Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3031, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Latviešiem pie rīkles bija pielikts nazis: slovāku preses reakcija

Latviešiem pie rīkles bija pielikts nazis: slovāku preses reakcija
Kristers Gudļevskis atvaira ripu pēcspēles metienu laikā. Foto: Darko Vojinovič/AP/Scanpix

Slovākija ir pirmā no Latvijas pretiniecēm, kuras veikums izpelnījās nonākšanu valsts sporta galveno ziņu augšgalā. Pasaules čempionāta preses sekretārs pirms nedēļas ziņoja, ka slovāki nopirkuši visvairāk biļešu, savukārt mediji turnīrā izceļas ar Latvijai līdzīgu aktivitāti.

Šport.sk: Jans Lašaks: Riebjas to teikt, taču tas nedaudz bija par veiksmi

https://sport.aktuality.sk/hokej/cl...

“Slovākijas hokejisti ar 2-3 piekāpās Latvijai pēcspēles metienos un vēl nav iekļuvuši ceturtdaļfinālā. Pēc spēles runājām ar vārtsargu treneri Janu Lašāku, kurš teica, ka arēnā ir ļoti silts un, ka Latvijas vārtsarga izcilais sniegums pēcspēles metienu sērijā nebija sagadīšanās.

“Pirmajos ielaistajos vārtos nepaveicās, taču tādas ripas mēdz ielidot. Mums bijuši līdzīgi vārtu guvumi. Trešajā trešdaļā bijām patiešām labāki, panācām 2-1. Bija liela eiforija. Kauns, ka ielaidām vārtus, kad viņi noņēma vārtsargu. Tas notika ļoti ātri. Martins Pospišils guva savainojumu. Viss rezervistu sols kaut kādā veidā reaģēja, taču tas nav attaisnojums.

“Tad sekoja pēcspēles metieni. Visi zinām, ka tā ir loterija. Puiši centās, pietrūka burtiski milimetri. Lai gan man riebjas to teikt, šodiena nedaudz bija par veiksmi.”

“Spēlē bija situācijas, kad varējām nospēlēt citādi. Taču nevēlos to uzsvērt, jo nekad neesmu spēlējis uzbrukumā un metis pa vārtiem. Zinu, kā ir no otras puses. Nezinu, kā ir, kad gatavojies mest un pretinieks cenšas tevi nostumt malā. Viena lieta ir skatīties no tribīnēm, cita – būt spēlē.”

“Pēc bullīšiem, domāju, ikviens teica, ka pēcspēles metienus vajadzēja izpildīt citādi. Pētījām Gudļevska spēli – skautojot noskatījos apmēram 23 pēcspēles metienus, bet viņš ielaida tikai divus vai trīs. Viņam ir ļoti augsts atvairījumu procents pēcspēles metienos. Noķertās ripas nebija nejaušība.

“Tribīnēs nebija tik ļoti silts, taču, kad skrienu pa kāpnēm uz savu vietu, esmu sasvīdis. Kad Semjuels Hlavajs pabeidza slidojumu, viņš nolika zeķi uz grīdas un zem tās izveidojās peļķe. Te tiešām ir somu pirts.”

“Vairāk ticu gatavībai, nekā sliktai veiksmei. Slovāku vārtsargs otrajā ielaistajā pēcspēles metienā pieņēma pareizu lēmumu un pareizi nostājās pret kreili. Tas bija labs bullītis, kuru grūti atvairīt.”

Šport.sk: Kam jānotiek, lai Slovākija iekļūtu ceturtdaļfinālā? Viss joprojām ir mūsu rokās

https://sport.aktuality.sk/hokej/cl...

“Slovākija svētdien varēja nodrošināt vietu pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā, taču ar 2-3 zaudēja pēcspēles metienos pret Latviju. Tatru hokejistiem B grupā ir 12 punkti un ceturtā vieta aiz zviedriem, amerikāņiem un vāciešiem. Latviešiem ir par trīs punktiem mazāk, taču priekšroka savstarpējā spēlē.

Slovākiem pirmdien ir brīvdiena, bet otrdien plkst. 21:20 pēdējā grupas spēle pret Zviedriju. Latvieši plkst. 17:20 spēlēs pret ASV. Slovāki iekļūs ceturtdaļfinālā, ja latvieši zaudēs pat vienu punktu. Ja Latvija uzvarēs amerikāņus, tad pret zviedriem jāpaņem vismaz punkts.

Dennik N: Saplīsusi ķivere, slikta mentalitāte un vārtsargu ciešanas. Piecas lietas, kuras atcerēties no spēles pret Latviju

https://dennikn.sk/4002037/prasknut...

“Ostravā atrodas reportieri Štefans Bugans un Mihals Šaškis, savukārt Pāvols Klimenta un Jana Sedlakova ieraksta raidierakstu. Pēc katras spēles runājam ar ekspertu paneli.

Iedomājieties, ka vienā trešdaļā izdarāt 20 metienus pa pretinieka vārtiem. Vidēji reizi minūtē. Neskatoties uz priekšrocību, nonākat zaudētāju lomā ar 0-1.

Iedomājieties, ka varētu mainīt spēles ritējumu. Ka maiņa, kurai visu turnīru bija problēmas ar efektivitāti, 104 sekundes pirms pamatlaika beigām izvirzīs jūs vadībā. Bet pretinieks tik un tā panāk izlīdzinājumu, 2-2.

Iedomājieties, ka vārtsargi nevar nostāvēt kājās no spēku izsīkuma. Un pagarinājumā 3.5 no 5.0 minūtēm spēlējat mazākumā. Un, visbeidzot, visam jāizšķiras pēcspēles metienos.

Spēlē cieta ne tikai vārtsargi. Visvairāk cieta Andrejs Kudrna, kuram ripa trāpīja pa ķiveri. Tiesnesis nekavējoties apturēja spēli un pieskrēja viņam klāt. Ceturtās maiņas uzbrucējs piecēlās no ledus un devās uz maiņu.”

Sportnet: Eksperti vienisprātis: latvieši aizvadīja labāko maču turnīrā

https://sportnet.sme.sk/spravy/expe...

“Latviešiem pie rīkles bija pielikts nazis. Ja viņi vēlējās iekļūt 2024. gada pasaules hokeja čempionāta ceturtdaļfinālā, pret Slovākiju derēja tikai uzvara. Eksperti studijā atzina, ka latvieši aizvadīja labāko spēli čempionātā un pēcspēles metienos uzvarēja ar 3-2.

“Viņi spēlēja apņēmīgi, ātri un radīja problēmas ar forčekingu. Pirmajās divās trešdaļās uzvarēja divcīņas. Slovāki sev apgrūtināja dzīvi, zaudējot iemetienos,” ČT Sport studijā rezumēja Boriss Valābiks.

Slovāki labāk sāka spēli un izveidoja vairākas vārtu gūšanas iespējas. Viņi ievērojami pārspēja pretinieku un viņu rīcībā bija trīs vairākumi, taču neviens no tiem netika izmantots. Eksperti īpaši kritizēja ilgo ripas turēšanu.

“Katra komanda grib spēlēt skaitliskajā vairākumā, taču, ja ripa tiek ilgi pieturēta, tas visvairāk atvieglo dzīvi pretinieka aizsargiem. Mums vārtu priekšā bija lieli spēlētāji, jāmet. Ripām jālido. Ja mēs pieturēsim ripu, latvieši atšifrēs mūsu centienus,” JOJ Šport brīdināja Vladimirs Oršags (Orsagh).

Pirmajā trešdaļā slovākiem neizdevās izmantot spiedienu. Gluži otrādi, vārtsargam Semjuelam Hlavajam nācās izņemt ripu no saviem vārtiem. “Varam runāt, ka tie bija laimīgi vārti, taču Freibergs atradās vārtu priekšā. Saņēmām sitienu sejā, jo neizmantojām trīs skaitliskos vairājumus,” JOJ Šport studijā reaģēja Rastislavs Koņečnijs.

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
KSENUKAI prognožu spēle
SPORTLAND faktu spēle
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS
Vēro PČ hokejā tiešraides iepirkšanās centrā OLIMPIA


, 2024-05-20 12:12, pirms 2 nedēļām
Ja arī latvieši paņem 3 punktus pret ASV, bet slovāki paliek uz 0 pret zviedriem.. vēl jau vajag, lai vācieši savā pēdējā spēlē dabū kaut vienu punktu.. jo trīs komandu 12 punktu situācijā Latvija paliek pēdējie, dēļ 1:8 pret GER
, 2024-05-20 12:28, pirms 2 nedēļām
Chelubejs rakstīja: Ja arī latvieši paņem 3 punktus pret ASV, bet slovāki paliek uz 0 pret zviedriem.. vēl jau vajag, lai vācieši savā pēdējā spēlē dabū kaut vienu punktu.. jo trīs komandu 12 punktu situācijā Latvija paliek pēdējie, dēļ 1:8 pret GER
tak cik var skaidrot, šādā situācijā pirmo skatās punktus starp trim komandām savstarpējās spēlēs- 1 punkts slovākiem, latvijai 2 un vācijai 5 nevis vārtu attiecību
, 2024-05-20 12:29, pirms 2 nedēļām
Chelubejs rakstīja: Ja arī latvieši paņem 3 punktus pret ASV, bet slovāki paliek uz 0 pret zviedriem.. vēl jau vajag, lai vācieši savā pēdējā spēlē dabū kaut vienu punktu.. jo trīs komandu 12 punktu situācijā Latvija paliek pēdējie, dēļ 1:8 pret GER
Vācija ar frančiem spēlē, viss jau var būt, bet nez vai starp 3 komēm kkas būs jārēķina un arī ja būs, koments augstāk.
Cita lieta, ka mums vinnēt šo ASV sastāvu pamatlaikā šai turnīra stadijā būtu tiešām augstāk par pakaļu uzlekt, pat bronzu izcīnījām pagarinājumā...
un ja, nav teikts, ka slovāki uz 0 pret zviedriem paliek
Izredzes mazas, bet ir... tas jau ir labi laikam ņemot vērā kā gāja
, 2024-05-20 12:30, pirms 2 nedēļām
Chelubejs rakstīja: Ja arī latvieši paņem 3 punktus pret ASV, bet slovāki paliek uz 0 pret zviedriem.. vēl jau vajag, lai vācieši savā pēdējā spēlē dabū kaut vienu punktu.. jo trīs komandu 12 punktu situācijā Latvija paliek pēdējie, dēļ 1:8 pret GER
Ja Latvijai, Slovākijai, un Vācijai ir 12 punkti, Latvija ir otrajā vietā, nezinu, ko tu pīpē.
Uztaisot grupu no šim komandām - Vācijai būtu 6 punkti, Latvijai 2 punkti, Slovakiem 1 punkts. = Latvija aiziet priekšā slovākiem.
, 2024-05-20 12:30, pirms 2 nedēļām
Latvijai pietiek ar 3 punktiem pret ASV un ja Zviedri vinne Slovākus pamatlaikā ! Vācijas spēles neizteiks neko, jo ja dabūjam 3 punktus no ASV un Zviedrija paņem 3 punktus no Slovākijas mēs paliekam 4 vietā grupā un tad tikai Vācija var palikt kā trešie vai arī uzvarot kā otrie grupā!
, 2024-05-20 12:34, pirms 2 nedēļām
Jāuzvar un tad var domāt, pagaidām tieši mēs karājamies kraujas malā.
, 2024-05-20 12:52, pirms 2 nedēļām
Alyyy rakstīja: Latvijai pietiek ar 3 punktiem pret ASV un ja Zviedri vinne Slovākus pamatlaikā ! Vācijas spēles neizteiks neko, jo ja dabūjam 3 punktus no ASV un Zviedrija paņem 3 punktus no Slovākijas mēs paliekam 4 vietā grupā un tad tikai Vācija var palikt kā trešie vai arī uzvarot kā otrie grupā!
Nevis pietiek, tas ir vienigais iespejamais scenarijs, kura Latvija var tikt 1/4 finala.
, 2024-05-20 14:38, pirms 2 nedēļām
Ehh, šitie punktu skaitītāji 😅😅😅😅
, 2024-05-20 15:13, pirms 2 nedēļām
Statistiķi ir izskaitļojuši, ka, ja LV būtu uzvarējuši vāciešus un zviedrus pamatlaikā, mums tagad būtu 15 punkti.
, 2024-05-20 23:56, pirms 2 nedēļām
Žēl,ka nedabūjām uzvaru pret Slovākiem pamatlaikā. Tad pietiktu ar uzvaru pret ASV un nebūtu jācer uz Zviedriem.
, 2024-05-21 00:09, pirms 2 nedēļām
krishy23 rakstīja: Ehh, šitie punktu skaitītāji 😅😅😅😅
Ja,vēlamies redzēt Latviju 1/4 tad šoreiz ir jāskaita un jārēķina.
Būtu jau forši, ja pienāktu laiki, kad tiekam pārliecinoši 1/4 un nav nepieciešams punktus skaitīt.
Kaspars Daugaviņš. Foto: Guntis Lazdāns
39

Latvijas izlase nākamajā pasaules čempionātā spēlēs Stokholmas grupā

Svētdien noslēdzās 2024. gada pasaules čempionāts hokejā, kas norisinājās Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā. Nākamo turnīru uzņems Zviedrija un Dānija, un šodien IIHF apstiprinājusi, ka Latvijas valstsvienība spēlēs Stokholmas apakšgrupā.
Kevins Fiala. Foto: IIHF
1

2024. gada PČ vērtīgākā spēlētāja balva ceļo pie vicečempiona Fialas

Par 2024. gada pasaules hokeja čempionāta vērtīgāko spēlētāju pēc svētdien notikušās finālspēles tika atzīts vicečempiones Šveices uzbrucējs Kevins Fiala.
Mirklis pēc Davida Pastrņāka vārtu guvuma. Foto: Andrea Branca/Justpictures.ch/Imago Images/Scanpix
40

Pastrņāks ienaglo uzvaras ripu, čehi sarūpē valstij pāris brīvdienas

Pasaules hokeja meistarsacīkstēs triumfējusi mājiniece Čehija, finālspēlē ar 2:0 pieveicot Šveices valstsvienību, kurai šajā gadsimtā trešais zaudējums trijos finālos.