williams" komandas jaunais tehniskais vadītājs Pets Frajs paziņojis, ka mērķis ir tuvāko divu līdz četru gadu laikā atgriezt vienību cīņā par pirmā trijnieka pozīcijām.

Startus F1 čempionātā "Williams" komanda uzsāka tālajā 1977. gadā, kopš tā laika izcīnījusi uzvaras 114 sacīkstēs, deviņas reizes guvusi Konstruktoru kausu, bet septiņas triumfējusi pilotu čempionāta vērtējumā. Tomēr lielie panākumi nāca sen - pilotu un komandu ieskaitē pēdējie tituli tika sasniegti 1997. gadā, savukārt pēdējā uzvara izcīnīta 2012. gadā.

Pērn komanda nedaudz progresēja, izcīnot septīto vietu Konstruktoru kausā. Tomēr Frajs ir pārliecināts, ka jau dažu gadu laikā iespējams sasniegt daudz vairāk.

"Šī ir komanda, kas virzās uz priekšu," saka Frajs. "Nav iemesla slēpt, ka mums ir darbu kalni, ko jāpaveic un lietas, kas jāattīsta. Galvenais mērķis ir beigās kļūt par čempiontitulu pretendentiem. Divu, trīs, četru gadu laikā mums jāielaužas cīņā par pirmo trijnieku. Tas ir grūts uzdevums, ja viss jābūvē no punkta, kur esam pašlaik, bet domāju, ka tas ir iespējams."

Lai gan šis termiņš šķiet ļoti optimistisks, Frajs atgādina, ka 2026. gadā būtiski mainīsies tehniskie noteikumi, kas atkal pavērs iespējas spēku samēru izmaiņām. Tomēr komandas galvenais tehniskais darbinieks neslēpj, ka "Williams" trūkums ir salīdzinoši vājā infrastruktūra, ko būtiski jāuzlabo.

"Noteikumu izmaiņas, tā vienmēr ir iespēja," viņš stāsta. "Kaut kādā mērā lielākajām komandām vienmēr ir labāki instrumenti nekā mums, lai sāktu analizēt šīs lietas. Tāpēc mums jābūvē un jāattīsta šie instrumenti, lai izprastu, kādas specifikācijas mašīnai vajadzētu būt. Priekšā daudz darba, bet tā būs mūsu pirmā iespēja mainīt spēli. Tāpēc uz to jāstrādā cik smagi vien varam."

Izmantotie resursi:
Autosport - Formula 1, MotoGP and motorsport...