Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3031, Did:0, useCase: 3

Roberts Bukarts: "Nesen spēlēju pret Ukrainu, tādēļ Polijas sniegums nebūt nepārsteidza"

Agris Suveizda

Roberts Bukarts: "Nesen spēlēju pret Ukrainu, tādēļ Polijas sniegums nebūt nepārsteidza"
Roberts Bukarts. Foto: IIHF

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionātu Ostravā sāka ar trīskāršu atspēlēšanos, pamatlaika uzvaras izlaišanu un panākumu pagarinājumā pār augstākās divīzijas jaunpienācēju Poliju (5:4).

"Trīsreiz iemetām paši savos vārtos, taču parādījām raksturu un komandas garu – tas ir galvenais," IIHF citē kapteiņa palīgu Robertu Bukartu, kurš brālim Rihardam asistēja vienības ceturtajā vārtu guvumā. "Ar treneriem izpētīsim spēli, centīsimies mazināt kļūdas un rīt [šodien] aizvadīt labāku spēli. Mūsu mērķis allaž ir cīnīties par ceturtdaļfinālu, un tad jau redzēs, kas tālāk var sanākt."

16. un 17. aprīlī Latvijas klubu izlase jeb valstsvienības rezerves divreiz tikās ar Ukrainas valstsvienību – panākums ar 3:2 un zaudējums pagarinājumā ar 1:2. Pirmajā mačā simboliski piedalījās trīs brāļi Bukarti – kopā ar Rodžeru spēlēja arī Rihards, kurš guva divus vārtus, un Roberts, kurš tika pie rezultatīvas piespēles.

"Pirms trim nedēļām spēlēju pret Ukrainas izlasi, bet Polija ir labāka par Ukrainu, tādēļ nebūt neesmu pārsteigts par to, kā poļi nospēlēja. Mūsdienās katra komanda prot spēlēt," teica vecākais no Bukartu brāļiem. Ukraina vēlāk svinēja piecas uzvaras IB divīzijas turnīrā un atgriezās IA divīzijā.

Polijas sastāvā vakar divi vārtu guvumu ierakstīti 19 gadus vecajam WHL uzbrucējam Kšištofam Mačašam. "Ļoti laba sajūta," pēc spēles sacīja polis. "Uzskatu, ka mums vajadzēja uzvarēt, bet tāds ir hokejs. Iespējas bija gan viņiem, gan mums, atšķirība bija tikai tā, ka viņi savējās izmantoja labāk. Viņiem ir vairāk pieredzes, un viņi to izmantoja. Žēl, ka neieguvām divus punktus, bet ņemsim arī šo vienu."

Latvija pasaules čempionātu šovakar turpinās pret Francijas izlasi.

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
KSENUKAI prognožu spēle
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS
Vēro PČ hokejā tiešraides iepirkšanās centrā OLIMPIA

Izmantotie resursi:
https://www.iihf.com/en/events/2024...