Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3031, Did:0, useCase: 3

Cibuļskis par atspēlēšanos 24 sekundēs: "Tobrīd nebija laika daudz domāt"

Rolands Eliņš

Cibuļskis par atspēlēšanos 24 sekundēs: "Tobrīd nebija laika daudz domāt"
Oskars Cibuļskis. Foto: Matt Zambonin/IIHF

Latvijas hokeja izlases pieredzējušais aizsargs Oskars Cibuļskis pasaules čempionāta spēlē pret Slovākiju izglāba pamatlaika izskaņā, kad 59. minūtē panāca neizšķirtu 2:2, gūstot vārtus tikai 24 sekundes pēc tam, kad slovāki bija pārņēmuši vadību. Pēcspēles sarunā ar medijiem Cibuļskis atzīmēja, ka gūta ļoti svarīga uzvara, kas ļāvusi saglabāt iespējas iekļūt izslēgšanas spēlēs.

"Foršas sajūtas, vinnējām svarīgā spēlē, iegūti svarīgi punkti. Iespējas uz ceturtdaļfinālu saglabātas, tā ka esam pozitīvi noskaņoti un priecīgi par uzvaru," sacīja Oskars Cibuļskis, kurš tika atzīts par mača labāko spēlētāju Latvijas izlases sastāvā.

Cibuļskis guva neizšķirtu nesošos vārtus pamatlaika izskaņā, kad Slovākija bija pārņēmusi vadību un Latvija metās atspēlēties ar sestā laukuma spēlētāja palīdzību. Slovākijas izlases un Cibuļska vārtu guvumus šķīra tikai 24 sekundes.

"Tobrīd nebija laika daudz domāt. Zaudējām vārtus un bija jāiet uz priekšu, zinājām, ka mums der tikai uzvara. Veiksmīgi vārtu priekšā nospēlēja Rihards Bukarts, un ripa nonāca vārtos," pastāstīja Cibuļskis.

Latvija guva uzvaru pēc diviem smagiem zaudējumiem Vācijai un Zviedrijai, kuros kopā tika ielaisti 15 vārti. Taču, kamēr Latvijai sestdien bija agrā spēle, Slovākija spēlēja sestdienas vakarā ar mazāk nekā 24 stundu pārtraukumu starp spēlēm.

"Bijām atpūtušies nedaudz vairāk nekā pretinieki," atzīmēja Latvijas izlases aizsargs. "Tas mums nāca par labu, un laukumā arī varēja nedaudz sajust, ka esam nedaudz svaigāki, ka varam ilgāk izturēt spēles tempu. Protams, slovākiem bija bīstami uzbrukumi, viņi spēlēja ļoti labu hokeju, bet beigās tomēr uzvarējām mēs."

"Par sniegumu visa čempionāta garumā man grūti teikt, to treneri un skatītāji drīzāk var novērtēt," Cibuļskis atbildēja uz jautājumu, kādēļ izlase savu labāko hokeju parādījusi tikai čempionāta sestajā spēlē. "Mēs ejam un cīnāmies katrā spēlē, cenšamies parādīt savu labāko sniegumu, un to dara katrs spēlētājs. Es patiešām lepojos ar visiem saviem komandas biedriem, jo visi dara, ko vien var, un šobrīd mums galvenais uzdevums ir tikt ceturtdaļfinālā."

Iekļūšana ceturtdaļfinālā ir jautājums, kas tiks atrisināts otrdien - Latvijai nepieciešami trīs punkti pret ASV, kā arī jācer, ka slovāki netiks kaut pie viena punkta spēlē pret Zviedriju.

"Ar šodienas uzvaru esam sev atstājuši iespējas, un tas ir pats galvenais," sacīja Cibuļskis par gaidāmo cīņu pret ASV. "Gatavosimies, analizēsim pretiniekus un cīnīsimies par vietu izslēgšanas spēlēs!"

36 gadus vecais Cibuļskis, kurš ir Latvijas izlases pašreizējā sastāva pieredzējušākais spēlētājs, šodien guva savu pirmo punktu šajā pasaules čempionātā. Viņš piedalās savā desmitajā pasaules čempionātā un kopā 72 spēlēs sakrājis 17 punktus (4+13).

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
KSENUKAI prognožu spēle
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS
Vēro PČ hokejā tiešraides iepirkšanās centrā OLIMPIA