Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3031, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

"Predators" kapteinis Jozi pēc izstāšanās no Stenlija kausa dodas palīgā Šveices izlasei

"Predators" kapteinis Jozi pēc izstāšanās no Stenlija kausa dodas palīgā Šveices izlasei
Romāns Jozi. Foto: AP/Scanpix

Šveices valstsvienībai jau rīt pievienosies Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Nešvilas "Predators" kapteinis Romāns Jozi. Stenlija kausa pirmajā kārtā viņš piekāpās Artūram Šilovam, Teodoram Bļugeram un Vankūveras "Canucks".

Paziņojot sastāvu pasaules čempionātam, Šveice nosauca trīs vārtsargus, septiņus aizsargus un 14 uzbrucējus, tādējādi atstājot vienu brīvu vietu. Šovakar Šveices Hokeja federācija paziņojusi, ka saņemta zaļā gaisma no Nešvilas "Predators" – Romāns Jozi drīkstēs pārstāvēt valstsvienību.

Šajā sezonā 33 gadus vecais Jozi regulārās sezonas 82 spēlēs iemeta 23 vārtus un savāca 85 punktus, būdams trešais rezultatīvākais aizsargs NHL – aiz Kvina Hjūza (92 punkti) un Keila Makāra (90 punkti). Sērijas pret Vankūveras "Canucks" sešos mačos šveicietis atzīmējās ar trīs punktiem.

Jozi ir "Predators" kapteinis kopš 2017. gada. 2020. gadā viņš saņēma Norisa trofeju kā NHL labākais aizsargs, bet 2022. gadā kļuva par NHL rezultatīvāko aizsargu.

Viņam šis būs devītais pasaules čempionāts un pirmais kopš 2019. gada. Jozi divas reizes kļuvis par sudraba medaļnieku, turklāt 2013. gadā viņš tika atzīts par pasaules čempionāta MVP un labāko aizsargu.

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
KSENUKAI prognožu spēle
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS
Vēro PČ hokejā tiešraides iepirkšanās centrā OLIMPIA


, 2024-05-08 21:05, pirms 2 nedēļām
Tas Šveicei ir ļoti spēcīgs pastiprinājums.
Kristers Gudļevskis darbībā. Foto: IIHF
114

Hokeja trillerī Latvija uzvar bullīšos un saglabā izredzes uz 1/4 finālu

Izredzes iekļūt 2024. gada pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā vēl ir Latvijas hokeja izlasei, kas šodien B grupas mačā pēcspēles metienos ar 3:2 pārspēja Slovākiju. Vienīgos divus bullīšus iemeta Dans Ločmelis.
Mirklis pēc Kanādas valstsvienības vārtu guvuma spēlē pret Šveici. Foto: IIHF
1

Fialam vārti un lielais sods, Kanāda nāvējoša vairākumā un beidzot pieveic Šveici

Divu zaudējumu virkni savstarpējās cīņās pret šveiciešiem pārtraukusi Kanādas valstsvienība, cīņā par pirmo vietu Prāgas grupā uzvarot ar 3:2.
Gevina Brindlija (Nr. 45) vārtu guvuma mirklis. Foto: Matt Zambonin/IIHF
8

Amerikāņi pārslido pāri nespējīgajai Kazahstānas komandai – 10:1

Otro vietu pasaules hokeja meistarsacīkšu Ostravas grupā atguvusi ASV izlase, ar 10:1 sakaujot Kazahstānas valstsvienību.